Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Novosadska liga: Kisačani slomili otpor Temerinaca

24.04.2018. 10:46 10:49
Piše:
Foto: Gužva pred golom Temerinaca u Kisaču, foto: Privatna arhiva

​​​​​​​Tatra - TSK 4:2 (0:1)

KISAČ: Igralište Tatre, gledalaca 400, sudija: Pavičević (Novi Sad), strelci: Gadžić u 51. Ćirić u 58. Klajić u 67. Milićević u 90. za Tatru, a Novaković u 20. (autogol), Pupovac u 54. minutu (iz penala) za TSK. Žuti kartoni: Samardžija, Srnka, Milićević (Tatra), Višekruna, Stanković (TSK).

TATRA: Kosturanov, Samardžija, Pekić, Perić, Petrović (Srnka), Novaković, Vučić, Gadžić, Milićević, Ćirić (Klajić), Dražić.

TSK: Vojvodić, Pantoš, Jelić, Varga, Milosavljević, Stanković, Bročeta, Višekruna (Samardžić), Savić, Pupovac, Zukić.

Pune tribine, dva raspoložena protivnika i šest golova su obeležili  derbi koji je apsolutno opravdao očekivanja. U prvom poluvremena igra je bila uglavnom izjednačenja, a poveli su gosti posle kornera koji je izveo Zukić.

U drugom poluvremenu ekipa Tatre je dominirala. Rezultat je izjednačio Boris Gadžić u 51. minutu posle lepe akcije. Sve što je TSK uspeo da uradi u ovom periodu igre je gol iz jedanaesterca koji je prestrogo dosuđen, strelac je bio Pupovac u 54. minutu. Od tog momenta Tatra je bila bolja. Posle asistencije Srnke Ćirić je zjednačio rezultat u 58. minutu. U 67. minutu je Klajić evrogolom doneo prednost Tatri, a tačku na ovaj derbi stavio je iskusni Milićević u 90. minutu, posle asistencije agilnog Vučića.      

K. P.

Bačka - Vinogradar 11:0 (7:0)

BAČKI JARAK: Stadion Livadice, gledalaca 100, sudija: Mitrović (Novi Sad) 7, strelci: Gelić u 1. i 14. Petrović u 5. 24. i 73. Marković  u 21. Letić u 33. Cvijić u 37. Balog u 58. Jakovljević u 60. Janković u 85. minutu (iz penala).

BAČKA: Bajt 7, Dr. Trivunović 7, J. Trivunović 7, Cvijić 7, Pavlov 7 (Jankvoić 7), Petrović 8, Letić 7, Marković 7 (Malić 7), Balog 7, Gelić 7 (Jakovljević 7), Dangubić 7.

VINOGRADAR: Đelić, Bugarski 6, Gavrić 7, Topalović 6, Bukvić 7, Omčikus 6, Elez 6, Spremić 6, Stojanović 6, Petrić 6, Alimpijević 6.

Ekipa Bačke je zbog suspenzije terena  meč odigrala u Bačkom Jarku. Najslabijoj ekipi u Ligi trener Šarović je suprotstavio kombinovani sastav  Priliku je iskoristio Nikola Petrović, postigavši het-trik, a raspucali su se i ostali igrači pa je bilo samo pitanje koliko će se puta mreža ekipe iz Ledinaca zatresi. Srčani gosti nisu uspeli da postignu počasni gol, ali im se može odati priznanje na dostojanstvenom pristupu.    

M. Po.

ŽSK - Šajkaš 3:1 (0:1)

ŽABALJ: Stadion ŽSK-a, gledalaca oko 200. Sudija: Dimoski (Novi Sad), strelci: Matić 55. 65. i 80. za ŽSK, a Osadkovski 40. (autogol) za Šajkaš. Žuti kartoni: Kaurin, Klisara, Damjanović, Kezija, Matić (ŽSK), a Panić, Karas (Šajkaš).

ŽSK: Kalajdžić 8, Kezija 7, Ćirin 7, Đurđić 8, Tanasić 8, Osadkovski 7 (Tošić 8), Bogdanov 7, Damjanović 8, Matić 9 (Brkić), Klisara 7, Kaurin 7 (Zeljko).

