Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Lalatović: Stare zasluge me ne zanimaju

20.01.2020. 11:20 11:23
Piše:
Izvor: Milan Vukadinović, strelac gola za Vojvodinu, u duelu sa fudbalerima Kabela, foto: J. Grlić

Posle dve nedelje “suvih” treninga, tokom kojih je rad na fizičkoj pripremi bio u prvom planu, fudbaleri Vojvodine odigrali su prvi test susret, u kojem im je rival bila prvoligaška ekipa novosadskog Kabela.

Pobedili su učenici trenera Nenada Lalatovića 1:0 (0:0), golom koji je postigao novajlija Miljan Vukadinović, posle dodavanja Momčila Mrkaića, takođe osveženja u crveno-beloj ekipi. Treba da se naglasi kako je Kabel bio izvanredan sparing partner superligašu, jer su se njegovi igrači bespoštedno borili tokom svih 90 minuta i namučili favorizovanog suparnika. Obe ekipe nastupile su sa po dve kompletne postave, pa su gledaoci u Fudbalskom centru “Vujadin Boškov” imali priliku da vide većinu snaga s kojima treneri Lalatović i Vasiljević u ovom trenutku raspolažu.

- Bila je to veoma dobra provera za nas – rekao je Nenad Lalatović. - Igračima sam i pre susreta naglasio da rezultat nije u prvom planu, jer smo u utakmicu ušli iz velikog napora kojem su tokom proteklih dana bili izloženi, pa su bili dosta umorni i teške su im noge.Zadovoljan sam kako su istrčali po 45 minuta. Vidi se da nam nedostaje puno toga što se same igre tiče, ali to će sve doći na svoje mesto kada se preselimo u Tursku i mnogo više posvetimo radu s loptom, postavci ekipe i taktici.

Pre toga, još nekoliko dana crveno-beli će trenirati u svom fudbalskom centru.


Danas komemoracija i sahrana Vase Rutonjskog

U petak je u 68. godini preminuo Vasa Rutonjski, nekadašnji istaknuti fudbaler Vojvodine, član ekipe crveno-belih iz sedamdesetih godina 20. veka, koja je osvojila SE kup. Zbog toga je susret Vojvodina-Kabel počeo minutom ćutanja, a danas u 13 časova održaće se komemoracija u FC “Vujadin Boškov”. Sahrana Vase Rutonjskog uslediće u 15 časova, na novosadskom Novom groblju.


- Radićemo na fizičkoj spremi, jer mi je to u ovom trenutku najvažnije, kako bismo mogli da izguramo prolećnu polusezonu na način na koji to od ekipe očekujem. Pred nama je mnogo naporniji deo prvenstva, imamo zaista jako težak raspored, a stiglo je i nekoliko novih igrača u naše redove. Treba sve to sklopiti i uigrati, kako bismo bili pravi kada to bude najvažnije.

Gol protiv Kabela postigao je novajlija Vukadinović, a publici su se predstavili i Mrkaić, Stojsavljević i povratnik iz Partizana Mirić.

- Raduje me što smo ostvarili prvu pobedu i što su kod gola učestvovala dva nova fudbalera, pošto je Mrkaić dodao loptu strelcu Vukadinoviću. Debitovali su i ostali momci koji su ovih dana stigli u naše redove i zadovoljan sam viđenim. I da je bilo nerešeno, ne bih ništa zamerio ekipi, jer smo aerobno dobro stajali, mada, kao trener, uvek volim kada moj tim pobedi.


U sredu sa Spartakom

Do polaska u Tursku, 24. januara, Vojvodina će nastaviti s treninzima u FC “Vujadin Boškov”.

- Posle dana odmora vraćamo se u uobičajeni, žestoki ritam rada, s tgim da ćemo u sredu odigrati trening utakmicu, u kojoj će nam rival biti ekipa Spartaka iz Subotice. U četvrtak ćemo imati trning oporavka i igrači će se pripremiti za put u Belek, a u petak putujemo i ostajemo 14 radnih dana, tokom kojih ćemo odigrati i šest jakih kontrolnih susreta – najavio je Lalatović.


Ipak, Lalatović nije mogao da računa baš na sve kandidate za ekipu, pošto zbog povreda nisu nastupili kapiten Veselinović i iskusni Drinčić, bolesni Nešković, rekovalescenti Čović i Vasiljević, kao ni golmani Rockov i Simić.

- Nije bilo momaka koje ste naveli, pa smo prinudno ekipi priključili dvojicu omladinaca - Ivana i Matkovića, tako da smo na delu imali kombinovane sastave, kako u prvom, tako i u drugom poluvremenu. Ovo je tek početak, pa će igrati isključivo oni koji se budu nametnuli, a nekakve stare zasluge uopšte me ne zanimaju. Pred nama je prolećni izazov, konkurencija za ekipu je izuzetno jaka i onih 11 igrača koji se najbolje budu pokazali tokom priprema u Turskoj izboriće se za mesto u startnoj postavi za utakmicu s Proleterom, na startu druge polusezone.

Za sada, kada je reč o Lalatovićevoj listi želja u pogledu igračkih osveženja, u Novi Sad su stigli Mrkaić i Vukadinović. Međutim, trener ne krije da bi želeo da među kandidatima za tim vidi još neke mladiće, poput Petkovića, Mladenovića i Đorđevića.

- Mrkaić je došao da bismo pojačali konkurenciju na poziciji špica. Bojan Matić je za mene najbolji napadač u našoj Superligi, postigao je devet golova, ali nije normalno to da za njega nemamo alternativu ukoliko se povredi. Isto tako, imamo samo jednog levog beka - Mladena Devetaka, koji nema pravo nastupa u prvom prolećnom kolu zbog žutih kartona. Neophodan nam je još jedan igrač na toj poziciji, a da li će i kada on stići u ovom trenutku još uvek ne znam. Dao sam članovima uprave spisak igrača koje možemo da dovedemo, ali je malo zastalo oko pregovora, odnosno njihovih nešto većih zahteva, pa treba da pronađemo zajednički jezik - dodao je Lalatović.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
Trening utakmica: Novajlije donele Voši pobedu protiv Kabela

Trening utakmica: Novajlije donele Voši pobedu protiv Kabela

18.01.2020. 19:33 19:35