Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

VUČIĆ IZ NJUJORKA Kurti je krenuo u jednu od poslednjih operacija u cilju čišćenja Srba sa KiM; Mnogima se neće dopasti ono što budem govorio

20.09.2023. 18:56 19:43
Piše:
Izvor: Instagram buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u Njujorku gde će učestvovati na generalnoj debati Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Vučić je rekao da se intezivno vode razgovori sa međunarodnim predstavnicima oko Kosova i Metohije, dodaje da je sada jasno posle pretnji da će Srbi da pate i plate, da je Kurti krenuo u jednu od poslednjih operacija u cilju čišćenja Srba sa Kosova i Metohije.

- Želim da kažem lažnim patriotama da preuzimamo sve što je u našoj moći i da želimo da iskoristimo sva politička sredstva, ali da znamo kakav nam je posao u zaštiti našeg naroda - rekao je Vučić.

Vučić je pozvao sve međunarodne predstavnike da reaguju. Dodaje da je o svemu što se tamo zbiva i Španskog premijera.

- Razgovarao sam ponovo i sa Šarlom Mišelom i mnogim predstavnicima EU - rekao je Vučić.

Kako kaže, tražiće pomoć i od Kine, dodaje da će tražiti i sednicu Saveta bezbednosti. Dodaje da će rade i reaguju u skladu sa našim interesima i ističe da nikome neće dozvoliti da za dva, tri dana reše nešto što su naumili.Vučić je rekao da se sagledavaju mogućnosti i da će tražiti sednicu, i dodaje da ako im ne budu dozvolili hitnu sednicu, to će svakako biti signal.

- Očigledno je ko je ovde kriv, kao i da je jasno ko podržava Kurtija, pa će se sve jasno videti čak i ako odbiju hitnu sednicu. U subotu ili u nedelju ćemo razgovarati o tome i doneti konačnu odluku - rekao je predsednik.

Vučić je rekao da će glavna tema njegovog govora u Njujorku biti glavni principi međunarodnog prava, kao i Kosovo i Metohija.

- Kao veteran u ovom poslu i kao neko ko će verovatno biti i najduže na vlasti do sada od kada imamo višestranačku demokratiju u Srbiji, želim da ostavim pečat tim govorom i molim građane u Srbiji da to poslušaju. Govoriću istinu i činjenice i verujem da se mnogima neće dopasti - rekao je Vučić.

Kako kaže, možda će govoriti i nešto duže, dodaje da ako pokušaju da ga prekinu, da to neće dozvoliti.

- Verujem da se moj govor mnogima neće svideti, jer je puno licemera u svetu. Ako principe koristimo samo onda kada nam odgovara, onda to više nisu principi, nisu načela - rekao je Vučić.Kako kaže, tražimo da ono što se poštuje u Ukrajini, da se poštuje i kod nas.

Vučić je rekao da se mnoge zemlje drže međunarodnog prava i principa, osim u slučaju Srbije. Dodaje, takođe, da ne očekuje da će se nešto promeniti nakon njegovog govora.

redsednik je rekao da će se boriti hrabro i odlučno i da nema problem sa tim koliko će neko tekstova da plati u zapadnoj štampi protiv njega, dodaje da će borba biti duga i ne laka, ali da je siguran da će slobodarski svet da pobedi.

Vučić je rekao da je interesantno kako različite zaključke izvlače Hrvati i lažni desničari u Srbiji.

- Mi ne pripadamo ni jednom vojnom paktu, mi smo vojno neutralni, dok Jermenija pripada ruskoj vojnoj formaciji. Mi imamo pravo da to radimo sa kim hoćemo i je naša stvar, jer smo mi neutralni - istakao je Vučić.

Kako kaže, niko na svetu neće odlučivati sa kim će Srbija imati vežbe i sa kim će sarađivati, dodaje da Srbija može da se osloni sama na sebe.

Predsednik je rekao da Srbija jeste mala, da se trudi da sarađuje sa svima, dodaje da kada je računanje na nekoga u pitanju, da ćemo uvek moći da računamo isključivo samo na sebe.

- Zato nam je potrebna jaka vojska, jaka ekonomija i mislim da to radimo. Naša vojska je mnogo jača, a biće još jača. Ulažemo mnogo i nastavićemo da ulažemo i da kupujemo. Mnogo očekujem od posete Republici Kini, za koju smatram da će biti jedna od najvažnijih poseta u istoriji Srbije u poslednjih 30 godina - rekao je Vučić i rekao da se ta poseta očekuje oko 16, 17. oktobra.

Vučić je rekao da se ne plaši izbora već situacije na Kosovu i Metohiji. Dodaje da su za njega svetinja i Gračanica i Dečani, kao i Pećka patrijaršija i Bogorodica Ljeviška.

- Mi smo sada potpuno posvećeni onome što se zbiva na KiM i poseti NRK i to iz mnogo razloga. Treba da vidimo na koga i do koje mere možemo da računamo. Ovo već postaje takav bezobrazluk što Kurti radi a da niko ne reaguje - rekao je predsednik.

Kako kaže, oseća se miris slobode u svetu, snažnije neko ikada, iako ne mogu da kažem da nam je pred vratima, ali vidim kako slobodarska ideja dobija sve više poklonika u celom svetu.

(Pink.rs)

Autor:
Pošaljite komentar
VUČIĆ PRESEKAO: Tražićemo sazivanje hitne sednice Saveta bezbednosti UN zbog situacije na KiM

VUČIĆ PRESEKAO: Tražićemo sazivanje hitne sednice Saveta bezbednosti UN zbog situacije na KiM

20.09.2023. 16:35 16:37