Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Napredak jesenji prvak Međuopštinske lige Srem 

06.12.2017. 12:48 12:50
Piše:
Izvor: Napredak iz Žarkovca, foto: Privatna arhiva

Posle jesenjeg dela polusezone Međuopštinske fudbalske lige Srem, Napredak iz Žarkovca (opština Ruma) na liderskoj je poziciji, sa tri boda prednosti u odnosu na prvog pratioca, ekipu Poleta iz Novih Karlovaca.

Poznavaoci fudbalskih zbivanja pamte još prošlogodišnju sezonu, kada je Napredak tek u poslednjim kolima izborio opstanak.

„Posle slabe prošlogodišnje sezone, koja je ocenjena najlošijom u poslednjoj deceniji, odigrali smo polusezonu, koja se može predstaviti kao jedna od najuspešnijih od osnivanja kluba. Poučeni iskustvom, sad već višegodišnjim igranjem u međuopštinskim ligama, moji saradnici u upravi kluba su zbog formata takmičenja (ispada trećina klubova lige) došli do zaključka da je opstanak moguć samo pod uslovom da se svaka utakmica igra na pobedu“, kaže Nenad Krnić, predsednik Napretka.

„Posebno smo ponosni na to što su mnogi igrači iz sela. Ovakva dugogodišnja politika kluba omogućila je stabilnost i sigurnost na duge staze. U letnjoj pauzi nismo mnogo menjali igrački kadar i uspeli smo da održimo visok kvalitet, koji smo nadgradili proverenim i naravno kvalitetnim igračima sa strane.“

Na osnovu svega navedenog, klub uspeva da se takmiči sa bogatijim klubovima i da pritom potroši znatno manje novca za takmičenje. Svega ovoga ne bi bilo da uprava nije funkcionisala na najvišem nivou. Na samom vrhu hijerarhije nalazi se Nenad Krnić, koji je preuzeo nezahvalnu ulogu predsednika i organizotora. A radi se o čoveku koji je gotovo 30 godina neprestano u klubu. Za najbliže saradnike odabrao je mlade i ambiciozne ljude: Nikolu Miljkovića, Milanka Radeku i Slavišu Lazića. Svaki član uprave ima svoj zadatak. Miljković je zadužen za ekonomsku, pravnu i poslovnu organizaciju, Milanko Radeka za sportska pitanja, a Slavko Lazić za omladinsku školu kluba.

„Letos smo razgovarali, postavili smo sebi skromne ciljeve, ali smo ozbiljno prišli rekonstrukciji tima“, kaže Nikola Miljković i nadovezuje se na priču predsednika Krnića.

„Kao osnov je poslužio prošlogodišnji tim. Doveli smo, u dogovoru sa strukom, ciljana pojačanja, koja su na prvenstvu pokazala da su ekipi donela kvalitet. Uz to, vratili smo neke naše bivše igrače. Goruća pozicija bila je golman, a povratkom Petra Krnića rešili smo i to pitanje. Njegova zamena je bila Slavko Marjanović, prvi golman u prošloj sezoni. Odbrambena linija nije pretrpela velike promene. I dalje su ostali, i igrali, provereni igrači: Miloš Vujević, kapiten ekipe Boban Sekulić, Goran Miljković, Rade Devrnja i pojačanje iz Grabovaca Nemanja Stojić. Vezni red se najviše promenio. Pored starosedelaca Miloša Božića, mladog Janka Topića, iskusnog i nadaleko poznatog Ljubomira Tice, Siniše Miljkovića i povratnika iz Šatrinaca Atile Madackog, veznom redu letos su se priključili, i kasnije u prvenstvu igrali izvrsno, Nikola Pazarski iz rumskog Slovena i Aleksandar Katić i Miloš Jović, pridošli iz Ljukova.“  

U napadu i u prošlom prvenstvu odlično je igrao Bojan Ljubinković. U ovoj polusezoni bio je još bolji i sa 13 postignutih golova prvi je strelac tima. Još jedna probojna karika je nedostajala u napadu. A na to mesto doveden je Stanko Savić iz Ljukova. On je uneo neophodnu čvrstinu i sigurnoist ekipe u napadu. Svoj doprinos u ostvarenju jesenje titule imali su i Neđa Božić, Krstivoje Damnjanović, Nemanja Vučetić, Mario Buzaš i Dada Vuković.

„Ekipa je pripreme počela sa trenerom Željkom Kozlinom (stručnjak iz Inđije). On je odlično obavio taj deo posla i ekipu uveo u pobednički ritam. Posle trećeg kola osvojeno je devet bodova. Već tada se videlo da ekipa ima kvalitet za nešto više i ambicije su rasle“, nastavlja da priča Krnić.

Tada se uprava odlučila za neočekivani potez promene trenera. Bio je to pomalo nerazumljiv potez, ali opravdan, jer je na mesto Kozline došao Miša Bunović, poznato trenersko ime iz Rume, trener sa višegodišnjim iskustvom vođenja ekipa za ulazak u viši rang. Opuštenost ekipe u Bikić Dolu i poraz od 3:0 nije mogao da spreči ni novi trener. Već u narednom kolu Napredak je u Žarkovcu pobedio Graničar iz Obreža (5:1), a zatim je osvojen bod u Donjim Petrovcima. U tom trenutku domaćin je bio lider. Nakon toga Napredak je ušao u seriju pobeda, pa su Žarkovčani  osvojili jesenju titulu, a rivali nisu osvojili ni bod.

B. Roknić  

Autor:
Pošaljite komentar
Međuopštinska liga Srem: Nova pobeda Žarkovčana na Bombonjeri

Međuopštinska liga Srem: Nova pobeda Žarkovčana na Bombonjeri

22.11.2017. 10:18 11:24