Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Vučić: Za dijalog smo spremni, ali tamo gde se dijalog vodi

14.04.2019. 13:02 14:00
Piše:
Izvor: Tanjug (video)

BEOGRAD: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić još jednom je pozvao predstavnike opozicije na dijalog u parlamentu s predsednicom Majom Gojković. 

Što se nas tiče, za dijalog smo spremni, Maja Gojković ih je pozvala na dijalog na mestu gde se dijalog odigrava, ako fašistički zamenik fašističkog lidera Kiprijanović neće s Majom Gojković, pa dobro, probudite Ljotića pa s njim razgovarajte, poručio je Vučić  u razgovoru s novinarima nakon obilaska radova u Kliničkom cetru Srbije. 

Istovremeno je pozvao građane Srbije da u petak, 19. aprila dođu na miting SNS-a i saslušaju šta je to što imaju da kažu šta je do sada učinjen i šta je još namera da se učini.

Nećemo ulaziti u skupštinu. Njihov plan je bio da uđu u Skupštini, preduhitrili su poslanici i odbornici SNS, a onda su ostali bez ideje i plana. Zato su i izgledali, i tako besmisleno delovali, rekao Vučić.

Očekuje, kaže da će u petak govoriti pred verovatno najvećim brojem građana, te da želi da građanima ozbiljnije i sadržajnije govori o svim planovima.


Izvinjavam se Mađarima, to nije stav većinske Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izvinio se danas Mađarima koji žive u našoj zemlji zbog onoga što je juče rečeno na opozicionom skupu u Beogradu ističući da to nije stav većinske Srbije.

To što je juče rečeno za naše građane Mađare nije stav većinske Srbije. Ja im se na tome izvinjavam, to je stav dela neodgovornih i neozbiljnih ljudi i nikoga više. To je sve, poručio je predsednik Vučić.

On je rekao da se još jednom izvinjava svim ljudima u Subotici, Kanjiži, Čoki, Senti, Molu i Adi, Bečeju, Temerinu... 

Izvinjavam se i junaku s Košara Tiboru Cerni i svim ljudima iz Debeljače i mnogih drugih mesta i njihovim porodicama čiji su bližnji polagali živote na oltar srpske otadžbine. Ali, šta da radite, neodgovrnost pojedinaca nema granice, rekao je Vučić.


Kaže da je miting opozicije juče pratio s terase zgrade Predsedništva i da je čuo sve šta su vikali, iako za tim nije bilo potrebe jer razglas je odlično radio. 

Rekli su, kazao je, da će ih 13. aprila biti iz cele Srbije.

Evo, videli smo, kazao je, među njima su bili njihovi bombaši i pravosnažno osuđene osobe, kazao je Vučić.

Predsednik je zapitao treba li da budemo fascinirani brojem od 7.500 ljudi.

Možda su u pravu, možda kod nas ne dođe toliko ljudi. Za mene bi lično bilo porazno da samo iz Jablaničkog I Pčinjskog okruga ne skupimo više nego što su oni juče imali iz cele Srbije, rekao je Vučić i ponovio da je vlast spremna za dijalog i da ih je predsednica parlamenta pozvala na dijalog.

On je pozvao opoziciju da više ne preti i da već urade to čime prete, nasilnim delovanje,  kako bi se sve već jednom završilo.

Nemojte više da nam pretite. Dojadiste. Hajde samo da vas vidim, kazao je Vučić.

Mirno, ali odlučno, suprotstaviti se fašizmu i retajkunizaciji

Predsednik Srbije pozvao je sve ljude pristojne Srbije da se mirno, ali odlučno, suprotstave narastajućem fašizmu i retajkunizaciji Srbije i da je najbolja prilika za to da dođu na veliki skup 19. aprila u Beogradu.

Od toga što ćutimo nećemo moći da se suprotavimo narastajućem fašizmu i daljoj tajkunizaciji ili retrajkunizaciji Srbije. Najbolji način je  da uvek mirno, dostojanstveno, ali odlučno im se suprotstavimo, a najbolja prilika za to je da im pokažemo to u petak, poručio je Vučić.


Zabrinut sam zbog svega na Kosovu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je veoma zabrinut zbog svega na Kosovu i Metohiji kao i zbog predstojećeg susreta u Berlinu.

Brinem o svemu i zbog susreta u Berlinu. Ne zbog toga što se plašim bilo kakvih pritisaka, niti mislim da će ih biti, već ne vidim ni kako dalje ni šta dalje sa ljudima koji su tako i toliko neodgovorni kao što su albanski lideri danas. To je ono što kod mene izaziva i veliku bojazan i određeni strah, ali utolko više će nas naterati na još ozbiljnije i odgovornije ponašanje, rekao je Vučić.

On je dodao i da je video koliko su energije i nade polagali albanski mediji i radovali se onome sto se desavalo juče na beogradskim ulicama i da su se najviše Haradinajevi i Tačijevi mediji radovali onome što potencijalno sledi za Vučića.

To mi je ulilo dodatnu snagu i nadu da radim dobre stvari za nasu zemlju i za nas narod na KIM, poručio je rpedsednik.

On je dodao da su albanski mediji, za razliku od nemačkih i švajcarskih, pa i hrvatskih, videli stvari na ulicama na drugačiji način.


On je odgovarajući na pitanja novianra rekao da opozicija optužuje vlast za sendviče, za razliku od njih koji se bahate od Aspena do Sent Luisa i drugih najskupljih letovališta i zimovališta.

Da ne pričam o njihovim novim stanovima i apratmanima. Koliko košta Aspen 20 dana, to je jedno mučenje, dodao ne Vučić.

Autor:
Pošaljite komentar
Vučić: Ne trpe drugačije mišljenje, napali odbornike

Vučić: Ne trpe drugačije mišljenje, napali odbornike

13.04.2019. 10:41 11:37