overcast clouds
16°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

(ФОТО) ВУЧИЋ на српском Олд Трафорду: Лесковац и југ Србије заслужују ВЕЛИЧАНСТВЕН СТАДИОН

24.08.2023. 19:17 22:02
Пише:
Извор: tanjug/youtube/printscreen

ЛЕСКОВАЦ: Председник Србије Александар Вучић обишао је новоизграђени стадион "Дубочица" у Лесковцу и истакао да су грађани Лесковца и народ на југу Србије заслужили такав стадион јер ватрено навијају за Србију.

Играћемо 19. новембра посебну утакмицу репрезентације против Бугарске и после 24. године идемо на европско првенство,  изјавио је Вучић током обиласка стадиона у друштву председника Републике Српске Милорада Додика, градоначелника Лесковца Горана Цветановића, председника Фудбалског савеза Србије (FSS) Драгана Џајића, као и потпредседника ФСС Бранислава Недимовића и генералниог секретара ФСС Јована Шурбатовића.

Додао је да се Србија није пласирала на Европско првенство још од утакмице у којој је елиминисала Хрватску.

У року од шест месеци ћемо да изаберемо најбоље оператере, најбоље светске менаџере за управљање стадионом. Ми то не знамо да радимо. Само одржавање траве је између 15 и 20 хиљада евра на месечном нивоу. А потребно је стално организовати догађаје како би ова инвестиција била исплатива, рекао је Вучић.

Стадион је почео да се гради пре две године, а званично је отворен у понедељак утакмицом Прве лиге Србије између екипа Дубочице и РФК Нови Сад.

То је један је од три новоизграђних стадиона у Србији, поред стадиона у Лозници и Зајечару, а изграђен је по високим стандардима који овај објекат сврстава у категорију "четири" по критеријумима УЕФА.

У комплексу је укупно предвиђено 198 паркинг места, а стадион може да служи за припрему репрезентације и клубова, јер ће поред терена имати и додатну салу за тренинге спортиста, утакмице млађих репрезентација, као и Б селекције.

Вучић са Џајићем и Пиксијем "испробао" нови стадион у Лесковцу

 Председник Александар Вучић вечерас је током обиласка новоизграђеног стадиона Дубочица у Лесковцу мало заиграо фудбал са фудбалским асовима Драгаон Џајићем и Драганом Стојковићем Пиксијем.

Вучић је пред камерама пимповао фудбалску лопту и затим замолио Џају и Пиксија да покажу умеће са лоптом. Они су prеthodno, током обиласка просторија стадиона, присустовали презентацији о новом стадиону, о коме је говорио министар за јавна улагања Марко Благојевић.

Благојевић је истакао да је стари стадион био небезбедан за коришћење, због чега је срушен и да је за нови стадион издвојено 2,5 милијарди динара без ПДВ, што је подразумевало и комплетно опремање стадиона, као и намештај, теретану, дефиблиратор по УЕФА стандарду, грејаче да се трава не замрзне и друго.

Вучић је у шали питао Џају и Пиксија колико би њих двојица голова дали у Србији да су имали такву траву. Благојевић је рекао да је реч о најмодернијем стадиону који је изграђен по категорији 4 УЕФА стандарда, који има и места за лица са посебним потребама, али и за представнике медија

Додао је да ово можемо назвати паметним стадионом пошто има системе се управљање климатизацијом, обезбеђењем, дренажу за сакупљање и складиштење воде, хибридни травњак и друго.

Потпредседник Фудбалског савеза Србије Бранислав Недимовић је рекао да травњак на терену има "арматуру", због чега је она неупоредиво боља и не кида се. Вучић се дружио и са дечацима из фудбалског клуба Дубочица који су му поклонили дрес свог клуба. ''Да будете још бољи и да пробате да победите Звезду и Партизан.

Шта год будемо могли да помогнемо, ви тражите, а ви децо што више времена да проводите на стадиону'', поручио је Вучић. Најавио је да ће држава уложити много више средстава и у развој женског фудбала.

Tanjug/Kurir.rs

Аутор:
Пошаљите коментар
Вучић обилази НОВОИЗГРАЂЕНИ СТАДИОН Дубочице у Лесковцу

Вучић обилази НОВОИЗГРАЂЕНИ СТАДИОН Дубочице у Лесковцу

24.08.2023. 10:14 10:16