Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Nikola Lazetić: Na raspolaganju igračima 24 sata dnevno

25.06.2019. 13:06 13:23
Piše:
Izvor: A. Predojević/Predočili igračima planove za narednu sezonu: Nikola Lazetić i Vojislav Gajić

ZLATIBOR: Na mestu sportskog direktora Fudbalskog kluba Vojvodina nalazi se nekadašnji igrač crveno-belih Nikola Lazetić. On je i pre zvaničnog stupanja na funkciju već povukao mnoge poteze bitne za ekipu.

U nedelju uveče, zajedno s predsednikom Vojislavom Gajićem, Lazetić je posetio ekipu na Zlatiboru, razgovarao s igračima, a juče ujutro otišao je put Beograda kako bi finiširao dogovor s novim šefom stručnog štaba.

- Pravičan sam čovek, nekadašnji igrač i razumem sve probleme s kojima se fudbaleri suočavaju – rekao je Nikola Lazetić. – Teško mi je bilo da radim u trenucima kada još uvek nisam zvanično stupio na mesto sportskog direktora, ali sam to morao da uradim zbog nedostatka vremena. Povukao sam neke poteze zahvaljujući sportskom ugledu koji imam. U fudbalu nikada nisam mešetario, niti se u njemu bavio takvom vrstom posla. Realno, sve se to pomalo i odužilo, ali je na kraju ispalo dobro, jer su se sada ukomponovale sve strane koje učestvuju u životu i radu Vojvodine.

Kakve planove pravite za narednu sezonu?

- Pre svega, igrači moraju da shvate da su istorija i tradicija Vojvodine mnogo veliki. Sve to nas obavezuje da u narednoj sezoni napravimo nešto značajno, a imaćemo potencijal za to i u to sam siguran. Imaćemo uz sebe i zajednički interes, jer sada uprava, navijači i igrači deluju u istom smeru. Nadam se da se neke stvari u klubu više nikada neće ponavljati, a mi smo spremni da budemo na raspolaganju ekipi 24 sata dnevno. Ugovori koje fudbaleri imaju jesu njihova sigurnost i biće maksimalno poštovani, a na njima je da sebe stopostotno posvete crveno-belom dresu.


Vojislav Gajić: Nećemo praviti kompromise

Predsednik kluba Vojislav Gajić, obraćajući se igračima, istakao je da svim srcem veruje u ono što je počelo da se radi i da Vojvodina može za kratko vreme da se podigne na mnogo viši nivo. Pri tome će disciplina morati da bude veoma stroga, a struka će, što se ekipe tiče, voditi glavnu reč.

- Kroz iskustvo sam shvatio da u procesu odlučivanja i sprovođenja odluka mesta kompromisu bilo koje vrste - nema – jasan je Gajić. – U suprotnom, to dovodi do problema. U prva dva mandata, zbog mira u kući, bio sam spreman i da prećutim neke stvari, ali sada, kao posledicu jedinstva svih instanci – gradonačelnika, generalnog sponzora Srbijagasa i navijača, to više neću činiti. U svakom segmentu biće ljudi od integriteta, baš oni koji imaju iskustvo u postizanju pozitivnih rezultata u svom delokrugu posla. Pred sobom imam čistu situaciju, odgovoran sam i realan i ko ne bude mogao da ide našim putem i u našem tempu može da ide iz kluba.

Stvaranje preduslova

Prvi čovek kluba je posebno istakao sledeće:

- Da bi se u kratkom roku napravili željeni rezultati u Superligi mora ekipa da se  pojača igračima koji su u karijerama bili u vrhu. Tako se pravi ekipa značajno jača od proseka i tada imate šansu da brzo stigne i željeni rezultat. Naravno, njega niko ne može da vam garantuje, ali mi sada stvaramo preduslove da bi naše šanse bile što realnije – kazao je Gajić.


Napravili ste i veliki rez u ekipi pred polazak na zlatiborske pripreme?

- To je bio moj potez, koji nije bio lak da se povuče. Međutim, morao sam tako da reagujem, jer pravimo ekipu za mnogo veće domete od onih iz ranijih sezona i ne možete da krećete u novi fudbalski  rat sa istim snagama s kojima ste dva prethodna izgubili. Već smo doveli Nikolu Drinčića i Marka Đurišića, a već danas će se novim saigračima pridružiti Nemanja Vučić i Petar Bojić. Planiramo da u narednim danima dovedemo još jednog štopera i krilo i da na taj način kompletiramo sastav za naredno prvenstvo.

Još uvek nije obavljena promocija novog šefa stručnog štaba. U javnosti se, kao gotova stvar, pominje ime Nenada Lalatovića, ali se on ne pojavljuje na Zlatiboru?

- Lalatović je već pokazao da domaći timovi imaju načina da se ravnopravno nose s Crvenom zvezdom i Partizanom. Mi odlazimo za Beograd, gde treba da se nađemo s budućim trenerom i da završimo dogovore s njim, pa očekujem da će se i on pojaviti na Zlatiboru odmah posle toga. Osim s Nenadom Lalatovićem, razgovarali smo i razgovaramo i s nekim drugim trenerima, a javnost će blagovremeno biti obaveštena o tome ko će sesti na klupu Vojvodine.

Planovi su veoma ambiciozni.

- Jesu, jer to ime Vojvodine i zahteva. Dobar takmičar se postaje kroz ostvarivanje pobeda i zato je jako važno da u novu sezonu uđemo trijumfalno. Igrači neće morati da razmišljaju o drugim stvarima, osim o vlastitom i ekipnom učinku na terenu. Ukoliko sve bude onako kako zahtevamo i priželjkujemo, potrudićemo se i da ih nagradimo, ali, isto tako, ukoliko njihov angažman ne bude na željenom nivou, moraće da budu spremni i na sankcije. Igrao sam fudbal u velikim klubovima, skupio sam bogato iskustvo i sada želim da ga prenesem na naše igrače. Pored dolazaka i odlazaka o kojima sam govorio, planiramo i da produžimo ugovor sa Sinišom Saničaninom, baš kao i sa Mihajlom Neškovićem, Bojanom Matićem, Milanom Lazarevićem... Svi momci moraju da vrate poljuljano samopouzdanje, da shvate gde igraju i da se izbore za mesto među putnicima koji će ići u Sloveniju na završne pripreme. U takmičarskoj ekipi će biti mesta za samo 22 fudbalera, a ostalo je na svakom od igrača da se izbori za svoj status, jer nećemo ubuduće podlegati nikakvim uticajima sa strane. Presudni će biti stav i mišljenje šefa stručnog štaba i mene, kao sportskog direktora, a na klubu je da prvotimcima omogući maksimalne uslove za rad i život – naglasio je Nikola Lazetić.

Tekst i foto: A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
Gajić novi predsednik FK Vojvodina, Bajatović direktor

Gajić novi predsednik FK Vojvodina, Bajatović direktor

21.06.2019. 19:13 22:44