Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

FUDBALERI CRVENE ZVEZDE SAVLADALI SOČI U RUSIJI; Milojević: Porodična atmosfera, bićemo još bolji

05.07.2024. 16:47 16:51
Piše:
Izvor: FK Crvena zvezda

Slavili su fudbaleri Crvene zvezde na prvoj prijateljskoj utakmici odigranoj u Rusiji protiv ekipe Sočija rezultatom 2:0.

Pitanje pobednika je bilo rešeno već u prvom poluvremenu kada je Šerif Endiaje iskoristio dodavanje Dalsija, a Lazar Jovanović odbitak nakon udarca Šljivića, te postigao prvenac i postavio konačan rezultat.

Prvu veliku priliku Zvezda je imala već u drugom minutu kada je Katai proigrao Endiajea, ali se Degtev dobro pozicionirao i "skratio" ugao, te ga je naš napadač pogodio u rame. Zapretila je Zvezda četiri minuta kasnije posle oštrog kornera koji je izveo Ilić, a Katai je bio najbliži lopti, no, nije uspeo da je zahvati kako je želeo. Mirno je bilo na terenu do 25. minuta kada je Kramarić gađao sa ivice kaznenog prostora tik pored stative Gutešinog gola, koji je prethodno dobro intervenisao posle slobodnog udarca Sočija.

Ponovo je kombinacija Ilić-Katai iz kornera unela nemir u kazneni prostor domaćih, ali se sve završilo udarcem Lekovića iz odbitka, nakon čega je sviran ofsajd u 29. minutu. Pokazao je Šljivić deo svog repertoara kada je u 32. minutu u kontri predriblao neokliko fudbalera Sočija, ali sa ivice kaznenog prostora gađao u Degteva. Zvezda je došla do zaslužene prednosti u 38. minutu kada je Dalsio dugom loptom nadmudrio čitavu odbranu Sočija i "izbacio" Šerifa Endiajea "jedan na jedan" sa golmanom Degtevim, koga je snažni Senegalac predriblao i savladao. Konstantno je Jovanović driblinzima mučio protivnike po desnoj strani, a ono što u 43. minutu nije uspeo kada je Degtev nogom odbranio udarac nakon slaloma, učinio je 60 sekundi kasnije. Šljivić je bio taj od koga je sve krenulo, ušao je sa leve strane u kazneni prostor, namestio se na desnu nogu i snažno gađao, a lopta se odbila do Lazara Jovanovića koji je upisao prvenac u dresu Zvezde.

Milojević je u drugom poluvremenu promenio formaciju, pa su naši prvotimci zaigrali sa tri igrača u poslednjoj liniji, a traka je otišla oko ruke Milana Rodića. Oduševljavao je Jovanović sve sjajnim driblinzima po desnom boku, i utisak je bio da kad god je lopta u nogama talentovanog ofanzivca, nešto će se konkretno desiti ispred protivničkog gola. Pokušao je Knežević u 58. minutu sa ivice kaznenog prostora nakon prodora Anana, ali je lopta završila preko gola.

Šansu su potom imali fudbaleri Sočija kada je Levin dobro gađao ugao, ali Guteša još bolje odbranio. Guteša je dobro branio i u 65. minutu kada je Kramarić gađao, ali talenotovani čuvar mreže pokazao da mu ne pada koncentracija, uprkos tome što se konstantno igralo pred golom Sočija. Mogao je Mimović da se upiše u strelce u 69. minutu kada se našao ispred kaznenog prostora rivala, ali šutirao preko gola. Zvezda je danas imala i trećeg kapitena na meču, jer je traka otišla oko ruke Gelora Kange kada je Rodić izašao sa terena. Milojević je mladim snagama ukazao šansu u finišu susreta, ali se rezultat do kraja meča nije menjao.

- Bila je jedna dobra provera za nas, u svakom slučaju još smo u fazi priprema i dalje su teške noge. Imamo dosta mladih igrača koji se polako integrišu u sistem, sve u svemu bilo je dosta dobro. Ima naravno još stvari koje bi trebalo da ispravimo, očekuje nas dosta posla, ali zadovoljan sam igrom – započeo je Milojević.

Hvali Milojević odnos igrača prema obavezama.

- Sigurno je da nismo još spremni, dosta igrača je imalo produžen odmor. Polako nam se priključuju fudbaleri koji su odsutvovali zbog reprezentativnih obaveza. Moram zaista sve da ih pohvalim, vredni su, ćute i rade, znaju koji su im zahtevi. Imamo svakako još dosta prostora da napredujemo i s druge strane da se pripremimo što na fizičkom planu, tako i na taktičkom.

Zadovoljan je atmosferom u timu.

- Mi smo jedna familija, kada je u porodici sve u redu lakše je da radite. Dolaziće i teški trenuci kada ćemo morati da ih prevaziđemo, ali je za sada sve u najboljem redu, nadam se da će tako biti do samog kraja.

Nije važan rezultat, cilj je da fudbaleri spremni dočekaju početak prvenstva.

- Mi nećemo odstupati od našeg rada i cilja, nama je fokus na prvenstvu i izazovima koji nas očekuju u šampionatu. Ovo su pripremne utakmice svakako je kada igrate u Crvenoj zvezdi bitan rezultat, ali to nije primarno u ovom trenutku. U pitanju su jake i teške provere, koje možemo da analiziramo i da prokomentarišemo sa igračima, u svakom slučaju znamo šta treba da radimo. Za tri dana je utakmica sa Zenitom, ali nećemo odsupati od našeg sistema rada kao i do sada – poentirao je Milojević.

Autor:
Pošaljite komentar
VLADAN MILOJEVIĆ OBAVIO PROZIVKU IGRAČA, PA POMENUO I BORJANA: "Koliko znam, on ima ugovor sa Slovanom, videćemo..."

VLADAN MILOJEVIĆ OBAVIO PROZIVKU IGRAČA, PA POMENUO I BORJANA: "Koliko znam, on ima ugovor sa Slovanom, videćemo..."

17.06.2024. 18:28 18:33