clear sky
25°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

КО ГОД МИСЛИ ДА ЋЕ БИТИ ЛАКО ТАЈ СЕ ВАРА Орлови против Словеније играју најважнију утакмицу на Европском првенству (15)

20.06.2024. 09:24 09:30
Пише:
Извор: TANJUG/ AP Photo/Martin Meissner

После пораза од Енглеза на старту такмичења у Ц групи на Европском првенству у Немачкој, пред фудбалском репрезентацијом Србије је нови тежак сусрет.

Данас од 15 часова, на Минхен арени, одмериће снаге са Словенијом, која је у првој рунди ремизирала са Данском (1:1) и у том дуелу победа је од изузетне важности за изабранике селектора Драгана Стојковића. Успеју ли да до ње стигну, „орлови“ ће изгледе за пласкман у нокаут–фазу учинити реалним, у супротном... Хајде да о томе ни не размишљамо.

Наше момке данас, у то сумње нема, очекује комплексан задатак, јер су Словенци изузетно јака екипа, коју краси тимска игра. Због тога ће Душан Тадић и дружина морати да дају све од себе како би пружили игру коју сви од њих очекујемо и обрадовали нацију.

– Изаћи ћемо на терен да се боримо, свидело се то вама или не – одговорио је Стојковић на питање колега из Словеније везаним за очекивање од утакмице. – Словенију треба да добијемо и то нам је циљ. Нећемо сигурно ући у сусрет с размишљањем о неком другом резултату. Биће то добра утакмица, то је сигурно, атмосфера на трибинама – такође, биће тамо доста Словенаца, биће и Срба и то је лепо. Верујем да ће после заједно отићи на пиво, па ко победи, нека плати цех.

Потом је српски селектор укратко анализирао тим колеге Матјажа Кека.

– Словенци играју онако како то иначе чине. То је формација 4–4–2, а тамо Шпорар и Шешко праве разлику, па дуге лопте могу да буду непријатне. Треба да будемо паметни и осујетимо те ствари, да не дозволимо да се јуримо с њима у простору. Систем није изненађење, али је само потребно да се обрати пажња. Разговарали смо о томе, имаћемо и видео анализу, да играчи добију пуну информацију у о свему што се тиче противника.

О мотивацији наших играча, Пикси је нагласио:

– Све се брише, а победа се пише. Чека нас уобичајена утакмица, као и свака друга. Одржите састанак, кажете играчима шта имате, а они су свесни важности овог Европског првенства. Ако ти се пружи шанса да урадиш нешто више, треба да је искористиш. За мотивацију немојте да бринете, момци су спремни, видим то по тренингу, све је на њему било феноменално.

Најбољи стрелац у историји Србије, сјајни Александар Митровић, овако види мане и врлине Словенаца.

–Не бих о томе које су то слабе тачке ривала, о томе можемо после да причамо – истакао је популарни Митар. – Али, свака екипа има и врлине и мане. Врлине ћемо покушати да одузмемо Словенцима, а мане да искористимо. Тако да, генерално, не мора ту много шта да се скрива. У данашњем фудбалу се све зна: ко и шта игра, уз анализе, нема непознаница.


Пикси најавио промене

После неуспеха у првом сусрету у Немачкој, Драган Стојковић је најавио промене у тиму за дуел са Словенцима.

– Биће две промене у нашем саставу у односу на меч са Енглеском – рекао је селектор, не изјашњавајући се, наравно, коме ће то да укаже прилику. –Што се Тадићевог извињења тиче, није се догодило ништа спектакуларно: извинио се и то је било то. Можете да га очекујете у стартној постави.


Митровић је посебно нагласио да има велики мотив у предстојећем сусрету и да би волео да затресе мрежу иза леђа голмана Облака.

– Надам се победи. Два пута смо играли, били смо боља екипа и победили 4:1, па онда ремизирали 2:2. И у другој утакмици смо доминирали, али сад су другачије околности и сигурно да ћемо ући друкчије у утакмицу. Надам се да ћу да наставим низ постизања погодака и било би лепо да га дам И да добијемо утакмицу. Ако и не успем да остварим свој циљ, а ми победимо, било би то прелепо.

Где би највише желео да игра: ближе или нешто даље од гола Облака?

– Волео бих када бих све време био у шеснаестерцу, да ни не излазим одатле. Ту се осећам комфорно. Добро, то зависи од утакмице и тактичких захтева. Трудим се да радим оно што се тражи од мене, да помажем тиму и кад имам лопту, али и без ње. Више сам учестовао у игри против Енглеза, надам се да ћу сада бити ближи голу – подвукао је Митровић.

 А. Предојевић

Аутор:
Пошаљите коментар
ДУШАН ТАДИЋ СЕ КОНАЧНО ОГЛАСИО! Капитен "Oрлова" објаснио СПОРНЕ речи и коментар и ИЗВИНИО СЕ селектору и саиграчима!

ДУШАН ТАДИЋ СЕ КОНАЧНО ОГЛАСИО! Капитен "Oрлова" објаснио СПОРНЕ речи и коментар и ИЗВИНИО СЕ селектору и саиграчима!

18.06.2024. 16:21 16:54
ДРАГАН СТОЈКОВИЋ ПИКСИ НАЈАВИО ПРОМЕНЕ ПРОТИВ СЛОВЕНИЈЕ: Све се брише, а победа се пише; АЛЕКСАНДАР МИТРОВИЋ: Свака екипа има и врлине и мане

ДРАГАН СТОЈКОВИЋ ПИКСИ НАЈАВИО ПРОМЕНЕ ПРОТИВ СЛОВЕНИЈЕ: Све се брише, а победа се пише; АЛЕКСАНДАР МИТРОВИЋ: Свака екипа има и врлине и мане

19.06.2024. 17:05 17:13
СЛОВЕНАЧКИ СЕЛЕКТОР РЕСПЕКТУЈЕ ОРЛОВЕ, ДА ЛИ ЈЕ ТО КЛОПКА: Србија је одличан противник и имаћемо тежак посао

СЛОВЕНАЧКИ СЕЛЕКТОР РЕСПЕКТУЈЕ ОРЛОВЕ, ДА ЛИ ЈЕ ТО КЛОПКА: Србија је одличан противник и имаћемо тежак посао

19.06.2024. 20:50 20:56