Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Liverpul novi klupski prvak sveta

21.12.2019. 21:35 21:39
Piše:
Izvor: FoNet

Liverpul je novi klupski prvak sveta pošto je u finalu u Dohi savladao brazilski Flamengo.

Ovo je jedini međunarodni trofej koji je falio ,,redsima“ i uspeli su da ga osvoje. U većem delu meča su bili bolji rival i zasluženo slavili.

Velika želja postojala je kod obe ekipe da osvoje trofej. U početku je Liverpul bio taj koji je dominirao, dubinskim loptama probijao odbranu Flamenga, nakon čega su Englezi pokušavali iz ne baš bezopasnih šansi, ali neprecizno. Brazilski tim bio je prinuđen da se brani, ali se brzo oslobodio pritiska i sve više vremena provodio na polovini protivnika. Utakmica je bila živa, nije nedostajalo tempa, sudarila su se dva motivisana rivala. Prvak Brazila ostavio je dobar utisak, igrači su se dobro kretali, kratkim pasovima izabranici Žorža Žezusa osvajali su pedalj po pedalj terena. Dobro su ,,karioke“ i markirale fudbalere Liverpula pa opasnost po svoj gol svele na minimum. Vremenom su Brazilci bivali sve opasniji, u nekoliko navrata uputili su dobre šuteve. Enrike je bio najagilniji i najviše problema zadavao odbrani Engleza. Brzonogi napadač ,,karioka“ vešto je bežao svojim čuvarima i ulazio u prilike. Flamengo je bio bolji rival, plenio je svojom igrom brazilski tim. Englezi su se u finišu poluvremena oslobodili pritiska, imali nekoliko zanimljivih napada, ali nisu uspeli da ih materijalizuju. Pokretačka snaga bio je Mane koji je svojim brzinskim sposobnostima bio nezaustavljiv za Brazilce.

Nastavak je počeo velikom prilikom za Liverpul – Firmino je pogodio stativu. Potom je u šansi i Salah, ali je neprecizan. Firmino se poigravao sa odbranom Flamenga, ali slaba je to uteha kada se ne postigne gol. Uzvraćao je i brazilski tim, Barbosa je imao stopostotnu šansu – Beker je odbranio. Igralo se sjajno, pogodak je visio u vazduhu, jedini nedostatak za potpun utisak. Barbosa je ponovo dobro šutirao, a čuvar mreže Liverpula ponovo odbranio. Sticao se utisak da su Englezi ostajali bez snage, Brazilci su im lako uzimali loptu i pretili iz kontranapada. Mđeutim, ni izabranici Žorža Žezusa nisu hteli u finišu ništa da rizukuju, pre svega su računa vodili da ne prime gol. Ali, umalo da im se to osveti u 86. minutu kada je Henderson dobro šutirao, a Alves odbranio. A, u zaustavnom vremenu svira je jedanaesterac za Liverpul. Mane je fauliran , naizgled,u kaznenom prostoru od Rafinje i sudija Abdulrahman pokazao je na belu tačku. Ali, konsultovanjem VAR tehnologije arbitar iz Katara je promenio odluku. Do kraja regularnog toka nije bilo uzbuđenja i ušlo se u produžetke.

Inicijativa Liverpula donela je rezultat u 99. minutu kada je Firmino na asistenciju manea postigao gol. Navalili su Englezi svim silama u nameri da i zatvore utakmicu, ali su Brazilci nekoliko puta blokirali šuteve.

Ipak, nije bilo razloga za brigu jer Flamengo nije imao snage bar za izjednačenje i ostalo je 1:0.

I. Lazarević      

LiverpulFlamengo 1:0 (0:0, 0:0)

DOHA: Internacionalni stadion Kalifa, gledalaca: 48.000. Sudija: Abdulrahman (Katar). Strelac: Firmino u 99. minutu. Žuti kartoni: Mane, Salah, Firmino, Milner (Liverpul) a Vitinjo, Dijego (Flamengo).

LIVERPUL: Alison 6, Van Dajk 6, Keita 7 (Milner 6,5), Firmino 7,5, Mane 7,5, Salah 7 (Šaćiri), Gomez 6, Henderson 7, Čemberlejn 6 (Lalana 6), Robertson 6,5, Aleksander-Arnold 6,5.

FLAMENGO: Alves 6, Kaio 6, Mari 6, Arao 6 (Berio), Ribeiro 6,5 (Dijego 6), Žerson 6 (Linkoln), Barbosa 7, Rafinja 7, Araskaeta 6,5 (Vitinjo 6), Luis 7, Enrike 7.

Autor:
Pošaljite komentar
Liverpul se pobedom nad Monterejom plasitrao u finale Svetskog klupskog prvenstva

Liverpul se pobedom nad Monterejom plasitrao u finale Svetskog klupskog prvenstva

18.12.2019. 21:13 21:16