Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

KO GOD MISLI DA ĆE BITI LAKO TAJ SE VARA Orlovi protiv Slovenije igraju najvažniju utakmicu na Evropskom prvenstvu (15)

20.06.2024. 09:24 09:30
Piše:
Izvor: TANJUG/ AP Photo/Martin Meissner

Posle poraza od Engleza na startu takmičenja u C grupi na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, pred fudbalskom reprezentacijom Srbije je novi težak susret.

Danas od 15 časova, na Minhen areni, odmeriće snage sa Slovenijom, koja je u prvoj rundi remizirala sa Danskom (1:1) i u tom duelu pobeda je od izuzetne važnosti za izabranike selektora Dragana Stojkovića. Uspeju li da do nje stignu, „orlovi“ će izglede za plaskman u nokaut–fazu učiniti realnim, u suprotnom... Hajde da o tome ni ne razmišljamo.

Naše momke danas, u to sumnje nema, očekuje kompleksan zadatak, jer su Slovenci izuzetno jaka ekipa, koju krasi timska igra. Zbog toga će Dušan Tadić i družina morati da daju sve od sebe kako bi pružili igru koju svi od njih očekujemo i obradovali naciju.

– Izaći ćemo na teren da se borimo, svidelo se to vama ili ne – odgovorio je Stojković na pitanje kolega iz Slovenije vezanim za očekivanje od utakmice. – Sloveniju treba da dobijemo i to nam je cilj. Nećemo sigurno ući u susret s razmišljanjem o nekom drugom rezultatu. Biće to dobra utakmica, to je sigurno, atmosfera na tribinama – takođe, biće tamo dosta Slovenaca, biće i Srba i to je lepo. Verujem da će posle zajedno otići na pivo, pa ko pobedi, neka plati ceh.

Potom je srpski selektor ukratko analizirao tim kolege Matjaža Keka.

– Slovenci igraju onako kako to inače čine. To je formacija 4–4–2, a tamo Šporar i Šeško prave razliku, pa duge lopte mogu da budu neprijatne. Treba da budemo pametni i osujetimo te stvari, da ne dozvolimo da se jurimo s njima u prostoru. Sistem nije iznenađenje, ali je samo potrebno da se obrati pažnja. Razgovarali smo o tome, imaćemo i video analizu, da igrači dobiju punu informaciju u o svemu što se tiče protivnika.

O motivaciji naših igrača, Piksi je naglasio:

– Sve se briše, a pobeda se piše. Čeka nas uobičajena utakmica, kao i svaka druga. Održite sastanak, kažete igračima šta imate, a oni su svesni važnosti ovog Evropskog prvenstva. Ako ti se pruži šansa da uradiš nešto više, treba da je iskoristiš. Za motivaciju nemojte da brinete, momci su spremni, vidim to po treningu, sve je na njemu bilo fenomenalno.

Najbolji strelac u istoriji Srbije, sjajni Aleksandar Mitrović, ovako vidi mane i vrline Slovenaca.

–Ne bih o tome koje su to slabe tačke rivala, o tome možemo posle da pričamo – istakao je popularni Mitar. – Ali, svaka ekipa ima i vrline i mane. Vrline ćemo pokušati da oduzmemo Slovencima, a mane da iskoristimo. Tako da, generalno, ne mora tu mnogo šta da se skriva. U današnjem fudbalu se sve zna: ko i šta igra, uz analize, nema nepoznanica.


Piksi najavio promene

Posle neuspeha u prvom susretu u Nemačkoj, Dragan Stojković je najavio promene u timu za duel sa Slovencima.

– Biće dve promene u našem sastavu u odnosu na meč sa Engleskom – rekao je selektor, ne izjašnjavajući se, naravno, kome će to da ukaže priliku. –Što se Tadićevog izvinjenja tiče, nije se dogodilo ništa spektakularno: izvinio se i to je bilo to. Možete da ga očekujete u startnoj postavi.


Mitrović je posebno naglasio da ima veliki motiv u predstojećem susretu i da bi voleo da zatrese mrežu iza leđa golmana Oblaka.

– Nadam se pobedi. Dva puta smo igrali, bili smo bolja ekipa i pobedili 4:1, pa onda remizirali 2:2. I u drugoj utakmici smo dominirali, ali sad su drugačije okolnosti i sigurno da ćemo ući drukčije u utakmicu. Nadam se da ću da nastavim niz postizanja pogodaka i bilo bi lepo da ga dam I da dobijemo utakmicu. Ako i ne uspem da ostvarim svoj cilj, a mi pobedimo, bilo bi to prelepo.

Gde bi najviše želeo da igra: bliže ili nešto dalje od gola Oblaka?

– Voleo bih kada bih sve vreme bio u šesnaestercu, da ni ne izlazim odatle. Tu se osećam komforno. Dobro, to zavisi od utakmice i taktičkih zahteva. Trudim se da radim ono što se traži od mene, da pomažem timu i kad imam loptu, ali i bez nje. Više sam učestovao u igri protiv Engleza, nadam se da ću sada biti bliži golu – podvukao je Mitrović.

 A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
DUŠAN TADIĆ SE KONAČNO OGLASIO! Kapiten "Orlova" objasnio SPORNE reči i komentar i IZVINIO SE selektoru i saigračima!

DUŠAN TADIĆ SE KONAČNO OGLASIO! Kapiten "Orlova" objasnio SPORNE reči i komentar i IZVINIO SE selektoru i saigračima!

18.06.2024. 16:21 16:54
DRAGAN STOJKOVIĆ PIKSI NAJAVIO PROMENE PROTIV SLOVENIJE: Sve se briše, a pobeda se piše; ALEKSANDAR MITROVIĆ: Svaka ekipa ima i vrline i mane

DRAGAN STOJKOVIĆ PIKSI NAJAVIO PROMENE PROTIV SLOVENIJE: Sve se briše, a pobeda se piše; ALEKSANDAR MITROVIĆ: Svaka ekipa ima i vrline i mane

19.06.2024. 17:05 17:13
SLOVENAČKI SELEKTOR RESPEKTUJE ORLOVE, DA LI JE TO KLOPKA: Srbija je odličan protivnik i imaćemo težak posao

SLOVENAČKI SELEKTOR RESPEKTUJE ORLOVE, DA LI JE TO KLOPKA: Srbija je odličan protivnik i imaćemo težak posao

19.06.2024. 20:50 20:56