Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Vučić: Postajemo deo globalnih trendova

29.09.2018. 11:47 12:08
Piše:
Foto: Tanjug

NIŠ: Otvaramo vrata budućnosti 21. veka i postajemo deo globalnih trendova, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić na otvaranju filipinske kompanije za elektronske auto-komponente IMI u Niškoj banji. 

Vučić je rekao da je ponosan na cinjenicu da je posle dve godine posao na podizanju ove fabrike priveden kraju, da je ovde već zaposleno 74 ljudi, uglavnom iz Niša i okoline, a da će ih biti i celih 1.200, uz mogućnost daljeg rasta broja zaposlenih.

Nikad se neću umoriti dolazaka u Niš i otvaranja novih fabrika, rekao je Vučić i dodao da se zapošljava sve veći broj ljudi. 

Pokušaćemo, dodao je, da od Niša napravimo regionalni industrijski centar i zahvalan je Nišlijama koji su oberučke prihvatili sve investitore na najbolji način. 

Poručio je rukovodstvu IMI-ja da će uvek imati pomoć države i lokalne samouprave, jer, kaže, svi želimo veći profit, veće zarade, veće zapošljavanje. . . 

Dodao je i da je IMI inovativna kompanija da joj trebaju visokoopbrazovani ljudi, što nama govori da nam treba reforma školstva i visokog obrazovanja kako bi odgvorili trenutku i modernim trendovima. 


Obavestiću Putina o pitanjima od značaja za Srbiju

Šta god da radimo, kako god da radimo, naši ruski partneri, čiju podršku uživamo, moraju da budu upoznati sa tim, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić uoči zvaničnog sastanka s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Moskvi, s kojim će, ističe, razgovarati o ekonomskim, ali i političkim temama koje se odnose na Kosovu i Metohiju i region.  

Za Srbiju je od ključnog značaja podrška Rusije u Savetu bezbednosti UN, jer u UN, Savetu bezbednosti, generalnoj skupštini Rusija je jedna od zemalja od koje imamo podršku. Šta god da radimo, kako god da radimo, naši ruski partneri moraju ne samo da budu upoznati sa tim, već moraju da nas podržavaju...Ako nas ne podržavaju, sve što radimo nema nikakvog smisla, rekao je Vučić.

Boriću se za njihovu podršku. Do sada su podržavali stavove Srbije, kazao je predsednik Srbije. 

On je zahvalio Putinu na tome što je našao vremena da ponovo razgovara s delegacijom Srbije. 

Imaćemo najpre razgovor u četiri oka, a biće još sastanaka sa strane, koji su važni za budućnost naše zemlje. Biće mnogo ekonomskih tema, suštinskih političkih tema vezanih za KiM, teme od izuzetnog značaja za Srbiju, najavio je Vučić novinarima. 

Vučić je rekao da će kasnije i Putin posetiti Srbiju i istakao da se on već 12 ili 13 puta video sa njim, mnogo više od svih predsednika i premijera Srbije u poslednjih 25 godina. 

Vučić će, kaže, s Putinom razgovarati i o ekonomskim temama, ne samo o energetici i dodao da je Vlada Srbije poslala svoje ideje i projekte i da je ideja da se poveća trgovinska razmena sa Ruskom federacijom. 

Takođe, rekao je da je trgovinska razmena povećama sa Nemačkom, drugim evropskim zemljama i SAD. 

Vučić je istakao i da Putin posvećuje veliku pažnju stanju u regionu i Srbiji, te naveo da je Srbija zahvalna na tome. 


Hoću da se zahvalim našim radnicima koji su počeli da rade i onima koji će tek početi, a oni reprezentuju našu zemlju i pokazuju da smo sposobni za velike stvari, primetio je Vučić. 

Kako je rekao rade se putevi, radiće se i pruge, a jug Srbije čeka bolja budućnost.

U Rusiji će razgovarati o tome kako da preuzimamo gas, što će takođe biti u cilju boljeg ambijenta za investitore.

Autor:
Pošaljite komentar
Vučić: Sve bolji uslovi i sve više posla u Srbiji

Vučić: Sve bolji uslovi i sve više posla u Srbiji

28.09.2018. 19:04 20:09
Vučić: Otvaranjem Cumtobela otvaramo budućnost za Niš

Vučić: Otvaranjem Cumtobela otvaramo budućnost za Niš

28.09.2018. 15:12 15:15