Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Miljan Vukadinović, fudbaler Vojvodine: Želim da što pre dostignem željenu formu

25.03.2021. 21:19 21:24
Piše:
Foto: Miljan Vukadinović (desno) povredio se u duelu s Partizanom početkom marta, foto: J. Grlić

Posle trodnevne pauze, nastavili su popodne fudbaleri Vojvodine s treninzima.

Iako do prvenstvene utakmice s Novim Pazarom ima još desetak dana, trener ekipe Nenad Lalatović želi da to vreme maksimalno iskoristi. Crveno-beli, naime, u naredna četiri susreta igraju s timovima koji vode bitku za superligaški život i svestan je da njegov tim, samo ukoliko bude maksimalno motivisan, posvećen i skoncentrisan, može da ispuni cilj i osvoji dosta značajnih bodova. Problem Novosađanima, međutim, stvaraju povrede pojedinih prvotimaca, tako da ni danas nisu vežbali u kompletnom sastavu.

- Momci koji su se požalili na sitnije ozlede, a to su Aranđel Stojković, Slavko Bralić, Stefan Đorđević i Marko Bjeković, trenirali su, ali odvojeno od ekipe – rekao je lekar Vojvodine dr Vladimir Čolaković. – Očekujem da će od nedelje moći da uđu u pun pogon, što nije slučaj i sa Mirkom Topićem, Miljanom Vukadinovićem i Nemanjom Čovićem. Ova trojica fudbalera, kako stvari stoje, neće konkurisati za tim protiv Novog Pazara, ali očekujem da će i oni uskoro početi s laganim treninzima.

Trenutno najbolji strelac Voše je Miljan Vukadinović, fudbaler koji je sjajno ušao u prolećni deo prvenstva. Brzonogo krilo je, uostalom, bilo i deo reprezentacije Srbije koja je zimus bila na američkoj turneji, ali se povredio u susretu s Partizanom i od tada ga nema u konkurenciji za crveno-beli tim.

- Zadobio sam duboku posekotinu na gornjem delu stopala i rana je morala da se ušije – objasnio je Vukadinović. – Pre nekoliko dana sam izvadio konce, oporavljam se i očekujem da ću da dobijem zeleno svetlo od dr Čolakovića kako bih se pridružio saigračima na treninzima. S nestrpljenjem iščekujem taj trenutak, jer dosta sam se odmarao i moraću ubrzano da radim kako bih se, nadam se što pre, vratio u formu od pre povrede. Čak planiram da, kada se sezona bude završila, nastavim s individualnim treninzima, jer želim da budem potpuno fit i spreman za letnje pripreme.


Mirko Topić: Jedva čekam povratak

Već duži vremenski period se mladi reprezentativac Srbije Mirko Topić nalazi daleko od terena, oporavljajući se od rupture mišića prednje lože. Utisak je da se period njegove apstinencije od fudbala bliži završetku i da ga uskoro možemo očekivati u konkurenciji za tim Vojvodine.

- Iako samostalno trčim i radim vežbe u teretani na jačanju povređene noge, doktori mi još uvek ne dozvoljavaju povratak u trenažni proces – naglasio je Topić. – Nadam se, ipak, da ću u roku od narednih sedam dana da dobijem tu saglasnost, jer uželeo sam se fudbala i jedva čekam povratak na zeleni tepih.


S pažnjom je Miljan otpratio i utakmicu u prvom kolu kvalifikacija za Mundijal, u kojoj je Srbija savladala Republiku Irsku rezultatom 3:2.

- Primetio sam drastičnu promenu hemije u našem timu. Ranije nije bio slučaj da se igrači tako i toliko raduju posle golova koje postignu i lepo je bilo za videti njihov promenjen odnos prema državnom timu. Uz to, novi selektor Dragan Stojković je, po meni, napravio pun pogodak s izmenama koje je načinio u drugom poluvremenu i zaista sam srećan što su „orlovi“ stigli do izuzetno važne pobede. Iskreno, naša selekcija zaslužuje mnogo više od onoga što (ni)je do sada ostvarivala, a raduje me i to što sam uočio neku novu, izuzetno pozitivnu energiju u ekipi.

Pošto je bio u sastavu selekcije sačinjene od igrača iz domaće lige, logično bi bilo, ma koliko da je to teško trenutno ostvariti u praksi, da Vukadinović veruje da bi, jednog dana, mogao da dobije novi poziv i reprezentaciju.

- Velika je čast kada ponesete državni grb kraj srca! Osetio sam to u utakmicama koje smo igrali u Latinskoj Americi i naravno da bih voleo da opet dobijem selektorov poziv. Međutim, u ovom trenutku je to objektivno teško da se dogodi, jer sam povređen skoro mesec dana i nije me bilo na terenu. Nastaviću, kao i do sada, s ozbiljnim i predanim radom, zbog sebe i ekipe Vojvodine čiji sam član, a bio bih više nego počastvovan ukoliko bi mi, kako rekoste – jednog dana, stigao novi poziv u državni tim. To je vrhunac karijere svakog sportiste i nešto što svakom od nas uliva dodatni, jako veliki motiv. Realnost je to da trenutno želim da se što pre vratim na teren, da uđem u formu u kojoj sam bio do povrede, a onda ćemo da vidimo šta život dalje donosi – objektivan je bio Miljan Vukadinović.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
Fudbaleri Vojvodine dobili tri slobodna dana: Odmor, pa priprema za Novi Pazar

Fudbaleri Vojvodine dobili tri slobodna dana: Odmor, pa priprema za Novi Pazar

23.03.2021. 20:03 20:09