ŠAJKAŠ: Popin 7, Gojkov 7, Zaov 7, Pantelić 6 (Graorac), Dakić 7, Karas 6 (Šeguljski), Kotuljač 6, Majurić 7, Pavlov 7 (Malešević), Nikolaš 7, Panić 7.

Odavno ljubitelji fudbala nisu prisustvovali interesantnijoj i neizvesnijoj utakmici.  Gostima je pripao prvi deo, jer ono što nije uspelo igračima iz Kovilja u nekoliko prilika je učinio Slaviša Osadkovski posle prekida, pogodivši sopstvenu mrežu.

Petar Tošić je i ovog puta, ulaskom u drugom delu igre, napravio razliku u korist domaćina, a Darko Matić je sve to ispratio i sa tri gola  i stavio tačku na najbolje odigrano poluvreme u ovom prvenstvu.

P. Bundalo

Fruškogorski partizanVeternik 6:0 (3:0)

BUKOVAC: Igralište Fruškogorskog partizana, gledalaca 100, sudija: Štumpf (Novi Sad). Strelci: Tomljanović u 13, Milovanović u 25. i 84, Mesini u 30, Ilić u 80. i Podraščanin u 85. minutu.  Žuti kartoni: Makivić i Krstić (Fruškogorski partizan), Vuković (Veternik).

FRUŠKOGORSKI PARTIZAN: Milanov, D. Dević (Đukić), Mesini, Makivić, Krstić, Vasiljev, V. Dević (Ilić), Grubišić (Podraščanin), Milovanović, Čergić, Tomljanović.

VETERNIK: Gligorijević, Jovanović, Todorić, Gašić, Tomić, Subašić, Đurić, Malinović, Adamek (Relić), Vuković (Marković), Nastić (Kovačević).

Fudbaleri Fruškogorskog partizana s lakoćom su savladali momke iz Veternika, koji su u utakmicu ušli kao blagi favoriti posle pobede nad Sofeksom (5:1). Međutim, domaći na to nisu obratili pažnju, iako su igrali bez trojice standadnih fudbalera, a kasnije je iz igre izašao i najbolji igrač Vladimir Dević, pa potom i njegov brat Dejan, pouzdani bek. Istina, krenuli su gosti ofanzivno, ali im se isprečio odlični golman Siniša Milanov.

Mrežu Veterničana načeo je iskusni Marko Tomljanović, pa je posle 12 minuta pogodio sve bolji Marko Milanović, a Silden Masini je završio goleadu u prvom delu. Veterničani su do polovine drugog poluvremena imali prividnu inicijativu, ali sve je to bilo nekako jalovo. Bukovčani su „zauzeli“ teren, razigrali se i za pet minuta postigli čak tri gola (od 80. do 85. minuta). Bitno za igru domaćih je i to što su sve golove postigli iz veoma lepih akcija.

M. Pavlović

Futog - Novi Sad 1:0 (1:0)

FUTOG: FC „Petar Nikolić Dudija”, gledalaca 100, sudija: Kljajić (Bački Jarak), strelac: Čepić u 11. minutu. Žuti kartoni: Savković, Maler, Ardalić, Sirar (Futog), Maksimović, Sapundžić (Novi Sad). Crveni karton: Sirar (Futog).

FUTOG: Savković, Mir. Beronja, Maleš, Stevanovski, Stelkić, Ardalić, Kosić, Vukanac (Kresoja), Čepić, Beker (Šarić), Sirar.

NOVI SAD: Jovanović, Stakić, Krpović, Svrkota, Mirić, Bajić (Stričević), Kalin, Spiridonović, Stančić (Sapundžić), Stojanović, Maksimović (Grlica).

Ekipa Futoga je golom iskusnog Dušana Čepića došla do vrednih bodova u borbi za opstanak. Videlo se da će domaći požrtvovanom igrom sve učiniti da na pleća bace ekipu koja gaji ambicije za visok plasman, što im je na kraju i uspela. Ekipa sa Detelinare sem nekoliko poluprilika igrom je razočarala, pa je na kraju uz nekoliko dobrih odbrana golmana Jovanovića morala da pogntih glava napusti borilište.       

