Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

LIGA KONFERENCIJA: ČUKARIČKI SA NULOM ZAVRŠIO EVROPSKU ODISEJU– Stankovićev Ferencvaroš prezimio u Evropi

14.12.2023. 21:43 23:19
Piše:
Izvor: FK Čukarički

Fudbaleri Čukaričkog poraženi su i u poslednjem kolu Lige konferencija od ekipe Genka. Brđani su na stadion u Genku savladani od strane domaće ekipe rezultatom 2:0 (1:0).

Ekipa sa Banovog brda je tako ovu sezonu Ligi konferencija završila na četvrtom mestu sa nulo bodova posle šest utakmica. Sa druge strane ekipa Genka je ipak završila takmičenja u grupnoj fazi takmičenja, jer je u drugom meču ove grupe Ferencvaroš i Fiorentina odigrali 1:1 i tako su te dve ekipe obezbedile proleće u Evropi.

U Genku su za istoimeni klub golove postigli Hejnen u 21. minutu i Pejntsil u 57. minutu, što je dovoljno za tri boda, ali ipak ne i za prolazak u narednu fazu takmičenja. Kada se sve sabere ovo je bila jedna poražavajuća evropska sezona za Čukarički, koji je za osam utakmica koliko je odigrao računajući i kvalifikacije primio čak 33 gola. Genk je do ove Pirove pobede došao posle jedne ne tako dobre igre, ali dovoljne da odnese tri boda na utakmici protiv Čukaričkog. Furiozno i agresivno od starta meča koji su pod moranjem pobede ušli u ovaj susret. Već posle devet minuta igre Genk je mogao do gola, kada je glavni sudija meča pokazao na belu tačku posle faula Stankovića nad fudbalerom Genka. Ipak sa bele tačke nije bio precizan Pejntsil kome je udarac zaustavio Filipović. Posle ovog penala, nisu se smirili domaći koji su nastavili da napadaju, Fadera je pogodio stativu nekoliko minuta kasnije, a odbrana Čukaričkog je poklekla u 21. minutu kada je Hejnen postigao sjajan gol i tako doveo svoj tim do prednosti. Možda presudan prvog dela igre se desio u 31. minutu kada je Golarza dobio crveni karton posle udaranja Sisoka posle faula. Sudija je posle gledanja VAR se ipak odlučio da Argentincu pokaže karton crvene boje. To je dalo krila fudbalerima Čukaričkog koji je od tog trenutka ređao šanse bio bolji rival na terenu i propustio tr dobre prilike da dođe do izjednačenja. Šanse su imali Miladinović i Adžić, ali golova do kraja prvog dela igre nije bilo.

U nastavku utakmice se prenela igra Čukaričkog sa kraja prvog dela igre, nastavio je Čukarički da napada i da preti golu Genka koji je bio u podređenom položaju. Ipak kada smo mislili da bi Čukarički mogao do gola, usledio je šok. Greška na sredini terena, koji su igrači Genka strogo kaznili, loptu je dobio Pejntsil koji je obišao Belića i loptu smestio u mrežu gostiju, koji možda i nezasluženo gubili sa dva gola razlike. Taj pogodak je presekao goste, koji do kraja meča nisu bili više tako opasni po gol domaćih, čak je u nekim trenucima Genk bio bliži trećem golu nego Čukarički prvom. Na kraju se utakmica završila rezultatom 2:0 u korist domaćih koji su upisali tako drugu pobedu protiv Čukaričkog u LK, ali im ona nije bila dovoljna da obezbede prolazak u narednu fazu.

 

To su uradili Fiorentina i Ferencvaroš koji su na Grupama areni odigrali 1:1. Poveli su domaći preko Zakarijesena, dok je konačan rezultat postavio Ranijeri u 73. minutu meča. Fiorentina je grupu završila na prvom mestu, dok je Ferencvaroš kao drugi tako da će ekipa Dejana Stankovića morati da igra plej-of.

Standings provided by Sofascore
Matić: Ovo je za nas Harvard, grupa na nivou Lige šampiona

Trener Brđana Igor Matić zbog suspenzije nije mogao da utakmicu vodi sa klupe, pa je meč u Genku posmatrao sa tribina.

 -Potpuno zaslužena pobede Genka, bili su bolji od nas, svežiji, hitriji, brži, bolje odluke na terenu su donosili. Čedtitam im. Ovo je naš maksimum u odnosu na ekipe koje smo imali u grupi - rekao je Matić.

- Ovo je za nas jedna velika škola. Imali smo grupu na nivou LŠ, možda Lige Evrope, ako pričamo o ekipama koje su bile s nama u grupi. Što bi rekao jedan moj kolega, ovo je za nas bilo školovanje na Harvardu,. Kažnjavaju svaku grešku, svaki korak ako ne stanemo gde treba - mi smo u problemu. Genk je neviđeno brza ekipa, imaju fenomenalnu tranziciju - smatra trener Čukaričkog.

Nije sve tako loše po Matića posle ove evropske sezone.

- Dobitak je to što smo promovisali mnogo mladih igrača, I večeras smo počeli sa pet igrača ispod 20 godina, mislim da je to dobitak i pozitivna stvar, da klub ima fantastične mlade igrače koji će u budućnosti biti kvalitetniji. Velika je škola za nas sve ovo, ostaje žal za večeras, malo nam je nedostajalao da donosimo ofanzivno bolje odluke. Mnogo smo bili nemirni u organizaciji, izgubili smo dosta čistih lopti i ekipe kao Genk to kažnjavaju. Imali smo šansu da ostvarimo povoljniji rezultat, ali nismo to iskoristili.

Trener Čukaričkog je otkrio šta je rekao svojim igračima posle utakmice.

- Rekao sam igračima "glava gore, idemo dalje". Sada se okrećemo SL, da se pripremimo i da završimo prvenstvo na pravi način. Da ostanemo na mestu koje nas vodi u Evropu - otkrio je Matić.

Autor:
Pošaljite komentar
FUDBALERI FIORENTINE DEKLASIRALI ČUKARIČKI u trećem kolu Lige konferencija

FUDBALERI FIORENTINE DEKLASIRALI ČUKARIČKI u trećem kolu Lige konferencija

26.10.2023. 23:20 23:22
ČUKARIČKI POVEO, fudbaleri Ferencvaroša preokretom došli do POBEDE

ČUKARIČKI POVEO, fudbaleri Ferencvaroša preokretom došli do POBEDE

21.09.2023. 20:56 21:05