Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

FK Jedinstvo iz Rumenke stasao u kolektiv za ponos

13.12.2020. 13:40 13:40
Piše:
Izvor: Ekipa Jedinstva je među ozbiljnim kandidatima u Vojvođanskoj ligi jug  za plasman u viši rang Foto: privatna arhiva

Rukovodstvo, trenerski kadar i fudbaleri Jedinstva iz Rumenke(član Vojvođanske lige jug) protekle dve godine ispisali su najlepše stranice u skoro 90 godina dugoj istoriji.

Posebno će tekuća biti upamćena  za mnoge ne­verovatnim rezultatima u pr­venstvenim okršajima i u najmasovnijem takmičenju, gde su momci trenera Vladimira Šponje stigli među  32 najbolja kluba u  Srbiji.Pored agilne uprave,  na čelu sa dvojcem Markom i Nenadom Jovanovićem, kva­litetnog  igračkog kadra velike zasluge za uspehe pripadaju treneru Vladimiru Šponji i pomoćnicima Nemanji Mektero­viću i Zoranu Kolarskom.

- Sa ubedljivom prednošću okončali smo  jesenju trku u Novosadskoj ligi, ali zbog virusa nismo imali priliku da na zelenom terenu potvrdimo i u prolećnoj polusezoni našu dominaciju. Plasirali smo se u Vojvođansku ligu odlukom  organa FSV i time  dobili šansu da se u višem rangu   pokažemo u najboljem svetlu – kaže Šponja.

Rumenčani su i u novom druš­tvu igrali sjajno, što potvrdđuje drugo mesto, tri boda kasne za vodećim Hajdukom.- Kostur igračkog kadra ostao je i za ovu ligu uz dovođenje nekoliko pojačanja sačinjen je dobar tim. Ni odsustvo trojice bitnih igrača zbog povreda, golmana


Skoko odigrao sve mečeve

Tokom jeseni dres Jedinstva uspešno je nosilo čak 24 igrača.Sve utakmice odigrao je Vladimir Skoko, meč manje: Zaov, Berić, Gayić, Tepić, i Stojanović. Slede: Glišić,Trišić, Mitrović i Đanković (15),Zirić (13), Đekić, Štefek (12), Rajak (11),Grubović (9),Petrović i Moravac (8),Veselinovi i Radin (5), Siljanovski (4),Dragišić (2) i Jovanov (1). Najefikasniji sa  po četiri gola su: Đanković, Veselinović i Gayić,dok su se sa 7 asistencija istakli Tepić i Mitrović.


Kosturanova, Veselinovića i Ćetkovića, nije nas uzdrmalo, šta više bio je to dodatni motiv za sve fudbalere da kvalitetnim igrama i borbenošću nadomeste njihove izostanke.Uz iskusne igrače afirmisala su se dvojica omladinaca, Petrović i Jovanov, što nas posebno raduje.

Jedinstvo igra napadački fudbal, na čemu im čestitaju i rivali.

- Osvojili smo više bodova u gostima (20). Ostvarili smo kao gosti šest pobeda, dva puta igrali nerešeno i izugubili na startu prvenstva od Radničkog u Novoj Pazovi (1:0). Kod kuće imamo pobedu manje, uz dva remija i poraza od Borca (2:0). Postigli smo 31 i primili samo 12 golova - najmanje u ligi. Možda bismo bili i bolji da nismo igrali na dva fronta, ali iskreno prezadovoljni smo ostvarenim.

Učešće u Kupu posebna je priča.

- Kao ekipa iz petog ranga imali smo u našem najmasovnijem takmičenju trnovit put do najvećeg uspeha i plasmana među 32 najbolje ekipe. Pobedom u Beočinu nad Cementom (1:0) osvojili smo Kup FŠ na teritoriji FSGNS, a u finalu na teritoriji FSV u Bačkoj Palanci savladali smo na penale Radnički iz Zrenjanina. Ugostili smo zatim prvoligaša Zemuna i u sjajnom meču ostvarili ubedljivu pobedu, pokazali da nismo slučajno stigli do same završnice. Šlag na torti bio je meč sa Vojvodinom u Rumenci. Pružili smo dostojan otpor osvajaču Kupa, nismo se obrukali, izgubili smo(2:0), ali smo ostavili veoma lep utisak.

Novo okupljanje planirano je  za sredinu januara.

-  Proleće će biti teže od jeseni, mnogo je kandidata za viši rang. Osim Hajduka , tu  su  Borac iz Šajkaša, Novi Sad, Sloga iz Erdevika, Mladost i Indeks. Pretpostavljam da  će se svi pojačati, a ni mi nećemo sedeti skrštenih ruku. U skladu sa buyetom pokušaćemo da dove­demo pojačanja na mestima gde smo uvideli određene slabosti.Mi smo složna porodica koja stalno teži boljem i sve prepreke uspešno prelazi. Zaista ima čime da se ponosimo i nastojaćemo da ostanemo na ovom putu– poručio je  sjajni trener i divan čovek Vladimir Šponja.

        M. Popović

 

Autor:
Pošaljite komentar
VOJVOĐANSKA LIGA JUG Važan bod Novosađana u Pazovi

VOJVOĐANSKA LIGA JUG Važan bod Novosađana u Pazovi

08.10.2019. 12:41 12:48
VOJVOĐANSKA LIGA JUG Probudili se i Temerinci

VOJVOĐANSKA LIGA JUG Probudili se i Temerinci

10.09.2019. 11:48 11:52
VOJVOĐANSKA LIGA JUG Novosađanima dvoboj imenjaka

VOJVOĐANSKA LIGA JUG Novosađanima dvoboj imenjaka

20.08.2019. 11:50 11:53