Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Lalatović: Mi što sedimo kod kuće nemamo pravo da se žalimo

22.04.2020. 11:31 11:34
Piše:
Izvor: J. Grlić

NOVI SAD: Pre nešto više od mesec dana, trener fudbalera Vojvodine Nenad Lalatović, u razgovoru za „Dnevnik“, rekao je da se nada da pauza u Superligi, prouzrokovana virusom, neće potrajati predugo. Dodao je tada da ekipa i on žele da ispune ono što su zacrtali  - da se plasiraju u Evropu. Nažalost, za sada postoje samo nagoveštaji da bi prvenstvo moglo da se nastavi.

I dalje se nadam da ćemo početkom narednog meseca, kao što sam i nedavno rekao, moći da počnemo pripreme za nastavak sezone. U našem trening-centru „Vujadin Boškov“imamo uslove za rad jer  smo izolovani od kontakata s drugim ljudima. Ipak, sve će zavisiti od razvoja situacije u državi i ukupnog stanja u vezi s epidemijom, kaže Lalatović.

Pauza se odužila, do vremena o kojem pričamo, dakle početka maja, ona će biti duža od 50 dana?

Toliko odmora nemamo ni kada se saberu letnja i zimska polusezona i zaista je reč u značajno dugom periodu. Da bismo se maksimalno pripremili, bilo bi nam potrebno nekih šest nedelja rada i sedam do osam odigranih trening utakmica, a to nećemo imati sve i da situacija krene najpovoljnijim tokom. U nekom ubrzanom ritmu, tri sedmice rada biće nam potrebne da spremimo igrače, jer njima moramo da posvetimo posebnu pažnju kako bismo na minimum sveli mogućnost da se povrede. Oni su profesionalci, ovo im je posao, od njega hrane svoje porodice i  ne smemo da dozvolimo da dožive teže povrede.

Rukovodstvo kluba je obezbedilo uslove za održavanje individualnih onlajna treninga?

Čast mi je što u stručnom štabu imam dva vrhunska stručnjaka kakvi su kondicioni treneri Aleksandar Janković i Saša Semeredi. Veoma poštujem to što rade, ali igračima su te vežbe dovoljne samo utoliko da im tela „ne zarđaju“ i da im se smanji mogućnost povrede kada krenemo s radom na terenu. Igrači su sada nespremni i kao takvi će se pojaviti na okupljanju, kad god ono da bude. Način na koji sada treniraju jeste moderan i u skladu je s onim što smo se dogovorili, ali, bez skokova, šuteva, duel igre i rada s loptom to jednostavno nije - to.

Koliko utakmica očekujete da bi moglo da se odigra kako bi sezona bila privedena regularnom kraju?

I ranije sam rekao da bi najbolje bilo da se odigraju još četiri prvenstvena kola, da prvenstvo bude završeno s 30. kolom. Po meni, to bi bilo regularno, a poredak na tabeli bi realno pokazao objektivno stanje stvari. U paket susreta koje bismo odigrali ušle bi i kup utakmice, što znači da bi ekipe koje bi u ovom takmičenju stigle do finala pred sobom imale ukupno još sedam utakmica.

Vojvodina je u konkurenciji u oba takmičenja?

Treba da budemo svesni činjenice da ni jedan tim neće biti u vrhunskoj formi kada se sezona nastavi. Situacija je specifična, ali verujem u viziju rada koju imam i na čijem kraju vidim Vošu u Evropi. Jesenji deo sezone odigrali smo praktično s istim timom koji je sezonu ranije jedva ušao u plej-of, a onda smo zimus doveli nekoliko pojačanja i sada smo na dobrom putu da ispunimo i naše i želje navijača. Samo da ova korona prođe, mislim da ćemo se svi zajedno radovati novom izlasku na međunarodnu scenu, tamo gde je Vojvodini i mesto. 


Pohvale Novom Sadu i Novosađanima

Nenad Lalatović svo vreme vanrednog stanja provodi u Novom Sadu. Podvlači da se oseća kao kod svoje kuće i da bi voleo u Novom Sadi  da definitivno ostane.

U Novom Sadu sam zaista fantastično prihvaćen. Voleo bih da se čitava ova situacija što pre završi i da svi možemo da se vratimo normalnim životima. Posebno bih pohvalio ljude koji vode grad, kao i same žitelje. Pokazalo se da je Novi Sad najbezbednija sredina, u kojoj je sjajna organizacija svih segmena koji utiču na ukupnu situaciju, ali je na izuzetnom nivou i disciplina ljudi. Imamo zaista puno razloga da na sve to budemo ponosni, istakao je Lalatović.


Kako provodite dane vanrednog stanja?

Kao trener i nekadašnji profesionalni fudbaler navikao sam na karantine, tako da mi sve ovo ne pada toliko teško. Namestio sam glavu, svestan da je situacija trenutno takva kakva jeste. Trudim se da treniram, šetam, čitam, vozim bicikl i provodim vreme sa svojom decom i prijateljima. U vremenu u kom naši lekari i zdravstevni radnici, policija i vojska mogu svaki dan da se izlažu opasnostima i bore za živote svih nas, nemamo prava da kukamo. Takođe, moram da pohvalim i našu državu, na čelu s predsednikom Aleksandrom Vučićem, na uloženom velikom naporu u borbi da što više naših građana sačuva od najgoreg. U danima kada je mnogo ljudi na respiratorima, po bolnicama, sajmovima i u drugim objektima, mi što sedimo kod kuće stvarno nemamo pravo da se žalimo na bilo šta, poručio je Nenad Lalatović.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
Lalatović: Igrači, spremite se, krećemo početkom maja

Lalatović: Igrači, spremite se, krećemo početkom maja

10.04.2020. 13:48 13:49
Nenad Lalatović: Biću sa porodicom

Nenad Lalatović: Biću sa porodicom

18.03.2020. 13:28 13:31