Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Fudbal-vesti: Ronaldinjo i Rikelme hoće da igraju za Šapekoense

01.12.2016. 10:37 21:52
Piše:

Legendarni fudbaleri Ronaldinjo Gaučo i Huan Roman Rikelme izrazili su želju da od početka naredne godine zaigraju za brazilski Šapekoensea

u znak solidarnosti žrtvama tragičnog događaja.

Rikelme je u igračkoj penziji već dve godine, ali je spreman da se ponovo aktivira i šest meseci provede u Brazilu bez ikakve novčane nadoknade.

"Moj brat i prijatelji žele ponovo da igram. Videćemo šta će se desiti", rekao je argentinski fudbaler za list El Bokon.

Na isti korak, kako pišu brazilski mediji, odlučiće se svojevremeno najbolji fudbaler sveta i zvezda Barselone, a trenutno bez kluba, Ronaldinjo.

Avion sa ekspedicijom Šapekoensea, na putu ka Medeljinu i prvoj utakmici finala Kupa Sudamerikana protiv Atletiko Nasionala, srušio se ispred tog kolumbijskog grada, poginula je 71 osoba, a šest preživelo.

Kejn ostaje u Totenhemu do 2022. godine

Najbolji strelac Totenhema Hari Kejn produžio je ugovor sa klubom do 2022. godine, saopšteno je na sajtu londonskog premijerligaša.

Njegov aktuelni ugovor isticao je 2020. godine, ali je Uprava kluba odlucila da ga produži pod znatno povoljnijim finansijskim okolnostima.

Nezvanično, 23-godišnji fudbaler imaće nedeljnu platu 125.000 funti, odnosno 6,5 miliona godišnje.

Kejn je prošle sezone bio najbolji strelac Premijer lige sa 25 golova i bio je najzaslužniji za drugo mesto kluba, dok je ove sezone na osam utakmica pet puta bio strelac, pošto je jedno vreme bio povređen.

Za reprezentaciju Engleske odigrao je 17 utakmica i postigao pet golova.

Lalana se oporavio, za Bornmut spremni Firmino i Origi

Fudbaler Liverpula Adam Lalana oporavio se od povrede i biće spreman za gostovanje Bornmutu u Premijer ligi, baš u trenutku kada će duže vreme odustvovati Filipe Kutinjo.

Lalana je trenirao danas punim intezitetom sa ostatkom tima, prvi put posle povrede prepona u prijateljskom meču reprezentacija Engleske i Španije (2:2) sredinom prošlog meseca.

Liverpul će narednih pet nedelja biti bez Kutinja, a pored povratka Lalane, dobra vest za menadžera Brendana Rodžersa je i što Roberto Firmino i Divok Origi nisu zaradili teže povrede protiv Lidsa u Liga kupu.

Fudbaleri Liverpula nalaze se na deobi druge poziciji na tabeli engleskog prvenstva, sa Mančester Sitijem, i bodom manje od lidera Čelsija.

Mihajlović traži pojačanja, stižu Iturbe i Bijabijani?

Trener Torina Siniša Mihajlović zatražio je od klupskih čelnika da mu dovedu pojačanja kako bi izborio plasman u Evropu i za takav poduhvat označio je fudbalere Intera Džonatana Bijabijanija i Huana Iturbea iz Rome.

Mihajlović smatra da su mu nephodni bočni napadači, iako je ekipa postigla 31 gol na 14 utakmica, pa je od sportskog direktora Đanluke Petrakija zatražio da mu ostvari pomenuta dva transfera u januaru.

Kako piše Kalčomerkato, Iturbe bi mogao da dođe u pozajmicu u Torino, a Bijabijani za dugoročni ugovor.

Torinu je napadački trio Adem Ljajić - Jago Falke - Andrea Beloti najbolji deo tima, zajedno su dali 22 gola, ali srpski trener smatra da mu je potrebna jača konkurencija kako bi "bikovi" izborili mesto u Ligi Evrope. Pored toga, uvek postoji mogućnost da Ljajić zaigra iza napadača kao "trekvartista".

Fudbaleri Torina trenutno su na dobrom putu ka tome jer su šesti na tabeli Serije A sa 25 bodova.

Kolumbijski navijači odali počast žrtvama na stadionu

MEDELJIN: Na stadionu Atletiko Nasionala, na kojem je sinoć trebalo da se odigra prva utakmica finala Sudamerikana protiv Šapekoensea, ali je otkazana zbog pada aviona sa brazilskom ekspedicijom, 45.000 navijača odali su poštu tragično nastradalim putnicima.

Domaćin je održao ceremoniju koju je započela kolumbijska vojska, a potom je pušten 71 golub za sve stradale u avionskoj nesreći, prenose lokalni mediji.

Društvenim mrežama kruži snimak na kojem se vidi da je ispred stadiona Atanasio Žirardi u Medeljinu okupilo još nekoliko desetina hiljada ljudi, a skoro svi, unutar i ispred stadiona, nosili su bele majice i belo cveće.

U tragičnom događaju pre dva dana preživelo je šest osoba od ukupno 77, posle pada zbog, kako se sumnja, nestanka goriva.

Otkaz De Zerbiju, Korini treći trener Palerma ove sezone

Italijanski fudbalski klub Palermo otpustio je trenera Roberta De Zerbija posle iznenađujuće eliminacije od Specije u Kupu Italije.

Sicilijanci su poraženi od italijanskog drugoligaša posle penala od i tako izgubili osmi put zaredom na stadionu Renco Barbera.

De Zerbi je izgubio strpljenje kontroverznog predsednika Mauricija Zamparinija i zbog poslednjeg mesta na tabeli Serije A, a umesto njega na užarenu klupu "rosanera" seo je Eugenio Korini.

Korini je treći trener Palerma ove sezone, jer je pre De Zerbija otkaz dobio Davide Balardini.

Fudbaleri Palerma posle 14 kola imaju samo šest bodova, a u narednom kolu dočekuju Kjevo.

Autor:
Pošaljite komentar