light rain
20°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ФУДБАЛЕРИ ТСЦ-a ИЗБОРИЛИ РЕМИ ПРОТИВ ОЛИМПИЈАКОСА Еврогол Пантовића донео бод храбрима

05.10.2023. 20:41 22:50
Пише:
Извор: tANJUG/AP Photo/Darko Vojinovic

Тим који је тек закорачио на стазу на којој се уобличавају великани европског фудбала, ТСЦ из Бачке Тополе, за госта је, у другом колу А групе Лиге Европе, имао екипу моћног Олимпијакоса из Атине, који је успешно прошао истим тим путем, али деценијама раније.

У најави утакмице барем, нису се момци са севера Бачке уплашили славног ривала, тражећи додатну, а довољну храброст и вештину у сопственим срцима и ногама, у покушају да изненаде фаворизоване госте.

Конкретнији су били гости на почетку и, на истеку 10. минута, Костас Фортунис се лепо наместио и шутирао са 16 метара, нишанећи горњи леви угао, али је Јосип Ћалушић храбро потурио главу и спасио свог голмана већег искушења. Ипак, у 16. минуту спаса ТСЦ-у није било. Фортунис је, и буквално преко пола терена, упослио Поденса, а овај је „у трепавицу“ погодио Јоргоса Масураса, који је ударцем главом довео Олимпијакос у вођство. Била је то једноставна, брза и веома прецизна акција екипе из Атине, од које, испоставило се, одбране није било.


Лазетић: Одговор душебрижницима

По завршетку сусрета, тренер ТСЦ-а Жарко Лазетић био је насмејан после првог освојеног бода.

- Били смо стегнути до првог гола који смо примили – рекао је он. – Тек тада смо се опустили, почели да верујемо да можемо и до краја то и доказали. Бод који смо освојили, доказ је да можемо да се носимо с екипама у овој конкуренцији, али и најбољи одговор свим душебрижницима који су се плашили да ћемо да се брукамо у Европи. Честитам играчима, успели су да докажу квалитет и осокољени идемо даље.

Стрелац победничког гола Милош Пантовић је додао:

- Никоме није лако да игра против нас када смо домаћини – истакао је Пантовић. – Момци су изгарали на терену и заједничка је заслуга то што смо стигли до бода. Могли смо можда да узмемо и сва три, али добро је и овако. Идемо даље, корак по корак, нећемо да се залећемо у храбрим изјавама.


Тек у 28. минуту упутили су момци у плавим дресовима први ударац ка голу Пасхалакиса и гледаоци на ТСЦ Арени понадали су се да је то најава боље партије њихових миљеника. И заиста, недуго потом Јовановић и Ракоњац веома озбиљно су угрозили гол супарника, али је ударац црногорског нападача који је уследио замало отишао изнад пречке.

Проблем за српског представника био је у томе што се на терену мало примећивао Ифет Ђаковац, толико важан шраф у Лазетићевој фудбалској машинерији, што је доприносило најблаже речено уздржаној партији Бачкотополчана.

Кренули су отреситије домаћи фудбалери у наставку, показујући израженију жељу да промене ток ствари на терену. Све чешће били су на половини Олимпијакоса, улазећи у зону одакле су могли да буду опасни. Међутим, у 56. минуту поново су прву прилику имали гости, када је Илић успео да избаци у корнер ударац Ел Кабија. После ударца с угла, лопта је стигла до Данијела Поденса, који је, ударцем по земљи, по други пут затресао мрежу ТСЦ- а. Такав развој догађаја вратио је наш тим на почетак и учинио јако компликованим његов повратак у сусрет.

Да та констатација не стоји, показао је догађај из 63. минута, када је Саша Јовановић сјајно одиграо повратну лопту ка Ђаковцу, а овај је утрчао у празан простор, затресао мрежу Пасхалакиса и смањио предност грчке екипе. Осам минута касније, директни црвени картон заслужио је Андреас Дои, који је с леђа повукао Јовановића у ситуацији када је овај могао озбиљно да угрози гол Олимпијакоса. Пуних 19 минута остало је домаћем саставу да, са играчем више, покуша да изједначи скор.

Грци су настојали да оборе темпо игре, а тим тренера Лазетића никако није успевао да се наметне и поново запрети Пасхалакису. А онда је, у 90. минуту, Стојић феноменално пронашао резервисту Милоша Пантовића у казненом простору, а овај је прелепим волеј ударцем изједначио резултат на 2:2. У петом минуту надокнаде, шутирао је Вулић, непрецизно, а недуго затим судија Бастијен означио је крај сусрета.

А. Предојевић

БАЧКА ТОПОЛА: ТСЦ Арена, гледалаца: 4.500, судија: Беноа Бастијен (Француска). Стрелци: Ђаковац у 63. и Пантовић у 90. за ТСЦ, а Масурас у 16. и Поденс у56. минуту за Олимпијакос. Жути картон: Петровић (ТСЦ), а Пасхалакис (Олимпијакос).

Црвени картон: Дои (Олимпијакос) у 71. минуту.

ТСЦ: Илић 6,5 – Цветковић 6, Ћалушић 7, Стојић 7,5, Антонић 6 (од 78. Вулић 6,5), Петровић 7,5 – Радин 6,5 (од 87. Мирчевски -), Ђаковац 7, Станић 6,5 (од 78. Пантовић 7) – Јовановић 8 (од 87. Шош -), Ракоњац 6,5 (од 90. Влалукин -).

ОЛИМПИЈАКОС: Пасхалакис 6,5 – Родинеј 7, Рецос 7, Дои 6, Куини 6,5 – Езе 7, Камара 6,5 – Масурас 7,5 (од 62. Солбакен 7), Фортунис 7,5 (од 74. Александропулос 6,5), Поденс 7,5 (од 62. Јоветић 7) – Ел Каби 6,5 (од 74. Порозо 6,5).

Аутор:
Пошаљите коментар
ПРОВОКАЦИЈА У ЛОНДОНУ ЗА ТСЦ И СРБИЈУ: Навијачи Вест Хема донели једну заставу која не би требало да буде ту

ПРОВОКАЦИЈА У ЛОНДОНУ ЗА ТСЦ И СРБИЈУ: Навијачи Вест Хема донели једну заставу која не би требало да буде ту

22.09.2023. 11:22 11:28