Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Orlić: Paradu nasilja organizovala velika trojka

21.09.2017. 08:20 08:27
Piše:
Izvor: Tanjug

Jučerašnje zasedanje Skupštine Srbije obeležila je polemika poslanika SNS-a i predsednika „Dveri” Boška Obradovića, u kojoj su razmenjene oštre reči. Zamenik šefa poslaničke grupe SNS-a Vladimir Orlić rekao je da Obradović optužuje „sve i svakog za svoj crni obraz”, pokušavajući da, kako je rekao, opravda događaje ispred zgrade TV „Pink” prošlog vikenda.

„On nije politički hrabar kao što kaže jer ne može sam da se fizički obračunava s neistomišljenicima iz čiste mržnje, da zavrće ruke ženama“, rekao je Orlić.“To radi kada je u grupi svojih bandita, nema tog junaštva kad je sam u Skupštini.“

Predočava da niko nikada nije članove SNS-a video da tuku žene i da oni koji ne prezaju ni od čega i generišu histeriju i mržnju svaki dan, nemaju moralno pravo da govore o nasilju. Prethodno je na konferenciji za novinare predsednik „Dveri” optužio naprednjake da su prvi počeli da sprovode nasilje nad novinarima, tvrdeći da se to desilo uoči inauguracije predsednika Srbije. Orlić odgovara da se „Obradović junači samo kad je okružen s 200 huligana”.

Ističući da se predsednik „Dveri” bavi ženskim pravima samo na rečima, primećuje da su „onda kad treba, njegova dela samo pesnica u lice”.

Na Obradovićeve optužbe da nema demokratije u parlamentu jer je njegovo pravo na repliku prekinuto zbog ručka, Orlić je kazao da to što je on možda sit „banana koje je prošle nedelje jeo ispred ’Pinka’” ne znači da ostali poslanici nisu gladni. Istakao je da su događaji ispred „Pinka” duhovni, moralni i politički portret „žutog preduzeća”, i dodao da je nasilje problem kome god da se dogodi jer „žena je žena i novinar na radnom mestu za koga god da radi”. Tvrdi da je „paradu nasilja i bezumlja” ispred „Pinka” organizovala „velika trojka” – Boško Obradović, Milan Stamatović i „žuto preduzeće DS-a, preko svoje filijale, lažnog sindikalca Veselinovića”.


Običaj



Odgovarajući na primedbe „Dveri” na račun zakona, ministar Mladen Šarčević je rekao da je dan ranije Boško Obradović „uspeo na Odboru da kaže šta je hteo i otišao, po dobrom običaju”.„Mislim da je to nevaspitano, a ovaj zakon govori o vaspitanju i obrazovanju“,  napomenuo je ministar. 
 


Predočio je da za Boška Obradovića zaista ne važi logika „ko te postavi, slušaćeš ga po svaku cenu”.

„Njemu je prvo zaposlenje u životu dao Velimir Ilić. Poslao ga u rodnom Čačku u jednu bibliotetku. Onda je Boško Obradović rešio da gradi svoju političku karijeru upravo u lokalnom obračunu i optužbama na račun tog istog Ilića, koji mu je, pri tom, na isti način obezbeđivao i članove porodice“, ispričao je Orlić. 

Obradović je s konferencije za novinare poručio da „Dveri” više neće biti „politički korektne”, rekavši da su pogrešili što u subotu nisu napali direktno vlasnika „Pinka” Željka Mitrovića, koga je nazvao „izvorom zla” u Srbiji. „Pink” je, kaže, „srce Vučićevog medijsko-političkog sistema koji vlada Srbijom”, te „padom” te televizije, kojoj, po Obradoviću, treba oduzeti nacionalnu frekvenciju i ugasiti je, pada i vlast. Na pitanje novinara u Skupštini Srbiuje da li oseća odgovornost za taj incident, on je rekao da je odgovoran za svaki skup koji „Dveri” organizuju, da je angažovana redarska služba ispred zgrade „Pinka”, i ponovio tvrdnje da se incident desio kada su oni već otišli te da je izrežiran.

„Mitrović je okupljeni narod gađao bananama, zar treba da trpimo njegovo majmunisanje?“, upitao je Obradović. 

Za muškarca koji je napao novinarke „Pinka” kaže da je „žrtva tranzicije, da je pre tri godine ostao bez posla i da živi s bolesnom majkom od porodične penzije”.


Pesmica i šaka jastrebova



Predsednik Odbora za prosvetu Muamer Zukorlić poručio je da neće braniti Obradoviću, „ukoliko će dobiti neki glas među svojom šakom jastrebova, pominjući mene”.


„Delimično me je poslušao pošto sam mu na sednici Odbora rekao da pesmicu koju je tada odrecitovao ne potroši do kraja jer će mu trebati i za Skupštinu“, naveo je Zukorlić.“Slušao sam ga, gotovo da je ponovio sve stihove te recitacije, žao mi je što nije ušao u problematiku zakona, makar i da kritikuje. Imamo, dakle, pevanje, nekoliko floskula, ministar uzeo sve, ne da ovima ništa…“

Politički duel nije se odvijao samo u skupštinskom holu već i u sali parlamenta. Na Obradovićeve reči da je cilj SNS-a jedino da postavi 2.000 partijskih direktora na čelo osnovnih i srednjih škola u Srbiji, šef kluba naprednjaka Aleksandar Martinović je rekao da je, za razliku od njega, koji je otvorio „sedam radnih mesta, za sebe i šest poslanika ’Dveri’, Aleksandar Vučić, koga spominjete iz dana u dan, za tri godine sa svojom Vladom otvorio 55 novih fabrika i zaposlio više desetina građana”.

„Smanjili smo, upolovili broj nezaposlenih u Srbiji, drastično smanjili budžetski deficit“, rekao je Martinović.“Povećavamo iz godine u godinu BDP i Srbija napreduje. Kako bi Srbija izgledala da je nekim slučajem vodi Boško Obradović, videli smo pre neki dan, kako njegovi crnokošuljaši biju žene ispred TV „Pink”.“

S. Stanković

Autor:
Pošaljite komentar
Skupština završila rad za danas, o prosvetnim zakonima sutra

Skupština završila rad za danas, o prosvetnim zakonima sutra

20.09.2017. 18:52 18:54