Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

FK PROLETER  Proleće za potvrdu visokog plasmana

01.01.2019. 12:50 12:50
Piše:
Izvor: Dragan Radojičić Foto: Dnevnik.rs

Iza mlađeg novosadskog fudbalskog superligaša Proletera ostala je godina koja će ostati upisana u klupsku istoriju.

Nakon 67 godina od nastanka kluba, četa sa Slane bare se plasirala u elitu srpskog fudbala. I ne samo to: momci koje predvodi iskusni trener Dragan Radojičić, u elitnom rangu su, odličnim, napadačkim igrama, jesenju trku završili na sedmoj poziciji i po mnogim parametrima zasluženo im je pripao epitet najprijatnijeg iznenađenja. Uprava, na čelu sa predsednikom Stevom Buljićem i sportskim direktorom Goranom Antićem, ljudima za čija su imena vezani veliki uspesi, nije sedela skrštenih ruku. Vukla je prave poteze, a jedan od najvažnijih bio je dolazak trenera Dragana Radojičića, koji je sa saradnicima Brankom Žigićem, Darkom Žakulom, Dušanom Brojčinom i Markom Prentovićem, uz odlično odrađene pripreme, nastavio uzlet i u Superligi.

- Na poziv Gorana Antića kojeg bi poželeo svaki klub, bez razmišljanja sam odbio neke ponude iz inostranstva i s puno elana prionuo na posao. Gro ekipe ostao je na okupu, pa smo kroz pripreme nadograđivali postojeći sastav i doveli iskusne superligaške igrače poput Tanasina, Bukorca i Vukobratovića, a pri kraju prelaznog roka i iskusne internacionalce Krasića, Mićića i Vujakliju. Pravi putokaz da ćemo možemo da igramo značajnu ulogu, bile su pripreme u Novom Sadu i Sloveniji, koje su predstavljale pravi put ka visoko izborenoj poziciji među osam najkvalitetnijih timova posle prvog dela sezone - objasnio je Radojičić.

Novosađani su u polusezoni osvojili 28 bodova i našli se baš visoko na tabeli.

-  Ne bi bilo lepo reći da nismo zadovoljni plasmanom i osvojenim bodovima. Ruku na srce, iza nas je uspešna jesen. Međutim, mislim da smo, sudeći po prikazanoj, atraktivnoj igri, mogli da osvojimo i mnogo više bodova. Visok nivo forme, i pored dve prvenstvene pauze zbog obaveza reprezentacije, držali smo od prvog do poslednjeg kola. To je znak da su igrači u potpunosti bili posvećeni obavezama, uspešno se prilagođavajući visokim kriterijuma stručnog štaba. U utakmice u kojima smo mogli da upišemo više bodova, spadaju one odigrane u Novom Sadu, sa Napretkom, Vojvodinom i Partizanom, a na gostovanjima sa Čukaričkim i Mladosti, a u drugom delu i sa Voždovcem u Beogradu,odnosno Spartakom na „Karađorđu“. Podatak da smo samo jednom, i to u prvom delu u Kruševcu, bili u podređenom položaju, najbolje svedoči o svemu tome što sam rekao.


Kvalitetan stručni štab

Ono što je šef struke Proletera apostrofirao bila je velika uloga saradnika u njegovom stručnom štabu.

- Svi oni su na pravi način odradili svoj deo obaveza. Zasluge za odličnu fizičku spremu apsolutno idu na račun  Marka Prentovića, to što su golmani obavili zadatke, zaslužan je Dušan Brojčin, a za rad s loptom i pripremu taktičkih zadataka, kao i snimljenu igru protivnika, zaslužni su Branko Žigić i Darko Žakula. Veliku zahvalnost dugujem i ljudima koji su bili uz nas, kako na terenu, tako i oko njega. Zato bih, pored Gorana Antića, istakao predsednika Stevu Buljića, Novaka Buljića, genseka Ozrena Dukića, lekarski tim na čelu sa doktorima Draganom Jakicom i Danijelom Župićem, fizioterapeutima Ljubišom i Stefanom  Dimitrovim, kao i ekonomom Slavkom Jeremićem.


Nema sumnje da je sa zadovoljstvom četa sa Slane bare otišla na zimski odmor, pre svega zbog plasmana među ekipe koje konkurišu za plej-of.

- Prioritet nam i dalje ostaju opstanak u ligi i afirmacija igrača. Naravno da će uz to i rezultat biti primaran. Ubeđen sam da ćemo biti još kvalitetniji, s obzirom na to da smo letos neke rezove pravili u hodu. Sada imamo puno jasniju sliku i kompletiran igrački kadar. Znam da ćemo se suočiti i sa odlascima pojedinaca. prourokovane željom da reše neke životne stvari. Za sada, ipak, nemam indicija ko bi mogao da nas napusti tokom zime. Odreagovaćemo pravovremeno, dovodeći igrače koji bi nam doneli novi kvalitet - istakao je strateg igre Proletera Dragan Radojičić.

Prozivku za početak zimskih priprema, Radojičić je najavio za 9. januar, kada će biti odrađeni lekarski pregledi, a dan kasnije biće održan i prvi trening.

M. Popović

 

Autor:
Pošaljite komentar
SUPERLIGA Remi (ni)je zadovoljio obe strane novosadskog fudbalskog derbija

SUPERLIGA Remi (ni)je zadovoljio obe strane novosadskog fudbalskog derbija

16.12.2018. 21:03 08:39
Superliga: Proleter i Čukarički  nisu iskoristili brojne prilike

Superliga: Proleter i Čukarički  nisu iskoristili brojne prilike

10.12.2018. 08:20 08:22