Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

VOJVOĐANSKI DERBI PLAVO-BELIMA Spartak bolji od Vojvodine 2:0 (1:0)

16.09.2023. 22:27 22:40
Piše:
Izvor: fkspartak.com / ilustracija

Spartak Ždrepčeva krv ostao je nerešiva enigma za tim Vojvodine, koja ni u šestom međusobnom susretu nije uspela da pobedi u pokrajinskom derbiju. Ne samo da nije uspela da pobedi, nego je u sedmom kolu treći put poražena u ovosezonskom takmičenju.

SUBOTICA: Gradski stadion, gledalaca 1.000, sudija Milan Mitić (Leskovac), strelci: Vidaković u 14. Ubiparip u 56. minutu, žuti karton: Milosavljević (Vojvodina).

SPARTAK ŽK: Manojlović 7, Tanasijević 6,5, Kerkez 6,5, Prijović 6, Bijelović 6, Đurasović 7, Vidaković 7, Stanojev 6,5 (Ćalasan), Todoroski 6 (Tošeski), Ubiparip 7 (Mudrinski), Babić 6.

VOJVODINA: Carević 5,5, Lazarević 6, Rosić 6 (Kajević), Crnomarković 6, Bjeković 6 (Butraković), Zukić 6, Milosavljević 6 (Nikolić), Radulović 6, Malbašić 6, Ivanović 6 (Vukić), Mateus 5,5.

U otvorenoj igru i mnoštvu pokušaja u završnici napada, šutevi su uglavno završavali pokraj stative ili iznad prečke. Vojvodina je napala prva: najpre je Ivanović u trećem, a potom i Lazarević u osmom minutu zapretili golmanu Manojloviću, koji nije morao da interveniše pošto je lopta oba puta promašila okvir njegovog gola.

S druge strane, praktično prvi napad domaćeg tima završio je rezultatskom prednošću Spartaka. Najpre je Bjeković, izbacivanjem lopte u korner, zaustavio akciju Todorovskog po desnoj strani i tako omogućio Stanojevu da iz ugla pošalje loptu pred Carevićev gol, gde je

neodlučnost Vojvodininog čuvara mreže kaznio Vidaković. Spartakov defanzivni vezni igrač iskoristio je svoju prednost u visini i pored svog saigrača Tanasijevića i gostujućih štopera glavom poslao loptu u mrežu.

Tri minuta kasnije uzvratili su akcijom na suprotnoj strani Milosavljević i Zukić. Prvi je asistirao, a drugi pogodio stativu, nagoveštavajući rezultatsku neizvesnost u nastavku meča. U terminu od 20. do 40. minuta kao da su takmičenje u promašajima uspostavili Todoroski s jedne i Radulović s druge strane. Po dva puta promašivali su iz povoljnih pozicija sa distance, ali je u tom periodu najupečatljiviji momenat ostavila nespretna intervencija Subotičanina Bijelovića čiji je start na loptu završio za koji centimetar iznad sopstvenog gola.

Konačno, što se zbira utisaka u prvom poluvremenu tiče u intervalu nadoknade vremena Radulović je centrirao s desne strane, Ivanović je mlako zahvatio loptu u petercu, natrčali su Malbašić i Vidaković, Malbašić je završio u mreži, a lopta u gol-autu. Proverom sudijinog video asistenta ustanovljeno je da kontakta mešu dvojicom igrača nije biulo, tako da je i ta situacija ostala u zbiru promašaja novosadskih fudbalera.

Na identičan način, u odnosu na prvo, razvijala se situacija na terenu i u drugom poluvremenu. Dok je Vojvodina pozicionirala težište igre oko Manojlovićevog gola, Spartak je duplirao vođstvo posle 11 minuta igre. U duelu sa Mateusom Đurasović je oduzeo loptu, uposlio Ubiparipa, koji je neometan stigao s loptom na 20 metara od gola i preciznim šutem u donji levi ugao savladao Carevića.

Koliko igračima Vojvodine nedostaje sigurnost u završnici svedoče njihove akcije od 65. do kraja meča. Najpre se Malbašić uhvatio za glavu, posle neshvatljivog promašaja sa pet metara. Pogodio je stativu. Četiri minuta kasnije Lazarević, Zukić i Vukić vezli su sitan vez šesnaestercem Spartaka, ali je Vukićev šut Kerkez skrenuo u korner. U 71. minutu, podatak za rubriku „verovali ili ne“, Radulović je uputio prvi šut u okvir gola, ali je Manojlović odlično reagovao i presekao loptinu putanju ka njegovoj mreži. Mrežu je pogodio, ali sa spoljne strane Lazarević u 80 minutu, da bi Kajević glavom tri minuta kasnije drugi put, što se Vojvodine tiče, pogodio okvir gola, ali je Manojlović ponovo dobro procenio situaciju. Na kraju, defanziva domaćih igrača odolela je napadima Novosađana za njihov treći trijumf u sedam prvenstvenih kola.  

Strateg Novosađana Ranko Popović čestitao je pobedniku večerašnjeg derbija.

„Što se tiče same igre i šansi, nemam primedbe osim realizacije“, kazao je Popović.

Aleksandar Kežakov, trener Spartaka bio je zadovoljan osvojenim bodovima na domaćem terenu.

„Pauza je dobro došla za pripremu utakmice protiv Vojvodine. Momci su dali maksimum”, kazao je ruski stručnjak i zahvalio se navijačima na podršci na ovoj utakmici.

L. Bakmaz

Autor:
Pošaljite komentar
Moćna poruka igrača Spartaka i Vojvodine uoči derbija: „BOLINGI IZDRŽI“

Moćna poruka igrača Spartaka i Vojvodine uoči derbija: „BOLINGI IZDRŽI“

16.09.2023. 20:29 20:51
IGRAČ VOJVODINE OZBILJNO BOLESTAN, LEKARI NE ZNAJU ŠTA MU JE Bolingi hitno prebačen u Kamenicu

IGRAČ VOJVODINE OZBILJNO BOLESTAN, LEKARI NE ZNAJU ŠTA MU JE Bolingi hitno prebačen u Kamenicu

15.09.2023. 14:55 15:46