M. Po.

Proleter - Sirig 2:2 (0:2)

BANOŠTOR: Igralište Pavliš, gledalaca oko 150, sudija: Radović (Veternik), strelci: Bakoš u 51. (iz penala), Lukaja u 66. za Proleter, a Papak u 30. i 44. minutu za Sirig. Žuti kartoni: S. Krstić, Surdučki (Proleter), Ubiparip, Milanović (Sirig). Crveni kartoni: Mitrović, Bakoš (Proleter).

PROLETER: Sakan 7, Čović 7, Bakoš 6, Mrvičič 7, Jeremić 7, Hadžić 6, M. Adžić 7, S. Krstić 8, Gašparević 6 (Surdučki), Mitrović, Lukaja 6.

SIRIG: Vidović 7, Jokić 6, Grubović 6, Grujičić 7, Dekić 7, Vasić 6, Ubiparip 6, Kuzmanović 7, Milanović 6 (Vulić), Papak 8 (Rajičić), Jovanović 7 (Rabljenović).

Veoma loše izdanje Banoštoraca u utakmici koja je bila vrlo važna za obe ekipe. Ako je najstariji igrač i kapiten Proletera Svetozar Krstić bio najzapaženiji na terenu, onda nije ni čudo što domaći nisu pobedili. Još kada se doda da su Banoštorci završili utakmicu sa devet igrača, rezultat je realan u borbi za opstanak u Ligi. Ipak, Sirižani mogu biti zadovoljniji.    

D. Ob.  - B. St.

Omladinac - Jedinstvo (R) 0:2 (0:0)

STEPANOVIĆEVO: Igralište Omladinca, gledalaca 100, sudija: Zorana Stojiljković (Novi Sad), strelci: Trivunović u 67. i Stamenković u 85. minutu. Žuti kartoni: Živojnov (Omladinac), Stanar (Jedinstvo). Crveni karton: Živojnov (Omladinac).

OMLADINAC: Zeljković 7, Batar 6, Tomčić 6, Pecelj 6, Mirković 7, Pilipović 6, Maksimović 6 (Tomić), Bajić 6 (Muratović), Stojanović 6, Živojinov 5, Radović 6.

JEDINSTVO: Brojčin 8, Dangubić 8, Stanar 7, Stevanović 8, Filipović 8, Vidosavljević 7 (Trivunovć 8), Džanković 7, Vučićević 7, Novičević 7 (Poznanović), Zeljković 8, Stamenković 8 (Pekez).

Pobedom u Stepanovićevu Rumenčani su ostali u trci za najviši plasman. U prvom delu oba rivala više su vodile brigu da neprime gol pa je bilo malo izglednih prilika. Pravi potez trenera Vuletića bio je uvođenje Milana Trivunovića koji je nakon solo prodora naređao nekoliko igrača i topovskim udarcem savladao Zeljkovića. Medveđu uslugu je saigračima napravi prenervozni Miroslav Živojinov koji je bespotrebno u 71. minutu dobio drugi žuti, odnosno crveni karton, pa su gosti do kraja meča ritinski došli do pobede.   

M. Po.

Sofeks - Petrovaradin 4:3 (2:3)

FUTOG: FC Sofeks, gledalaca 100, sudija: Nakomčić (Rumenka), strelci: Sofranin u 14. i 17. Marković u 63. Škrbić u 72. za Sofeks, a Stefanović u 1. Alić u 11. Torbica u 29. minutu za Petrovaradin. Žuti karton: Mitrović (Petrovaradin).

SOFEKS: Jovanović, Lazić, Popadić, Karanović, Kosić, Kovačević, Radin (Škrbić), Ivković, Trifunović, Sofranin, Mrđan (Maksimović).

