Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Potiska liga: Mladoženja trostruki strelac

25.09.2019. 12:15 12:17
Piše:
Izvor: M. Mitrović/ Jožef Balgo (Potisje)

Domaća ekipa se dobro držala u prvom poluvremenu, ali su nakon odmora Kanjižani preko Čabe Muhija i Jožefa Balgoa poveli sa dva gola prednosti.

Hajduk - Potisje 2:5 (0:0)

PODLOKANJ: Igralište Hajduka, gledalaca 30. Sudija: D. Popov (Novi Kneževac). Strelci: Milan Hajder u 57. i M. Horvat u 58. za Hajduk, a Muhi u 46, Balgo u 53, 77. i 79. i Apro u 72.minutu za Potisje. Žuti kartoni: Nikolin, R. Radaković, Ostojić (Hajduk) i V. Horvat (Potisje).

HAJDUK: Žiškov, Miloš Hajder (Rankov), Bodroža, A. Horvat, Ostojić, Nikolin (Marta), Ćirić (Milan Hajder), Erić, R. Radaković, Banjac, M Horvat.

POTISJE: Bohata, Bagi, Domonkoš, V. Horvat, Muhi, Agošton, K. Nađ, Balgo, Ugri, Apro, O. Nađ.

Za samo dva minuta Milan Hajder i Milivoj Horvat su uspeli da iznenade odbranu Potisja i izjednače 2:2, ali do kraja utakmice kompletnija i spremnija ekipa Potisja je osvojila čitav plen. Zanimljivo je da se golgeter Potisja Jožef Balgo oženio u petak i kao novopečeni mladoženja u Podlokanju bio trostruki strelac. 

M. Mitrović 

AFK - Bačka  0:1 (0:0)

ADA: Stadion u Rekreacionom centru „Adica“, gledalaca 200. Sudija: I. Maletin (Novi Kneževac). Strelac: Siđi u 97. minutu. Žuti kartoni: Vujić, Baštovanov, Kiš, Drapšin (AFK), Križan, Anđelković, Slavko Morović (Bačka). Crveni karton: Simendić (Bačka).

AFK: Balaž, Vlagoš (Segedinski), Vujić, Adrian Latak (Požar), Peko, Mitrović (Šević), Baštovanov, Dražić, Drapšin, Adam Latak, Kiš.

BAČKA: Đukić, Kuburić (Parabucki), Simendić, Kurtešanin, Vlajković, Vrbaški, Stefan Morović (D. Radonić), Anđelković, Slavko Morović, Križan (Cifrić), Siđi.

Izuzetno neizvesno i žestoko bilo je nadigravanje Ađana i Molaca, koje je za igrače i simaptizere obe ekipe izazovno zbog tradicionalnog rivalstva. Ađani su tokom cele utakmice atakovali na gol komšija, ali bez konkretne završnice. .

Zbog isključenja Nikole Simendića u 50.minuta Bačka je bila sa igračem manje, ali je izdražala i na kraju slavila. Produžetak u nadoknada od sedam minuta i sam finiš bio je srećniji za ekipu Bačke.  U poslednjem minutu nadoknade iz kontre, Saša Parabucki je uspeo da prosledi loptu do Čabe Siđija koji je sa 14 metara zatresao mrežu Ađana.     

M. Mr.    

Tornjoš - Slavija 9:0 (2:0)

TORNJOŠ: Igralište Tornjoša, gledalaca 80. Sudija: . Strelci: Rušak u 6. i 85, Černak u 15, Kasaš 47, 50. i 68, D. Barna u 70. i M. Homolja 76. i 86. minutu. Žuti karton: Pantelin (Slavija). 

TORNJOŠ: Memedović (Deak), G. Homolja, Mezei, Tot Horgoši, Ž. Barna, Katona (Curnović), D. Barna, Karačonji, Rušak, M. Homolja, Černak (Kasaš).

SLAVIJA: J. Arsenov, Keseg, Perišić, Kijac, Pantelin, S. Arsenov, Jovičin, Bajić, Vojnić, Elezović, Maluckov.

Tornjošani su se zahuktali i uknjižili ubedljivu pobedu protiv gostiju iz Banatskog Aranđelova, koji su došli u nekompletnom sastavu i bez rezervnih igrača na klupi.

Goleadu je u 6. minutu započeo Aron Rušak, a devet minuta kasnije prednost je udvostručio Robert Černak. U drugom delu kvalitet i bolja fizička pripremljenost bila je strani domaćina koji su dominirali. . Krištof Kasaš koji je ušao umesto Černaka čak tri puta savladao Jovana Arsenova. Bilo je samo pitanje sa koliko golova će biti napunjena mreže gostiju, a pobeda je mogla biti i sa dvocifrenim rezultatom. 

M. Mr.

Horgoš - Graničar 4:2 (2:1)

HORGOŠ: Igralište Horgoša, gledalaca 100. Sudija: I. Maletin (Novi Kneževac). Strelci: Krčmar u 7, Veselinov u 25. (iz jedanaesterca), Božanin u 42. i Sabo u 59. za Horgoš, a Ognjenović u 30. i B. Popović u 82. minutu (iz jedanaesterca) za Graničar.

