Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

OBRAĆANJE PREDSEDNIKA SRBIJE ALEKSANDRA VUČIĆA NAKON VEŽBE Zadovoljan sam spremnošću vojske, 11 godina od Briselskog sporazuma koji nije sproveden a drže nam PRIDIKE

19.04.2024. 13:37 14:59
Piše:
Izvor: RTS printskrin

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti nakon obavljene vežbe Vojske Srbije Vihor 2024.

„Čestitam našoj vojsci, svim pripadnicima naše armije na uspešno izvedenoj vežbi. Moramo da se oslobodimo principa četiri brigade i ovo je način kako bi to trebalo da izgleda u budućnosti. Ono što smo danas mogli novo da vidimo to je mnogo nove tehnike, čak i tenkovi iz rezerve, tako treba da nam izgledaju tenkovi, modernizovani. Videli ste više tipova dronova, od izviđačkih, dronova kamikaza, komaraca i osica. Sada ulazimo u snažniju proizvodnju tog tipa dronova. Zadovoljan sam što su dronovi iz privatnih kompanija obavili dobar posao. Na dobrom smo putu da stvorimo industriju dronova, mogli ste da vidite sve tipove vazduhoplova u naletu i bojevom gađanju. Zadovoljan sam spremnošću naše vojske. Moramo mnogo da radimo, popravljamo, kupujemo, da se oslanjamo dovoljno na našu namensku industriju. Još jednom želim da vam čestitam. Ovo je gotovo sve novo u odnosu na prethodnih 10 godina i to pokazuje koliko je Srbija napredovala i koliko je uspešnija, koliko je ulagala u vojsku.

Predsednik Vučić govorio je i o Briselskom sporazumu.

- Danas je 11 godina od usvajanja Briselskog sporazuma. 11 godina u kojima se Srbija razvijala i napredovala brže od drugih ali i 11 godina neistina i terora koji su na nama sprovodili, 11 godina svakodnevnih besmislica, izmišljanja razloga i traženja krivice, 11 godina neispunjavanja onoga što su potpisali, Brisel, EU. Da kažu 11 meseci, nedelja pa nije malo, 11 godina brutalnih laži. Posle tih 11 godina postavlja se pitanje kakvo to poverenje možemo da imamo i gradimo. Juče, nema ko nije reagovao zbog toga što kažu da su zadržana 4 autobusa, zadržano je dvoje ili troje lica i svi su pušteni. Sram vas bilo sve zajedno, 10 meseci, 300 dana traje blokada svake robe koja iz centralne Srbije treba da dođe na KiM.Onda kažete strašan je problem, jedan je bio pripadnik tzv. vojske Kosova i sumnjalo se da je počinio neki zločin, drugog zadržali 24 sata i to je bio najveći problem na svetu. Sa tim licemerjem, odvratnim pristupom prema jednoj slobodarskoj zemlji kakva je Srbija na to ćemo morati da se naviknemo i to se očigledno neće promeniti. Naše je da mi snažimo, mi da jačamo i da naša zemlja ekonomski napreduje i raste. Da brinemo o EKSPO, o svim projektima, i uvek o snaženju naše armije, da bi bili dovoljno jaki da možemo da se zaštitimo.

O moralnim pridikama ministra spoljnih poslova BiH na račun Srba i jučerašnjeg skupa

- To je zajednički princip za sve one koji rade protiv Srbije. Kada govore nešto najpokvarenije što sam video, nije ti bilo mnogo ljudi na mitingu, evo bilo je 100 ljudi, to je zato što su im frižideri prazni, a znaju da se na mitingu ne puni frižider. Da podsetim da su u Sarajevu pre 10 godina imali 100 evra veću platu, a sad imaju 150 evra manju nego u Srbiji. Naslušao sam se gluposti svih ovih godina...

O prisustvu komandanta Kfora

- Naslušali smo se brojnih laži i mislim da je važno što je bio ovde. Imamo korektnu saradnju. Nastavićemo tu vrstu saradnje, to je u interesu obeju strana i nemam šta tome da dodam. To su vojnici koji svoj posao obavljaju profesionalno.

O dolasku u Novi Pazar

- Za mene je važno da uvek i u svakom trenutku pozovem Bošnjake i Srbe, hvala svim ljudima koji razumeju da moramo da živimo zajedno i svaka moja inicijativa biće usmerena na dalji razvoj Pazara i Tutina. Svi koji misle da mogu da naruše mir i spokoj koji postoji i nadu da možemo da živimo bolje neće imati podršku državnih organa i nadležni će reagovati u skladu sa zakonom. Kada imate skup u Sarajevu svih Bošnjaka da li ste videli da je neko od nas uvredio Zukorlića? Mi reč nismo rekli, a nema koga nisu vređali.

Autor:
Pošaljite komentar