Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NASTAVLJENO KONSTITUISANJE POKRAJINSKE VLASTI Evo ko su novi zamenici pokrajinskih sekretara

22.05.2024. 09:38 09:46
Piše:
Izvor: Dnevnik.rs

Skupština Vojvodine je  na jučerašnjoj sednici izabrala zamenike pokrajinskih sekretara, imenovala je nove članove Pokrajinske izborne komisije (PIK), usvojila predlog sporazuma o saradnji između Pokrajine Bengo (Republika Angola) i Autonomne Pokrajine Vojvodine i izabrala  članova saveta Medicinskog fakulteta u Novom Sadu.

Za zamenika pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo izabran je Zoltan Tot, za zamenika pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice Slađana Bursać, za zamenika pokrajinskog sekretara za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Jelena Dobrović Bojanović, za zamenika pokrajinskog sekretara za zdravstvo doc. dr Olivera Ivanov, za zamenika pokrajinskog sekretara socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Aleksa Grubešić, za zamenika pokrajinskog sekretara za finansije Aleksandra Radak, za zamenika pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Goran Nikolić, za zamenika pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine Dušan Španović, za zamenika pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost dr Miodrag Drapšin, za zamenika pokrajinskog sekretara za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Zlatko Mitić, za zamenika pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Tatjana Ječmenica Jeftić i za zamenika pokrajinskog sekretara za privredu i turizam Palimir Tot.


Sporazum pokrajine iz Angole i Vojvodine

Potpredsednica Sandra Božić je obrazložila i sporazum o saradnji između pokrajini Bengo u Angoli i Vojvodine i naglasila da on podrazumeva da se podizanje prijateljskih odnosa na viši nivo, kao i jačanje ekonomskih veza i solidarnost. Saradnja će se odnositi na brojne oblaste među kojima su privreda, trgovna, poljoprivreda, energetika, obrazovanje, turizam.


Potpredsednica Pokrajinske vlade Sandra Božić obrazložila je predlog izbora zamenika pokrajinskih sekretara i pročitala njihove biografije. Ona je podsetila da je Skupština na prethodnoj sednici, 8. maja, izabrala pokrajinske sekretare i da je neophodno izabrati njihove zamenike kako bi se efikasno, stručno i bez zastoja obaviljali poslovi organizovanja i korordiniranja poslova iz delokruga pokrajinskih sekretarijata.

Predsednik poslaničke grupe „Aleksandar Vučić - Vojvodina ne sme da stane” Dmitar Stanišić  je rekao da će ta poslanička grupa uvek biti oslonac Skupštini Vojvodine i Pokrajinskoj vladi.

- Izbor zamenika je logičan sled, jer ovim činom je zaokružen čitav proces izbora kandidata na važne funkcije - rekao je Stanišić.

Predsednik poslaničke grupe „Demokratska stranka - Zajedno - Pokret slobodnih građana” Radivoje Jovović kazao je da opoziocione strane ne podržavaju izbor zamenika pokrajinskih sekretara. On je zamerio što i se, kako je kazao „ Skupština Vojvodine od decembarskih pokrajinskih izbora bavi samo izborom javnih funkcionira, a ne problemima u Vojvodini”.

S. Kovač


Saradnja Skupštine APV i Pokrajinske vlade

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas i predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković razgovarali su o saradnji i zajedničkim ciljevima dve institucije nakon konstituisanja pokrajinskog parlamenta i imenovanja Pokrajinske vlade. Na sastanku je naglašeno da će Skupština AP Vojvodine i Pokrajinska vlada, kao što je to i do sada bio slučaj, partnerskim odnosom, konstruktivnom i kooperativnom saradnjom, nastaviti da doprinose rešavanju svih pitanja koja su u njihovoj nadležnosti, a koja su od vitalnog značaja za AP Vojvodinu i život njenih građana. Juhas je izrazio uverenje da će Pokrajinska vlada, uz punu podršku Skupštine AP Vojvodine, nastaviti sa realizacijom započetih planova i projekata i raditi na sprovođenju novih inicijativa i programa u cilju daljeg ekonomskog, privrednog i socijalnog osnaživanja pokrajine.


 

Autor:
Pošaljite komentar
PROMENA U BANOVINI Maja Gojković preuzela dužnost od Igora Mirovića

PROMENA U BANOVINI Maja Gojković preuzela dužnost od Igora Mirovića

09.05.2024. 12:20 12:27
(FOTO) POGLEDAJTE KO SU ČLANOVI NOVE POKRAJINSKE VLADE Kabinet Maje Gojković ima 13 sekretara

(FOTO) POGLEDAJTE KO SU ČLANOVI NOVE POKRAJINSKE VLADE Kabinet Maje Gojković ima 13 sekretara

08.05.2024. 12:05 09:08