overcast clouds
19°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ВЕЛИКИ БРОЈ ОКУПЉЕНИХ СРБА на протесту у Лепосавићу тражи да се ОСЛОБОДЕ СВИ УХАПШЕНИ СРБИ

19.06.2023. 13:03 14:57
Пише:
Извор: Youtube Printscreen/Kosovo Online

ЛЕПОСАВИЋ: У Лепосавићу се одржава протесни скуп подршке ухапшенима Немањи Влашковићу и Далибору Спасићу, које привремене приштинске институције терете за наводне напада на албанске новинаре.

Велики број Срба окупио се данас у Лепосавићу захтевајући да се ослободе сви ухапшени Срби, Далибор Спасић, Немања Влашковић, Урош Вукашиновић, као и Душан Обреновић, Радош Петровић и Милун Луне Миленковић.

Окупљени су носили транспаренте "Стоп насиљу", "Срби хоће мир", "Не туците нам децу" и "Ово је наша земља, оставили су нам је преци".

Такозвана косовска полиција је данас ухапсила Уроша Вукашиновића, радника ТелекомАСрбије.

Окупљенима су се обратили мајка ухапшеног Уроша Влашковића, сестра ухапшеног Далибор Спасића, представник НВО "Нова друштвена иницијатива" и ученица ђак генерације.

Најављено окупљање Срба обезбеђују припадници Кејфора, који су присутни и на улазу у само место Лепосавић.


Данка Спасић: Мој брат је УХАПШЕН САМО ЗАТО ШТО ЈЕ СРБИН

Сестра ухапшног Далибора Спасића, Данка изјавила је данас да је њен брат крив само зато што је Србин и што жели да остане на КиМ.

Она је на протесту у Лепосавићу рекла да данас, 6,5 векова након Косовског боја и даље траје "битка на Косову и за Косово", јавља дописник Танјуга.

"Опет су дошла црна и мрачна времена за наш народ, опет Срби страдају на правди Бога, они недужни, а ипак су некоме криви. Страдају само зато што су Срби и што се не одричу својих корена и свете српске земље, Косова", рекла је Спасићева.

Како је рекла тзв. Косовска полиција је пре два дана на Јарињу ухапсила њеног брата Далибора и означила га као зликовца и криминалца.

"Сви они који знају ко је Далибор Спасић, знају да је он много добар човек, частан, поштен, здравствени радник. Нема онога коме није помогао. Он није зликовац, није криминалац, он је добар човек, отац, син, супруг, брат. Ово је много тешко. Ухапшен је пред женом и малим дететом. Они су и даље у неверици и шоку као што смо и ми. Зашто је ухапшен? Која је његаова кривица? Зато што је Србин, зато што је са Косова", рекла је Спасићева.

Истакла је да против њега не постоје докази.

"Зашто Европа и свет ћуте, зашто сви ћуте? Да ли треба свако од нас да стрепи страхује да ће бити следећи? И шта нас чека сутра? Зар нам више не дају да мирно протестујемо против неправде, као што је то мој брат чинио? Зар више немамо права да се боримо за своја права", рекла је она.


Према писању појединих медија на албанском, Кејфор не дозвољава припадницима Специјалних јединица тзв. Косова да уђу у општину Лепосавић.


Појачано присуство Кфора, хеликоптер надлеће ово подручје

Поводом хапшења још једног Србина, у општини Лепосавић данас је појачао присуство припадника Кфора.

Након што је такозвана косовска полиција јутрос ухапсила Уроша Влашковића, у општини Лепосавић Кфор је појачао присуство својих војника, јавља дописник Танјуга.

Ово подручје надлеће и хеликоптер Кфора.


У исто време и у северном делу Косовске Митровице се одржава протесна шетња ухапшеним Србима.

Најављено је да ће окупљени од Косовске Митровице прошетати до Звечана и тиме послати поруку привременим приштинским институцијама и међународној заједници на хитно ослобађање неправедно ухапшених Срба.

Од почетка кризе на северу Косова и Метохије у притворским јединицама налази се шесторо Срба.

Мајка Немање Влашковића: Нас овде могу да нишане и хапсе, мој син је невин

Мајка ухапшеног Немање Влашковића, Милица Влашковић, поручила је са скупа подршке ухапшеним Србима у Лепосавићу, да њен син није крив и да је само мирно изражавао протест због наметања силе из Приштине.

Она је на протесту поручила да сада верује само у Божију правду.

Ви знате, зна Бог, али знају и они, мој син је само, као часни син свог народа, изразио миран и достајанствен протест и несалгање против силе која нам је наметнута. Свака оптужба и лаж која је изречена против мог детета је тешка и претешка. Он је изразио миран протест, на шта има право сваки човек на свету, али нажалост нас овде могу да нишане, хапсе. Моје дете није криво, мој син је невин, невина су деца, бојим се да овде није крај, рекла је Влашковић.

Аутор:
Пошаљите коментар