HORGOŠ: Bende, Bate (Jakovljev), Sabo, Feher, Bohata, Veselinov (Salma), Krčmar, Terteli, Puljai, Dobo (Ivančić), Božanin.

GRANIČAR: Jovanović, Z. Popović, Uverić, Jovanov, Savić, Ignjatov, Kobrehel, Ivanov (Pantelin), Ognjenović, B. Popović, Todorović (Stojanović).

Već u 7.minutu projektilom sa 25 metara  desni ugao je pogodio Dragan Krčmar. Kornel Sabo je u 25.minutu zaustavljen nepropisno u kaznenom prostoru, a siguran realizator penala bio je Darko Veselinov.  Pet minuta kasnije Pregrag Ognjenović je iz gužve smanjio prednost Horgošana. Aleksandar Božanin je stigao kratko vraćenu loptu  brže od odrbane gostiju, a četvrti gol za Horgošane nakon kornera glavom postigao Sabo, a u finišu utakmice Đalinci su poraz ublažili iz penala.

M. Mr.

Čoka - Jadran 2:2 (2:2)

ČOKA: Igralište Čoke, gledalaca 150. Sudija: S. Jurić (Senta). Strelci: Jolić u 11. i Kosić u 25. za Čoku, a Tatić u 13. i 36. minutu za Jadran. Žuti katroni: Kelava, Atanasović, Konculić, Živkov (Čoka), Ćinkuć, Zubrecki i Tatić (Jadran).  

ČOKA: Militarov, Čavić, Šustran, Živanov, Kosić (Malbaša), Roža (Atanasović), Popov, Jolić, Konculić, Kelava, Dragoljević.

JADRAN: Pantelin, Zubrecki, Oluški, Bebek, Ćinkul, B. Stojanović, Knežević (M. Stojanović), Mihaljev, Juhas (Milanov), Đurđev, Tatić.  

Dinamično i uzbudljivo bilo je prvo poluvreme. Čokani su golovima Ognjena Jolića i Siniše Kosića, međutim, oba puta za izjednačenja čorbu im je zapržio Marko Tatić. U durgom poluvremenu igračima obe ekipe je ponestalo snage, a podela plena u komšijskom derbiju je najrealniji ishod.      

M. Mr.

Tisa - Jedinstvo 1:4 (0:2)

PADEJ: Igralište Tise, gledalaca 50. Sudija: A. Tornjanski (Novi Kneževac). Strelci: Jenei u 47. za Tisu, a Ilić u 14, Milanov u 26. i 82. i Popov u 63.minutu za Jedinstvo. Žuti kartoni: Radanov, Maletin I Šili (Tisa), Đerić I Stijović (Jedinstvo). 

TISA: Kovač, Košiš, Šili, Mojsin, Radanov, Maletin, Jenei, Zubrecki, Tot (Ignjin), Liptai, Fodor.

JEDINSTVO: Stijović, Ilić (Sečei), Đerić (Jovanov), Brzak, Kalmar, Mičević, Kobleher, Milanov, Majer (Rankov), Popov, Živkov.

Krsturci su pružili dobru partiju na gostovanju u Padeju. Efektnim šutom sa 20 metara u 14.minutu Žarko Ilić je doneo vođstvo, koje je u 26.minutu uvećao Nikola Milanov, dvostruki strelac za goste. Početkom drugog dela Norbert Jenei je dao nadu domaćoj ekipi da može izjednačiti, ali raspoloženi Milanov i Slobodan Popov su uzvratili i obezbedili uverljivu pobedu, koja je mogla biti i ubedljivija da je iskorišćena još neka od povoljnih prilika. Između ostalog, golman gostiju Nikola Stijović nije iskoristio penal, šutiravši preko gola.        

M. Mr.

PADEJ: Tisa - Jedinstvo (Srpski Krstur) 1:4, ČOKA: Čoka - Jadran (Sanad) 2:2, HORGOŠ: Horgoš 1911 - Graničar (Đala) 4:2, ADA: AFK - Bačka (Mol) 0:1, TORNJOŠ: Tornjoš - Slavija (Banatsko Aranđelovo) 9:0, PODLOKANJ: Hajduk - Potisje (Kanjiža) 2:5, MAJDAN: Tromeđa - Šampion (Orom) 2:4.  

1. Tornjoš

5

5

0

0

26:3

15 

2. Horgoš

6

4

2

0

 20:3

14 

3. Potisje

6

4

1

1

19:8

13 

4. Bačka

6

4

0

2

21:7

12 

5. Slavija

6

3

1

2

17:15

10 

6. Jadran

6

4

0

2

15:17

10 

7. AFK

5

3

0

2

11:5

8.Jediinstvo

6

3

0

3

7:12

9. Šampion

6

2

0

4

6:23

6

10. Tisa

5

1

1

3

10:11

4

11.Hajduk

6

1

1

4

7:14

4

12. Čoka

6

1

1

4

8:20

4

13. Tromeđa

5

1

0

4

6:17

3

14. Graničar

6

1

0

5

5:23

3

 

Autor:
Pošaljite komentar