PETROVARADIN: Rankov, Knežić, Ikonić, Mitrović (Mudrić), Alić, Momčilov, Torbica, Bandić, Stefanović, Kokanović, Gavrišić (Amidžić).

Iznenadila je ekipa Petrovaradina otvorenom igrom i već u 1. minutu stigla je golom Stefanovića do prednosti. I dok su se domaći osvestili na semaforu je ponovo promenjen rezultat. Shvatili su domaći da je vrag odneo šalu, probudio se kapiten Nikola Sofranin i za tri minuta sa dva gola poravnao je rezultat.

Nekoliko minuta kasnije Miljan Torbica je evro golom ponovo doneo prednost Petrovaradinu, pa se na odmor otišlo vođstvom gostiju. U nastavku je pravovremenim izmenama trener Bojan Sapanjoš probudio ekipu iz letargije, pa je rezervista Ognjen Marković uspeo da izjednači, a potom je i Predrag Škrbić bio neumoljiv za potpuni preokret i slavlje Futožana.    

M. Po.

Jedinstvo (G) - Mladost 1:1 (0:0)

GOSPOĐINCI: Igralište Jedinstva, gledalaca oko 100, sudija: Gajić (Novi Sad), strelci: Zorić u 50. za Jedinstvo, Novaković u 71. minutu za Mladost. Žuti kartoni: Br. Tepić, Trninić, Pinjo, Bubnjević (Jedinstvo), Dragojlović, Stojčić (Mladost).

JEDINSTVO: Rm. Tepić, Trninić, Zorić, Đorđević (Malešević), Krnpot (Ileš), Kovačević, Rb. Tepić, Pinjo, Malinović, Pajić, Bubnjević.

MLADOST: Ivanišević, Pajnić, Novaković (Babić), Stanišić, Žakula (Stojčić), Papić, Novaković, Janić, Kaurin, Dragojlović.

Iako su i teoretski domaći izgubili status novosadskog ligaša odigrali su protiv pretedenta za najviši plasman jednu od boljih utakmica ovoga proleća.

Nakon prvog dela i nekoliko propuštenih šansi na obe strane u nastavku je Miloš Zorić doneo prednost Jedinstvu. Uspeli su „bistričani” da golom Vladana Novakovića izjednače rezultat i to je bilo sve što je vredno pomena u utakmici za podelu bodova.

M. Po.

Futog - Novi Sad 1:0, Omladinac - Jedinstvo (R) 0:2, Jedinstvo (G) - Mladost 1:1, Proleter - Sirig 2:2, Bačka - Vinogradar 11:0, ŽSK - Šajkaš 3:1, Tatra - TSK 4:2, Fruškogorski partizan - Veternik 6:0, Sofeks - Petrovaradin 4:3. 

1. Tatra               25     17     7      1      56:10        58 

2. Sofeks           25     15     4      6      67:35        49 

3. TSK                 25     14     6      5      54:20        48 

4. Jedin. (R)       25     13     7      5      49:18        46 

5. Mladost          25     12     6      7      50:32        42 

6. Novi Sad        25     11     7      7      48:41        40 

7. Omladinac     25     11     6      8      44:34        39 

8. Petrovar.       25     9      8      8      44:39        35 

9. Veternik        25     9      6      10     59:46        33

10. Bačka           25     8      8      9      51:44        32

11. Šajkaš        24     8      7      9      47:44        31

12. Fr. part.      24     8      6      10     45:41        30

13. ŽSK             25     9      3      13     46:48        30

14. Sirig           25     8      6      11     37:50        27

15. Proleter     25     6      9      10     35:50        27

16. Futog           25     6      8      11     37:48        26

17. Jedinst. (G)  25     4      7      14     25:58        19

18. Vinograd.     25     0      1      24     13:149       1

Autor:
Pošaljite komentar
NOVOSADSKA LIGA Komšijski derbi Veterničanima

NOVOSADSKA LIGA Komšijski derbi Veterničanima

20.04.2018. 13:03 13:05
NOVOSADSKA LIGA Bez odluke u derbiju

NOVOSADSKA LIGA Bez odluke u derbiju

17.04.2018. 11:51 11:53