Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Na „Karađorđu” igraju Mladost GAT i Novi Pazar (18)

26.08.2022. 08:53 08:56
Piše:
Izvor: FK Mladost GAT/Nikola Popović (9) u duelu sa igračima Partizana

U različitim raspoloženjima u današnji susret 8. kola fudbalske Superlige Srbije ući će timovi domaće Mladosti GAT i Novog Pazara.

Iza Novosađana je serija od četiri uzastopna poraza, čime su dospeli u poziciju blizu začelja na tabeli, dok su gosti trijumfovali u istom broju proteklih susreta.

- Jako dobro znamo šta nas očekuje u današnjoj utakmici s Novim Pazarom – rekao je krilni fudbaler Mladosti GAT Nikola Popović. – Gosti se nalaze u jako dobrom momentu posle četiri vezane pobede i svesni smo da nam neće biti ni malo lako u duelu s njima. Fokusirani smo, ipak, isključivo na našu igru i pokušaćemo da izgledamo mnogo bolje nego u Bačkoj Topoli, odnosno da budemo na nivou partija koje smo pružili protiv Javor Matisa i Partizana. Verujem da bi nam to omogućilo da upišemo prva tri boda na domaćem terenu.

U dosadašnjih sedam odigranih utakmica, Mladost GAT je upisala samo četiri boda, a strelci su postigli tek tri gola.

- Očekujem da će se, nadam se baš danas, stvari promeniti na tom polju. Stvarali smo i do sada dosta prilika, ali nam je nedostajalo malo više koncentracije u završnici. Siguran sam da će naši golovi doći, kao plod dobrog rada koji ulažemo na treninzima. Bilo bi veoma lepo da navijači ponovo budu uz nas, jer nam njihova podrška puno znači i uliva nam dodatnu snagu. Možemo da im obećamo da ćemo da uradimo sve što možemo danas i zaista se nadam da bi to moglo i trebalo da nas povede ka osvajanju važnih i preko potrebnih bodova – dodao je Popović.


Gaćinović: Oprezno na domaćina

Trener Novog Pazara Vladimir Gaćinović, zajedno s ekipom koju predvodi, živi veoma lepe trenutke. Posle serije pobeda, Pazarci se trenutno nalaze na visokom, petom mestu na tabeli.

- Zaista je odlična atmosfera i u ekipi, baš kao i u čitavom gradu – rekao je Gaćinović. – Sada nam sledi težak ispit u Novom Sadu, jer smo svesni da ćemo se nameriti na kvalitetnu ekipu Mladosti GAT. Domaćin ima jedan od najiskusnijih timova i čitavoj ligi i na to ćemo morati da obratimo pažnju. Važno je to da nismo poleteli posle serije pobeda i moji igrači će priliku da to dokažu imati u današnjem susretu.


Trener Aleksandar Linta ne želi da se osvrće na ono što je prošlo i kaže da je skoncetrisan na sadašnji trenutak.

- Prošlost ne možemo da promenimo i idemo dalje, trening po trening i utakmicu po utakmicu. Još mnogo ima da se igra do kraja prvenstva, u opticaju je još 90 bodova i svašta u nastavku takmičenja još može da se dogodi. Imamo dovoljno iskustva i kvalitet da sa svakim rivalom odigramo egal utakmicu, čak i da pobedimo. Nismo imali sreće, a ni umešnosti, da susrete s Javor Matisom i Partizanom rešimo u našu korist, što smo možda i zaslužili po prikazanoj igri. Ako ponovo bude postojao timski duh i zajednička energija, ubeđen sam da stvari mogu već danas da se preokrenu.. Nije nam trenutno lako, ali u životu ništa nije lako, a iskušenja postoje da te ojačaju, a ne da te bace na dno. Jedan dobar rezultat menja kompletnu situaciju – naglasio je Linta.

Trener novosadske ekipe istakao je da će u konkurenciji za tim biti svi raspoloživi igrači, a među njima i poslednji novajlija Lazar Arsić. To znači da bi na travnjak „Karađorđa“ mogla da istrči sledeća postava: Milojević – Mandić, Kovačević, Mlađović, Ilić – Maksimović, Maričić – Popović, Dimitrov, Radulović – Mirosavljev.

Utakmica Mladost GAT – Novi Pazar počienje u 18 časova, uz prenos na prvom kanalu TV Arena sport.

A. Predojević

Superliga Srbije

Radnik – Vojvodina   1:1 (1:0)

Danas

Mladost GAT – Novi Pazar (18)

Spartak – TSC   (20)

Radnički (N) – Napredak   (20)

Subota

Mladost (L) – Voždovac    (18)

Kolubara – Čukarički       (20)

Crvena zvezda – Javor       (20.30)

Nedelja

Radnički (K) – Partizan    (17)

1. C. zvezda

5

5

0

0

21:1

15  

2. Vojvodina

7

3

4

0

11:4

13   

3. Čukarički

6

4

1

1

9:6

13    

4. TSC

7

3

3

1

10:2

12    

5.  Novi Pazar

7

4

0

3

9:7

12   

6. Javor

7

3

2

2

10:11

11    

7. Voždovac

7

3

2

2

3:7

11  

8. Spartak

6

2

3

1

8:5

9   

9. Radnički (K)

7

2

3

2

4:5

10. Kolubara

7

2

3

2

7:11

11. Partizan

5

2

2

1

8:4

12. Mladost (L)

7

1

3

3

10:12

6

13. Radnički (N)

7

1

2

4

9:17

5

14. Mladost GAT

7

1

1

5

3:13

4

15. Radnik

8

0

3

5

5:17

3

16. Napredak

6

0

2

4

3:8

2

U sledećem kolu (31.avgusta) sastaju se: Vojvodina – Radnički (N), Voždovac – Radnik, Čukarički – Mladost(L), Javor – Kolubara, Partizan - Crvena zvezda, TSC – Radnički (K), Novi Pazar – Spartak, Napredak - Mladost GAT.

Autor:
Pošaljite komentar