Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

PRAVO POJAČANJE Mirko Topić potpisao prvi ugovor s Vojvodinom

27.06.2019. 13:23 13:29
Piše:
Foto: A. Predojević/Mirko Topić

Igrač omladinskog tima Vojvodine Mirko Topić dobio je u finišu prošle sezone  od trenera Radovana Krivokapića priliku da debituje u prvom timu.

Verovatno je da bi se publici predstavio i ranije, ali nije imao potpisan profesionalni ugovor s matičnim klubom, pa se njegov debi odlagao. Neposredno pred polazak na Zlatiboru Vojvodina i ovaj mladić rođen 2001. godine pronašli su zajednički jezik, dogovorili se i Mirko je potpisao obavezu na tri godine.

- Nikako nismo mogli da se dogovorimo moj otac i ja sa bivšim sportskim direktorom oko uslova, a nemam menadžera,  da potpišem ugovor s klubom u kojem sam ponikao – objasnio je Topić, koji veoma dobro trenira na Zlatiboru i sve više se nameće za jedno od mesta u takmičarskom pogonu. – Usledile su promene u klubu i lako smo postigli dogovor s Nikolom Lazetićem, u roku od samo dan-dva sve je rešeno. Obavezao sam se na vernost Voši i u naredne tri godine nosiću njen dres. Na taj način ispunio sam još jedan dečački san, jer sam najpre debitovao u prvom timu u susretu s Partizanom, a sada sam potpisao i ugovor s klubom koji volim.

Topić igra u veznom redu i nije mali broj onih koji ga, barem fizički, porede sa bivšim proslavljenim asom Slavišom Jokanovićem. Visok je, ima dugački korak, i duge, žargonski rečeno – poluge (noge i ruke), koje mu omogućavaju da stekne prednost nad suparnicima.

- Iako ne pamtim kako je Jokanović igrao, znam da je bio veoma ozbiljan fudbaler i reprezentativac, pa mi prijaju poređenja s njim. Imam taj dugi korak, igram i u ofanzivi i u defanzivi i sve to mi imponuje i tera me unapred. Moj adut su fizičke predispozicije i mogu da se ponavljam dosta puta na svim delovima terena. U osnovi, nisam defanzivno orijentisan, pre sam „osmica“, pravi „boks-tu-boks“ igrač i to u oba pravca.


Bojić potpisao na dve godine

Petar Bojić, dojučerašnji prvotimac Mladosti iz Lučana, potpisao je ugovor s Vojvodinom na dve godine. Zajedno s Nemanjom Vučićem iz Zemuna priključio se treninzima crveno-belih i od njega se očekuje da potvrdi kvalitet i u novoj sredini.

- Imao sam nekih poziva i od drugih klubova, ali kada sam čuo da je za mene zainteresovana i Vojvodina nisam imao nikakvu dilemu. Došao sam u veliki klub, najveći u našoj zemlji, uz Crvenu zvezdu i Partizan, i verujem da će nova ekipa, protkana mladošću i iskustvom, opravdati  očekivanja i izboriti mesto u Evropi – rekao je Bojić.

Danas povratak u Novi Sad

Vojvodina će danas odraditi trening na Zlatiboru, a posle ručka sledi put za Novi Sad. U petak će igrači imati slobodan dan, a u subotu i u nedelju treniraće u FC „Vujadin Boškov“.

U ponedeljak ekipa ide na pripreme u Sloveniju, preciznije u Terme Čatež, gde će raditi do 12.jula i odigrati pet ili šest pripremnih utakmica.


O  pripremama na Zlatiboru, koje se danas završavaju, Mirko kaže:

- Ovo su mi najteže pripreme do sada, ali je sve bilo super. Atmosfera među igračima je odlična i puno je bolja nego što je bila tokom minule sezone. Napore mi olakšava i činjenica da nisam jedini klinac ovde, već je tu i dosta drugara iz omladinske ekipe i držimo se zajedno, boreći se za neko naše mesto pod suncem. Nadam se da ću se izboriti za mesto u ekipi, jer sam pozitivac i verujem u sebe, ali moram da naglasim da odlično rade i svi moji saigrači.

Stigao je i trener Nenad Lalatović, koji je uneo neke nove, pozitivne tonove.

- Drago je svima što je Lalatović došao, jer je odličan stručnjak i iza sebe ima zavidnu trenersku i igračku karijeru. Postavio je visoke ciljeve, želja nam je da se izborimo za Evropu i nadam se da ćemo te domete i da ostvarimo.

Dejan Zukić i Mirko Topić su najmlađi u ekipi, ali ih mnogi već vide kao buduće nosioce igre, zajedno s nešto starijim Mihajlom Neškovićem.

- Zukić je dobio priliku u prošloj sezoni i dobro je iskoristio, a Nešković je već duže u prvom timu. Novi trener je tu, pa je sada pred svom trojicom prilika da se nametnemo dobrim radom i ponašanjem. Siguran sam da ćemo imati mnogo jači tim u odnosu na prethodnu sezonu, jer vidim da su pristigle novajlije prava pojačanja. Drinčić je iskusan fudbaler i pomaže nam, i kao čovek i kao igrač, da se što bolje priviknemo na profesionalizam. Od prvog dana nametnuo se kao vođa, pokazao ko je i šta je i vidimo da ćemo imati šta od njega da naučimo. Vučić i Bojić su takođe mnogo dobri igrači i jedini nedostatak za sada im je to što nisu krenuli pripreme zajedno sa nama, ali ne plašim se, nadoknadiće brzo oni taj zaostatak. Đurišića znam od ranije, on mi je stariji drugar iz Novog Sada, a čujem da će nam se priključiti i Kokir, kojeg takođe poznajem. Očigledno se stvara ozbiljna priča, a na svakom od nas je da uloži maksimum kako bi postao deo slagalice u evropskim ambicijama – uz osmeh je poručio Mirko Topić.

Tekst i foto: A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
FK Vojvodina: Omladinci Topić i Savić konkurišu za tim

FK Vojvodina: Omladinci Topić i Savić konkurišu za tim

02.04.2019. 12:54 12:56