Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Na otvaranju osmog kola Superlige igraju Vojvodina i Radnik

18.09.2020. 11:20 11:23
Piše:
Foto: Goran Vukliš debituje na golu Vojvodine, foto: J. Grlić

Poraz u Ivanjici od ekipe Javora (1:2), prvi u ovoj sezoni, sigurno nije lako pao fudbalerima Vojvodine.

Bili su u lepoj seriji pobeda i verovali su da mogu da je nastave i na nezgodnom gostovanju, ali su motivisani trival, s njim i nedostatak koncentracije u važnim trenucima, učinili svoje. I pored dobre igre, u prvom poluvremenu, po tvrdnji trenera Voše Nenada Lalatovića, možda i najboljoj partiji u ovoj sezoni, morali su da čestitaju domaćinu na pobedi i okrenu se onom što sledi. Pred crveno-belima već danas je novi izazov, prvenstveni duel s Radnikom na „Karađorđu“, a već sledeće sedmice i izlazak na evropsku scenu u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

- Nije nam bilo lako posle Ivanjice, jer tamo smo bili dominantna ekipa, igrali smo veoma dobro i propustili priliku da realizujemo nekoliko šansi iz kojih je teže bilo promašiti gol nego zatresti mrežu – rekao je Nenad Lalatović. – Iz prve prilike Javor je poveo i posle toga smo, doduše bezuspešno, pokušavali da stignemo do izjednačenja. Takav je fudbal, nemoguće je pobeđivati u svakoj utakmici i bili smo kažnjeni za propušteno. Po završetku susreta primetno je bilo da je igračima neuspeh teško pao, ali očekujem njihovu pozitivnu reakciju već danas u susretu s Radnikom.

Govoreći o timu iz Surdulice, popularni Lala učinio je to biranim rečima.


Moguća postava Novosađana

Kada se u obzir uzme činjenica da danas neće moći da računa na golmana Nikolu Simića i mladog reprezentativca Mirka Topića, moguće je da Nenad Lalatović na megdan Radniku izvede sledeću postavu: Vukliš (Toroman) – Andrić, Bralić, Saničanin, Devetak – Maksimović, Drinčić – Vukadinović (Bojić), Zukić, Čović – Bojić (Mrkaić).


- Radnik ima dobru ekipu, koja ume da bude i te kako opasna u kontranapadima. U njihovom ofanzivnom delu nalazi se Milan Makarić, dete Vojvodine, igrač kojeg sam doveo u Radnički i koji je, da sam ostao u Nišu, bio planiran da bude prva opcija u špicu. Naravno, nije on jedini na kojeg ćemo morati da obratimo pažnju, ali je jasno da danas idemo na pobedu. Igrači su motivisani, iako nećemo moći da računamo na mladog Topića koji se nije oporavio od povrede, kao ni na golmana Nikolu Simića, koji je na jednom od poslednjih treninga pao na lakat i, kako stvari stoje, neće moći da brani barem tri nedelje. Međutim, verujem u drugu dvojicu čuvara mreže Vukliša i Toromana i ne bi trebalo da tu imamo bilo kakavih problema. Ostali igrači su zdravi i konkurisaće za startnu postavu i mesto na klupi za rezervne igrače.

Utisak je da je pauza u prvenstvu ipak ostavila traga na crveno-bele iz Novog Sada.

- Iskreno, ne volim te pauze, jer igrači, kada uhvate ritam utakmica, igraju lakše i bolje. No, to je viša sila i sada smo fokusirani na to da pobedimo tim iz Surdulice i napravimo lepu uvertiru za utakmicu 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope. A namera nam je da osvajanjem tri boda protiv Surduličana dodatno popravimo atmosferu u ekipi.

Novinare je zanimalo i to da li će u finišu letnjeg prelaznog roka „Stara dama“ angažovati još nekog novajliju, posebno u špicu.

- Imamo Momčila Mrkaića, snažnog i robusnog fudbalera, koji puno radi za tim. Dominantan je u skoku i time otvara prostor saigračima, a uz njega je tu i Bojić. Ipak, ukoliko nam se ukaže prilika, dovešćemo još jednog napadača, pod uslovom da je reč o igraču koji pravi razliku. Ne želim da gomilamo fudbalere i angažovaćemo još nekog igračau samo u slučaju da zaključimo da je reč o pravom pojačanju – poručio je Nenad Lalatović.

Utakmica Vojvodina – Radnik igra se na stadionu „Karađorđe“ bez prisustva publike, a početak je zakazan za 18 časova,a prenos je na Arena sportu.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
Fudbaleri Vojvodine u petak dočekuju ekipu Radnika

Fudbaleri Vojvodine u petak dočekuju ekipu Radnika

17.09.2020. 09:26 09:28