Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

FUDBALERI TSC-a IZBORILI REMI PROTIV OLIMPIJAKOSA Evrogol Pantovića doneo bod hrabrima

05.10.2023. 20:41 22:50
Piše:
Izvor: tANJUG/AP Photo/Darko Vojinovic

Tim koji je tek zakoračio na stazu na kojoj se uobličavaju velikani evropskog fudbala, TSC iz Bačke Topole, za gosta je, u drugom kolu A grupe Lige Evrope, imao ekipu moćnog Olimpijakosa iz Atine, koji je uspešno prošao istim tim putem, ali decenijama ranije.

U najavi utakmice barem, nisu se momci sa severa Bačke uplašili slavnog rivala, tražeći dodatnu, a dovoljnu hrabrost i veštinu u sopstvenim srcima i nogama, u pokušaju da iznenade favorizovane goste.

Konkretniji su bili gosti na početku i, na isteku 10. minuta, Kostas Fortunis se lepo namestio i šutirao sa 16 metara, nišaneći gornji levi ugao, ali je Josip Ćalušić hrabro poturio glavu i spasio svog golmana većeg iskušenja. Ipak, u 16. minutu spasa TSC-u nije bilo. Fortunis je, i bukvalno preko pola terena, uposlio Podensa, a ovaj je „u trepavicu“ pogodio Jorgosa Masurasa, koji je udarcem glavom doveo Olimpijakos u vođstvo. Bila je to jednostavna, brza i veoma precizna akcija ekipe iz Atine, od koje, ispostavilo se, odbrane nije bilo.


Lazetić: Odgovor dušebrižnicima

Po završetku susreta, trener TSC-a Žarko Lazetić bio je nasmejan posle prvog osvojenog boda.

- Bili smo stegnuti do prvog gola koji smo primili – rekao je on. – Tek tada smo se opustili, počeli da verujemo da možemo i do kraja to i dokazali. Bod koji smo osvojili, dokaz je da možemo da se nosimo s ekipama u ovoj konkurenciji, ali i najbolji odgovor svim dušebrižnicima koji su se plašili da ćemo da se brukamo u Evropi. Čestitam igračima, uspeli su da dokažu kvalitet i osokoljeni idemo dalje.

Strelac pobedničkog gola Miloš Pantović je dodao:

- Nikome nije lako da igra protiv nas kada smo domaćini – istakao je Pantović. – Momci su izgarali na terenu i zajednička je zasluga to što smo stigli do boda. Mogli smo možda da uzmemo i sva tri, ali dobro je i ovako. Idemo dalje, korak po korak, nećemo da se zalećemo u hrabrim izjavama.


Tek u 28. minutu uputili su momci u plavim dresovima prvi udarac ka golu Pashalakisa i gledaoci na TSC Areni ponadali su se da je to najava bolje partije njihovih miljenika. I zaista, nedugo potom Jovanović i Rakonjac veoma ozbiljno su ugrozili gol suparnika, ali je udarac crnogorskog napadača koji je usledio zamalo otišao iznad prečke.

Problem za srpskog predstavnika bio je u tome što se na terenu malo primećivao Ifet Đakovac, toliko važan šraf u Lazetićevoj fudbalskoj mašineriji, što je doprinosilo najblaže rečeno uzdržanoj partiji Bačkotopolčana.

Krenuli su otresitije domaći fudbaleri u nastavku, pokazujući izraženiju želju da promene tok stvari na terenu. Sve češće bili su na polovini Olimpijakosa, ulazeći u zonu odakle su mogli da budu opasni. Međutim, u 56. minutu ponovo su prvu priliku imali gosti, kada je Ilić uspeo da izbaci u korner udarac El Kabija. Posle udarca s ugla, lopta je stigla do Danijela Podensa, koji je, udarcem po zemlji, po drugi put zatresao mrežu TSC- a. Takav razvoj događaja vratio je naš tim na početak i učinio jako komplikovanim njegov povratak u susret.

Da ta konstatacija ne stoji, pokazao je događaj iz 63. minuta, kada je Saša Jovanović sjajno odigrao povratnu loptu ka Đakovcu, a ovaj je utrčao u prazan prostor, zatresao mrežu Pashalakisa i smanjio prednost grčke ekipe. Osam minuta kasnije, direktni crveni karton zaslužio je Andreas Doi, koji je s leđa povukao Jovanovića u situaciji kada je ovaj mogao ozbiljno da ugrozi gol Olimpijakosa. Punih 19 minuta ostalo je domaćem sastavu da, sa igračem više, pokuša da izjednači skor.

Grci su nastojali da obore tempo igre, a tim trenera Lazetića nikako nije uspevao da se nametne i ponovo zapreti Pashalakisu. A onda je, u 90. minutu, Stojić fenomenalno pronašao rezervistu Miloša Pantovića u kaznenom prostoru, a ovaj je prelepim volej udarcem izjednačio rezultat na 2:2. U petom minutu nadoknade, šutirao je Vulić, neprecizno, a nedugo zatim sudija Bastijen označio je kraj susreta.

A. Predojević

BAČKA TOPOLA: TSC Arena, gledalaca: 4.500, sudija: Benoa Bastijen (Francuska). Strelci: Đakovac u 63. i Pantović u 90. za TSC, a Masuras u 16. i Podens u56. minutu za Olimpijakos. Žuti karton: Petrović (TSC), a Pashalakis (Olimpijakos).

Crveni karton: Doi (Olimpijakos) u 71. minutu.

TSC: Ilić 6,5 – Cvetković 6, Ćalušić 7, Stojić 7,5, Antonić 6 (od 78. Vulić 6,5), Petrović 7,5 – Radin 6,5 (od 87. Mirčevski -), Đakovac 7, Stanić 6,5 (od 78. Pantović 7) – Jovanović 8 (od 87. Šoš -), Rakonjac 6,5 (od 90. Vlalukin -).

OLIMPIJAKOS: Pashalakis 6,5 – Rodinej 7, Recos 7, Doi 6, Kuini 6,5 – Eze 7, Kamara 6,5 – Masuras 7,5 (od 62. Solbaken 7), Fortunis 7,5 (od 74. Aleksandropulos 6,5), Podens 7,5 (od 62. Jovetić 7) – El Kabi 6,5 (od 74. Porozo 6,5).

Autor:
Pošaljite komentar
PROVOKACIJA U LONDONU ZA TSC I SRBIJU: Navijači Vest Hema doneli jednu zastavu koja ne bi trebalo da bude tu

PROVOKACIJA U LONDONU ZA TSC I SRBIJU: Navijači Vest Hema doneli jednu zastavu koja ne bi trebalo da bude tu

22.09.2023. 11:22 11:28