Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Intervju: Ljubiša Dunđerski, novi trener fudbalera Spartaka ŽK

24.09.2022. 11:14 11:18
Piše:
Izvor: FK Spartak ŽK

Lepo su u novu sezonu Superlige ušli fudbaleri Spartaka Ždrepčeve krvi, ulivajući nadu navijačima da bi mogli da budu jedno od njenih prijatnijih iznenađenja.

Naporan rad tokom letnjih priprema davao je rezultate, pa su Subotičani u prva četiri kola savladali Radnik i Voždovac kod kuće, a remizirali s ekipama Mladosti u Lučanima i Vojvodinom u Novom Sadu. Od tog trenutka, međutim, dogodio se zastoj, ekipa je počela da beleži sve lošije domete i sada se, posle 11 odigranih utakmica, nalazi tek na 13. mestu, s tim da je u poslednja četiri susreta doživela poraze. Kako to već biva u ovdašnjem fudbalu, ceh je platio sada već bivši šef stručnog štaba Slavko Petrović, a umesto njega na trenersku klupu seo je Ljubiša Dunđerski.

Ovaj 50-godišnjak je, tokom igračke karijere, stekao više nego zapaženo ime u srpskom fudbalu, nastupajući za matičnu Vojvodinu, Borac iz Čačka, italijanske ekipe Atalantu, Komo i Trevizo, što mu je, 1997. godine, donelo i poziv u reprezentaciju tadašnje Savezne Republike Jugoslavije. Ljubiteljima magične igre ostao je posle toga u fokusu kao sportski direktor Vojvodine i Spartaka ŽK, funkcije koju je uspešno obavljao godinama.

– Ne bih svoje imenovanje za trenera Spartaka ŽK gledao kroz prizmu nekakvog iznenađenja, jer sam, doduše kao pomoćnik, radio i 2011. godine sa Zoltanom Sabom u Somboru, a onda i sa Milanom Đuričićem i Vladimirom Gaćinovićem, u Vojvodini, odnosno Spartaku – rekao je za naš list Dunđerski. – Uz to, stalno sam bio dole, na terenu i kao sportski direktor, učestvujući u stvaranju ekipa i bivajući svedokom taktičkih priprema, vođenja utakmica i svega onog što je za trenera veoma važno. Zbog toga novi posao ne doživljavam kao neki poseban skok, već samo kao korak unapred, jer sam, uslovno govoreći, kancelarijski, zamenio poslom na klupi.

 Do sada ste bili savetnik predsednika kluba Nikole Simovića, a od vas se očekuje da u narednom periodu konsolidujete tim i povedete ga prema plej-of zoni?

– Činjenica je da je iza ekipe serija lošijih rezultata, za razliku od samog starta prvenstva, mada ne mislim da je tu na delu bila i kriza igre. U nekim susretima nismo imali dovoljno sportske sreće, a  moj osnovni zadatak biće da vratim agresivnost u našu igru, segment koji nas je krasio kada je sezona počinjala. Tu očekujem značajnu pomoć od saradnika Sava Pavićevića, Branka Savića i Đorđa Tutorića, kao i od kondicionog trenera Luke Đurovića, odnosno čoveka koji je nastavio da radi s golmanima Mustafe Peštalića. Sportski direktori koji, takođe, obavljaju značajan posao, a to su Vladimir Torbica i Dejan Stanojev, biće nam svojevrsna logistika. Svaki od nas biće zadužen za pojedine segmente u radu i primetio sam da su igrači izuzetno pozitivno na sve to reagovali.

 Ipak, utisak je da trenutak baš nije najpovoljniji da se preuzme posao?

– Ne bih se složio s tim, jer imamo ujednačen igrački kadar, sposoban da ispuni osnovni zadatak koji smo proklamovali kada je sezona kretala, a to je plasman u plej-of. Uz iskusne, imamo u ekipi i dosta mladih prvotimaca, što i jeste jedan od zaštitnih znakova prepoznavanja Spartaka i, da ne verujem da je ulazak u plej-of moguć, ne bih ni prihvatao ovaj posao.

 I raspored vam, s izuzetkom susreta početkom oktobra, u kojem gostujete Crvenoj zvezdi, jeste potencijalni saveznik?

– Igramo s Radničkim iz Kragujevca i Kolubarom, ali, verujte, sve su to veoma čvrste ekipe i rivali koje nije ni malo jednostavno savladati. Ipak, već na prvim treninzima video sam da moji igrači jako dobro reaguju na novine u radu koje smo moji saradnici i ja uveli i to mi daje osnov da budem optimista. Očekujem da će se u najskorije vreme Spartak vratiti stilu igre po kojem je prepoznatljiv, a to bi trebalo da nam svima donese mnogo lepše trenutke i bolje rezultate. Upravo onakve kakve smo i zacrtali – poručio je Ljubiša Dunđerski.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar