Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

ORLOVI IZBORILI ISTORIJSKI PLASMAN Remi dovoljan za EURO

19.11.2023. 14:28 19:21
Piše:
Izvor: Slavlje Srba posle prvog gola, Foto: Tanjug NEMANJA JOVANOVIĆ

Posle prave drame fudbalska reprezentacija Srbije ipak se kvalifikovala za Evropsko prvenstvo sledeće godine u Nemačkoj.

U jednom trenutku „orlovi“ su bili u nokdavnu, Crna Gora je vodila u Budimpešti, a Bugari ne samo pretili već su u drugom delu uspeli da preokrenu rezultat. Na svu sreću „laka konjica“ predvođena Soboslaijem uspela da smiri Crnagorce, a i mi smo izjednačili, pa ćemo posle 24 godina igrati na prvenstvu Starog kontineta.

Počelo je napadima naše reprezentacije, Bugari su se povukli na svoju polovinu i pokušavali sa svih deset igrača da odbrane. U prvih desetak minuta imali smo dve poluprilike, a onda u 17. minutu smo poveli. Posle kornera i velike gužve Gudelj je pogodio prečku, a odbijenu loptu Veljković je glavom sa nekoliko metara sproveo u mrežu.

Posle primljenog gola Bugari su na kratko uspostavili ravnotežu na terenu i stvorili sjajnu priliku. Despodov je šutirao sa dvdesetak metara, ali na našu sreću lopta je pogodila prečku, pa stativu i odbila se u polje. U poslednjih petanestak minuta prvog dela opet smo bili bolji, imali dve lepe prilike, ali sjajni golman gostju Naumov je bio na visini zadatka.


 Vučić i Čeferin na stadionu

 Utakmicu između Srbije i Bugarske na stadionu Dubočice u Leskovcu pratili su i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik UEFA Aleksander Čeferin, u društvu predsednika FSS Dragana Džajića. 


I u drugom delu počeli smo dobro, ali vrlo brzo Bugari su uspeli da uspostave ravnotežu na terenu, i imali lepu priliku, ali je Vanja dobro reagovao, a ispostavilo se da je napadač Bugarske bio u ofsajdu. Malo zatim Bugari su izjednačili, posle gužve nismo uspeli da izbacimo loptu iz šesnaestera, ona je došla do Ruseva, koji je sa desetak metara dobrim udarcem u suprotan ugao pogodio „malu mrežu“. Desetak minuta kasnije novi šok, posle greške Lukića Despotov je pobegao svojim čuvarima i lako savladao Vanju Milinkovića Savića.

 Trebalo je desetak minuta da sredimo redove i da izjednačimo. Posle kornera s desne strane na prvoj stativi najviši je bio Babić i sa pet metara glavom pogodio mrežu.   

Srbija Bugarska 2:2(1:0)

LESKOVAC: Stadion Dubočice, gledalaca 8.136, sudija: Lambehis (Belgija),strelci: Veljković u 17. i Babić u 82. za Srbiju, a Rusev u 59.i Despodov u 69. minutu za Bugarsku, žuti kartoni: Lukić (Srbija), Petkov(Bugarska), 

SRBIJA: V. Milinković Savić  6– Milenković 6, Veljković 7, Babić 7 – Živković 6(Ilić), Gudelj 6, Lukić 6(Radonjić), Kostić 7– Tadić 7, Đuričić 6(Vlahović 6,5) – Mitrović 6(Maksimović).

BUGARSKA: Naumov  7– Turicov 6, Petkov 7, Atanasov 6, Popov 6– Gruev 6, Kraev 6(Čočev), Krastev 6(Borukov) – Despodov 7, Kolev 7(Iliev), Minčev6  (Rusev 7).

 G. Kovač

 Grupa G

 Srbija – Bugarska 2:2

 Mađarska – Crna Gora 3:1

1. Mađarska  8          5          3          0          18:7    18

2. Srbija          8          4          2          2          15:8    14

3. Crna Gora 8          3          2          3          9:11    11

4. Litvanija     8          1          3          4          8:14    6

5. Bugarska   8          0          4          4          7:14    4      

Džajić: Drago mi je da je Srbija na EP

Predsednik FSS Dragan Džajić izjavio je  da mu je drago da su "orlovi" izborili direktan plasman na Evropsko prvenstvo, koje će biti održano naredne godine u Nemačkoj.

- Drago mi je da posle 24 godine Srbija ide direktno na EP. Ja sam rekao da neće biti lako, da više nema lakih protivnika. To se i obistinilo. Čestitam svima, stručnom štabu i igračima. Važno je da na EP napravimo mali pomak u odnosu na Svetsko prvenstvo. Srpski fudbal ima dobre igrače i može to da bude bolje nego što je u sadašnjem trenutku - rekao je Džajić.

 Direktor A tima Stevan Stojanović izjavio je da je Srbija zasluženo izborila plasman na EP 2024.

- Mislim da smo zasluženo na EP 2024. Javnost je bila sigurna da ćemo pobediti Bugare, izrodila se drama. Ono što smo obećali smo i ostvarili. Spremamo se za Evropsko prvenstvo - rekao je Stojanović.

Mitrović: Najbitnije da smo ostvarili povoljan rezultat za nas

Fudbalski reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović izjavio je da je najbitnije da su "orlovi" izborili plasman na Evropsko prvenstvo, koje će naredne godine biti održano u Nemačkoj.

- Najbitnije da smo ostvarili povoljan rezultat za nas, jedan od najlepših momenata u reprezentaciji, mislim da je ova generacija pokazala od čega je satkana, i da smo i pored mnogo osporavanja, pokazali da mi uvek ostvarimo cilj. Treće veliko takmičenje u nizu na koje idemo, bili smo prvi u Ligi nacija, mislim da je ova generacija mnogo pokazala.  Jako veliko olakšanje, unapred dobijene utakmice su uvek najteže, protivnik nema šta da izgubi, sećam se i utakmice protiv Gruzije, bilo je 1:0, tenzija i frka, uspeli smo, idemo na treće veliko takmičenje, nadam se da Srbija slavi - rekao je Mitrović.

Autor:
Pošaljite komentar
NAJBOLJI FUDBALERI SRBIJE DANAS PRED ISTORIJSKOM PRILIKOM Bugari poslednja prepreka do Nemačke

NAJBOLJI FUDBALERI SRBIJE DANAS PRED ISTORIJSKOM PRILIKOM Bugari poslednja prepreka do Nemačke

19.11.2023. 05:44 12:50