light rain
14°C
14.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0333
usd
106.997
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Миљан Вукадиновић, фудбалер Војводине: Желим да што пре достигнем жељену форму

25.03.2021. 21:19 21:24
Пише:
Фото: Миљан Вукадиновић (десно) повредио се у дуелу с Партизаном почетком марта, фото: Ј. Грлић

После тродневне паузе, наставили су поподне фудбалери Војводине с тренинзима.

Иако до првенствене утакмице с Новим Пазаром има још десетак дана, тренер екипе Ненад Лалатовић жели да то време максимално искористи. Црвено-бели, наиме, у наредна четири сусрета играју с тимовима који воде битку за суперлигашки живот и свестан је да његов тим, само уколико буде максимално мотивисан, посвећен и сконцентрисан, може да испуни циљ и освоји доста значајних бодова. Проблем Новосађанима, међутим, стварају повреде појединих првотимаца, тако да ни данас нису вежбали у комплетном саставу.

- Момци који су се пожалили на ситније озледе, а то су Аранђел Стојковић, Славко Бралић, Стефан Ђорђевић и Марко Бјековић, тренирали су, али одвојено од екипе – рекао је лекар Војводине др Владимир Чолаковић. – Очекујем да ће од недеље моћи да уђу у пун погон, што није случај и са Мирком Топићем, Миљаном Вукадиновићем и Немањом Човићем. Ова тројица фудбалера, како ствари стоје, неће конкурисати за тим против Новог Пазара, али очекујем да ће и они ускоро почети с лаганим тренинзима.

Тренутно најбољи стрелац Воше је Миљан Вукадиновић, фудбалер који је сјајно ушао у пролећни део првенства. Брзоного крило је, уосталом, било и део репрезентације Србије која је зимус била на америчкој турнеји, али се повредио у сусрету с Партизаном и од тада га нема у конкуренцији за црвено-бели тим.

- Задобио сам дубоку посекотину на горњем делу стопала и рана је морала да се ушије – објаснио је Вукадиновић. – Пре неколико дана сам извадио конце, опорављам се и очекујем да ћу да добијем зелено светло од др Чолаковића како бих се придружио саиграчима на тренинзима. С нестрпљењем ишчекујем тај тренутак, јер доста сам се одмарао и мораћу убрзано да радим како бих се, надам се што пре, вратио у форму од пре повреде. Чак планирам да, када се сезона буде завршила, наставим с индивидуалним тренинзима, јер желим да будем потпуно фит и спреман за летње припреме.


Мирко Топић: Једва чекам повратак

Већ дужи временски период се млади репрезентативац Србије Мирко Топић налази далеко од терена, опорављајући се од руптуре мишића предње ложе. Утисак је да се период његове апстиненције од фудбала ближи завршетку и да га ускоро можемо очекивати у конкуренцији за тим Војводине.

- Иако самостално трчим и радим вежбе у теретани на јачању повређене ноге, доктори ми још увек не дозвољавају повратак у тренажни процес – нагласио је Топић. – Надам се, ипак, да ћу у року од наредних седам дана да добијем ту сагласност, јер ужелео сам се фудбала и једва чекам повратак на зелени тепих.


С пажњом је Миљан отпратио и утакмицу у првом колу квалификација за Мундијал, у којој је Србија савладала Републику Ирску резултатом 3:2.

- Приметио сам драстичну промену хемије у нашем тиму. Раније није био случај да се играчи тако и толико радују после голова које постигну и лепо је било за видети њихов промењен однос према државном тиму. Уз то, нови селектор Драган Стојковић је, по мени, направио пун погодак с изменама које је начинио у другом полувремену и заиста сам срећан што су „орлови“ стигли до изузетно важне победе. Искрено, наша селекција заслужује много више од онога што (ни)је до сада остваривала, а радује ме и то што сам уочио неку нову, изузетно позитивну енергију у екипи.

Пошто је био у саставу селекције сачињене од играча из домаће лиге, логично би било, ма колико да је то тешко тренутно остварити у пракси, да Вукадиновић верује да би, једног дана, могао да добије нови позив и репрезентацију.

- Велика је част када понесете државни грб крај срца! Осетио сам то у утакмицама које смо играли у Латинској Америци и наравно да бих волео да опет добијем селекторов позив. Међутим, у овом тренутку је то објективно тешко да се догоди, јер сам повређен скоро месец дана и није ме било на терену. Наставићу, као и до сада, с озбиљним и преданим радом, због себе и екипе Војводине чији сам члан, а био бих више него почаствован уколико би ми, како рекосте – једног дана, стигао нови позив у државни тим. То је врхунац каријере сваког спортисте и нешто што сваком од нас улива додатни, јако велики мотив. Реалност је то да тренутно желим да се што пре вратим на терен, да уђем у форму у којој сам био до повреде, а онда ћемо да видимо шта живот даље доноси – објективан је био Миљан Вукадиновић.

А. Предојевић

Аутор:
Пошаљите коментар
Фудбалери Војводине добили три слободна дана: Одмор, па припрема за Нови Пазар

Фудбалери Војводине добили три слободна дана: Одмор, па припрема за Нови Пазар

23.03.2021. 20:03 20:09