Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

(FOTO) VUČIĆ na srpskom Old Trafordu: Leskovac i jug Srbije zaslužuju VELIČANSTVEN STADION

24.08.2023. 19:17 22:02
Piše:
Izvor: tanjug/youtube/printscreen

LESKOVAC: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je novoizgrađeni stadion "Dubočica" u Leskovcu i istakao da su građani Leskovca i narod na jugu Srbije zaslužili takav stadion jer vatreno navijaju za Srbiju.

Igraćemo 19. novembra posebnu utakmicu reprezentacije protiv Bugarske i posle 24. godine idemo na evropsko prvenstvo,  izjavio je Vučić tokom obilaska stadiona u društvu predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Dragana Džajića, kao i potpredsednika FSS Branislava Nedimovića i generalniog sekretara FSS Jovana Šurbatovića.

Dodao je da se Srbija nije plasirala na Evropsko prvenstvo još od utakmice u kojoj je eliminisala Hrvatsku.

U roku od šest meseci ćemo da izaberemo najbolje operatere, najbolje svetske menadžere za upravljanje stadionom. Mi to ne znamo da radimo. Samo održavanje trave je između 15 i 20 hiljada evra na mesečnom nivou. A potrebno je stalno organizovati događaje kako bi ova investicija bila isplativa, rekao je Vučić.

Stadion je počeo da se gradi pre dve godine, a zvanično je otvoren u ponedeljak utakmicom Prve lige Srbije između ekipa Dubočice i RFK Novi Sad.

To je jedan je od tri novoizgrađnih stadiona u Srbiji, pored stadiona u Loznici i Zaječaru, a izgrađen je po visokim standardima koji ovaj objekat svrstava u kategoriju "četiri" po kriterijumima UEFA.

U kompleksu je ukupno predviđeno 198 parking mesta, a stadion može da služi za pripremu reprezentacije i klubova, jer će pored terena imati i dodatnu salu za treninge sportista, utakmice mlađih reprezentacija, kao i B selekcije.

Vučić sa Džajićem i Piksijem "isprobao" novi stadion u Leskovcu

 Predsednik Aleksandar Vučić večeras je tokom obilaska novoizgrađenog stadiona Dubočica u Leskovcu malo zaigrao fudbal sa fudbalskim asovima Dragaon Džajićem i Draganom Stojkovićem Piksijem.

Vučić je pred kamerama pimpovao fudbalsku loptu i zatim zamolio Džaju i Piksija da pokažu umeće sa loptom. Oni su prethodno, tokom obilaska prostorija stadiona, prisustovali prezentaciji o novom stadionu, o kome je govorio ministar za javna ulaganja Marko Blagojević.

Blagojević je istakao da je stari stadion bio nebezbedan za korišćenje, zbog čega je srušen i da je za novi stadion izdvojeno 2,5 milijardi dinara bez PDV, što je podrazumevalo i kompletno opremanje stadiona, kao i nameštaj, teretanu, defiblirator po UEFA standardu, grejače da se trava ne zamrzne i drugo.

Vučić je u šali pitao Džaju i Piksija koliko bi njih dvojica golova dali u Srbiji da su imali takvu travu. Blagojević je rekao da je reč o najmodernijem stadionu koji je izgrađen po kategoriji 4 UEFA standarda, koji ima i mesta za lica sa posebnim potrebama, ali i za predstavnike medija

Dodao je da ovo možemo nazvati pametnim stadionom pošto ima sisteme se upravljanje klimatizacijom, obezbeđenjem, drenažu za sakupljanje i skladištenje vode, hibridni travnjak i drugo.

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Branislav Nedimović je rekao da travnjak na terenu ima "armaturu", zbog čega je ona neuporedivo bolja i ne kida se. Vučić se družio i sa dečacima iz fudbalskog kluba Dubočica koji su mu poklonili dres svog kluba. ''Da budete još bolji i da probate da pobedite Zvezdu i Partizan.

Šta god budemo mogli da pomognemo, vi tražite, a vi deco što više vremena da provodite na stadionu'', poručio je Vučić. Najavio je da će država uložiti mnogo više sredstava i u razvoj ženskog fudbala.

Tanjug/Kurir.rs

Autor:
Pošaljite komentar
Vučić obilazi NOVOIZGRAĐENI STADION Dubočice u Leskovcu

Vučić obilazi NOVOIZGRAĐENI STADION Dubočice u Leskovcu

24.08.2023. 10:14 10:16