Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

VELIKI BROJ OKUPLJENIH SRBA na protestu u Leposaviću traži da se OSLOBODE SVI UHAPŠENI SRBI

19.06.2023. 13:03 14:57
Piše:
Izvor: Youtube Printscreen/Kosovo Online

LEPOSAVIĆ: U Leposaviću se održava protesni skup podrške uhapšenima Nemanji Vlaškoviću i Daliboru Spasiću, koje privremene prištinske institucije terete za navodne napada na albanske novinare.

Veliki broj Srba okupio se danas u Leposaviću zahtevajući da se oslobode svi uhapšeni Srbi, Dalibor Spasić, Nemanja Vlašković, Uroš Vukašinović, kao i Dušan Obrenović, Radoš Petrović i Milun Lune Milenković.

Okupljeni su nosili transparente "Stop nasilju", "Srbi hoće mir", "Ne tucite nam decu" i "Ovo je naša zemlja, ostavili su nam je preci".

Takozvana kosovska policija je danas uhapsila Uroša Vukašinovića, radnika TelekomASrbije.

Okupljenima su se obratili majka uhapšenog Uroša Vlaškovića, sestra uhapšenog Dalibor Spasića, predstavnik NVO "Nova društvena inicijativa" i učenica đak generacije.

Najavljeno okupljanje Srba obezbeđuju pripadnici Kejfora, koji su prisutni i na ulazu u samo mesto Leposavić.


Danka Spasić: Moj brat je UHAPŠEN SAMO ZATO ŠTO JE SRBIN

Sestra uhapšnog Dalibora Spasića, Danka izjavila je danas da je njen brat kriv samo zato što je Srbin i što želi da ostane na KiM.

Ona je na protestu u Leposaviću rekla da danas, 6,5 vekova nakon Kosovskog boja i dalje traje "bitka na Kosovu i za Kosovo", javlja dopisnik Tanjuga.

"Opet su došla crna i mračna vremena za naš narod, opet Srbi stradaju na pravdi Boga, oni nedužni, a ipak su nekome krivi. Stradaju samo zato što su Srbi i što se ne odriču svojih korena i svete srpske zemlje, Kosova", rekla je Spasićeva.

Kako je rekla tzv. Kosovska policija je pre dva dana na Jarinju uhapsila njenog brata Dalibora i označila ga kao zlikovca i kriminalca.

"Svi oni koji znaju ko je Dalibor Spasić, znaju da je on mnogo dobar čovek, častan, pošten, zdravstveni radnik. Nema onoga kome nije pomogao. On nije zlikovac, nije kriminalac, on je dobar čovek, otac, sin, suprug, brat. Ovo je mnogo teško. Uhapšen je pred ženom i malim detetom. Oni su i dalje u neverici i šoku kao što smo i mi. Zašto je uhapšen? Koja je njegaova krivica? Zato što je Srbin, zato što je sa Kosova", rekla je Spasićeva.

Istakla je da protiv njega ne postoje dokazi.

"Zašto Evropa i svet ćute, zašto svi ćute? Da li treba svako od nas da strepi strahuje da će biti sledeći? I šta nas čeka sutra? Zar nam više ne daju da mirno protestujemo protiv nepravde, kao što je to moj brat činio? Zar više nemamo prava da se borimo za svoja prava", rekla je ona.


Prema pisanju pojedinih medija na albanskom, Kejfor ne dozvoljava pripadnicima Specijalnih jedinica tzv. Kosova da uđu u opštinu Leposavić.


Pojačano prisustvo Kfora, helikopter nadleće ovo područje

Povodom hapšenja još jednog Srbina, u opštini Leposavić danas je pojačao prisustvo pripadnika Kfora.

Nakon što je takozvana kosovska policija jutros uhapsila Uroša Vlaškovića, u opštini Leposavić Kfor je pojačao prisustvo svojih vojnika, javlja dopisnik Tanjuga.

Ovo područje nadleće i helikopter Kfora.


U isto vreme i u severnom delu Kosovske Mitrovice se održava protesna šetnja uhapšenim Srbima.

Najavljeno je da će okupljeni od Kosovske Mitrovice prošetati do Zvečana i time poslati poruku privremenim prištinskim institucijama i međunarodnoj zajednici na hitno oslobađanje nepravedno uhapšenih Srba.

Od početka krize na severu Kosova i Metohije u pritvorskim jedinicama nalazi se šestoro Srba.

Majka Nemanje Vlaškovića: Nas ovde mogu da nišane i hapse, moj sin je nevin

Majka uhapšenog Nemanje Vlaškovića, Milica Vlašković, poručila je sa skupa podrške uhapšenim Srbima u Leposaviću, da njen sin nije kriv i da je samo mirno izražavao protest zbog nametanja sile iz Prištine.

Ona je na protestu poručila da sada veruje samo u Božiju pravdu.

Vi znate, zna Bog, ali znaju i oni, moj sin je samo, kao časni sin svog naroda, izrazio miran i dostajanstven protest i nesalganje protiv sile koja nam je nametnuta. Svaka optužba i laž koja je izrečena protiv mog deteta je teška i preteška. On je izrazio miran protest, na šta ima pravo svaki čovek na svetu, ali nažalost nas ovde mogu da nišane, hapse. Moje dete nije krivo, moj sin je nevin, nevina su deca, bojim se da ovde nije kraj, rekla je Vlašković.

Autor:
Pošaljite komentar