Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

PREDSTAVLJAMO IZBORNE LISTE Koalicija NADA (Novi DSS I POKS) Ristivojević prvi na pokrajinskoj listi

24.11.2023. 08:20 08:35
Piše:
Izvor: Youtube/Printscreen/Nova demokratska stranka

Koalicija Nove Demokratske stranke Srbije i Pokreta obnove Kraljevine Srbije imaće liste i na republičkim i pokrajinskim izborima pod istim rednim brojem, pet, i pod skoro istim nazivom: Dr Miloš Jovanović – NADA za Srbiju/Vojvodinu – Srpska koalicija NADA – Nacionalno demokratska alternativa – Nova Demokratska stranka Srbije (Novi DSS) – Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) – Vojislav Mihailović. 

Izbornu listu za narodne poslanike tako predvode nosioci docent dr Miloš Jovanović (Novi DSS) i diplomirani pravnik Vojislav Mihailović (POKS).

Pored njih dvojice, koji su bili narodni poslanici u prethodnom sazivu Narodne skupštine, tu je još preostalih 12 narodnih poslanika i poslaničke grupe NADA: dipl. mašinski inženjer Predrag Marsenić, master menadžer Marija Vojinović iz Veternika, ekonomista mr Nenad Tomašević iz Bečeja, pravnik Dejan Šulkić, poljoprivredni inženjer Zoran Sandić iz Zrenjanina, pravnik Zoran Stojanović, profesor fizičke kultureDušan Radosavljević, preduzetnica Miloratka Bojović, pukovnik u penziji Ljubinko Đurković, dipl. ekonomista Gorica Gajić, penzioner Veroljub Stevanović i laboratorijski tehničar Branko Vukajlović.

Nekadašnji član Gradskog veća Novog Sada i direktor nekoliko gradskih preduzeća agroekonom mr Vladimir Jelić (POKS) našao se na osmom mestu liste za Narodnu skupštinu.  Novosađanka Slavica Škrbić (POKS), diplomirana pravnica, nalazi se na 10. poziciji, a njena stranačka koleginica iz Sremske Kamenice dipl. ekonomistkinja  Sanja Vuković-Ivančević na 24.  Prof. Dr Ružica Igić (Nova DSS)  „zauzela” je 29. mesto izborne liste za Narodnu skupštinu, ali i sedmo mesto na izbornoj listi za Skupštinu Vojvodine. 


Odakle su kandidati

Što se tiče mesta prebivališta,  kandidata iz Vojvodine za Narodnu skupštinu ove koalicije ima ukupno 77, dok iz Beograda dolazi njih 46. Za Skupštinu AP Vojvodine, 27 kandidata je iz Novog Sada, sledi Zrenjanin sa 11, Stara Pazova daje njih sedmoro, šest dolazi iz Rume, pet je iz Vršca, a početiri dolaze iz Subotice, Sremske Mitrovice, SOmbora i Pančeva.


Odbornik u novosadskoj skupštini diplomirani menadžer Saša Novaković (POKS) našao se na 32. mestu liste za Narodnu skupštinu, na kojoj su dosadašnji pokrajinski poslanici iz POKS-a master ekonomije Novak Maksimović iz Budisave i  šef poslaničke grupe u Skupštini APV dr Goran Ivančević iz Novog Sada zauzeli 172. i 250. mesto. 

Ivančević je na listi za pokrajinske izbore na drugom mestu liste, odmah iza prof. Dr Branislava Ristivojevića iz Nove DSS.  Na trećem mestu liste je dipl. inž. elektrotehnike  Miloš Tubić (Nova DSS) iz Novog Sada,  prethodno pomenuta prof. dr Ružica Igić, mašinski tehničar Duško Kolačka (POKS) iz Žitišta, veterinar dr Ladislav Tomić (Nova DSS) iz Kikinde, kao i dipl. inž. Dejan Vuković (POKS), koji je kao poslednji od doskorašnjih pokrajinskih poslanika na 12. mestu izborne liste.  

Među prvih deset imena na listi, nalaze se se i kandidati za Narodnu skupštinu: Slavica Škrbić iz Novog Sada,  magistarka književnosti mr Zlata Đerić iz Sombora, kao i dosadašnja narodna poslanica Marija Vojinović.

S. Krstić 

Autor:
Pošaljite komentar
PREDSTAVLJAMO IZBORNE LISTE: PARLAMENTARNI IZBORI: POKRAJINSKA IZBORNA LISTA „DR VOJISLAV ŠEŠELJ – SRPSKA RADIKALNA STRANKA” Đurađ Jakšić prvi na listi

PREDSTAVLJAMO IZBORNE LISTE: PARLAMENTARNI IZBORI: POKRAJINSKA IZBORNA LISTA „DR VOJISLAV ŠEŠELJ – SRPSKA RADIKALNA STRANKA” Đurađ Jakšić prvi na listi

23.11.2023. 11:51 12:04
PREDSTAVLJAMO IZBORNE LISTE: PARLAMENTARNI IZBORI: „RUSKA STRANKA – SRBI I RUSI BRAĆA ZAUVEK” Najviše kandidata iz Zrenjanina i Novog Sada

PREDSTAVLJAMO IZBORNE LISTE: PARLAMENTARNI IZBORI: „RUSKA STRANKA – SRBI I RUSI BRAĆA ZAUVEK” Najviše kandidata iz Zrenjanina i Novog Sada

23.11.2023. 11:25 11:38
PREDSTAVLJAMO IZBORNE LISTE Dačić, Palma pa Milošević

PREDSTAVLJAMO IZBORNE LISTE Dačić, Palma pa Milošević

22.11.2023. 08:06 11:50