Novinari se takmičili u kuvanju riblje čorbe
NOVI SAD: U okviru ovogodišnjeg Sajma lova, ribolova i sporta (Lorist), koji se 50. put održava na Novosadskom sajmu, u petak je održano tradicionalno takmičenje medijskih ekipa u kuvanju riblje čorbe, čuveni „Pres-trofej” Novosadskog sajma.
Umeće u spremanju mnogima omiljenog gurmanskog specijaliteta pokazalo je čak 29 ekipa, a šampionsku titulu ponela je kulinarska ekipa Prvog radija. Po mišljenju žirija, drugi po redu najbolji recept imala je ekipa programa Crnogorska neđelja Trećeg programa Radio Novog Sada, dok je treće mesto osvojila Rumunska redakcija Radio-televizije Vojvodine.
Takmičenje se održava već više od 15 godina, a da se, pored dobrog druženja, od ekipa zahteva i ozbiljna kulinarska majstorija, govori i to što su u žiriju i ove godine sedeli profesionalni kuvari. Pored njih, o najboljem zalogaju odlučivali su i vlasnici čardi, među kojima je i nekadašnji vlasnik legendarne čarde „Kraj sveta” u Kovilju Đorđe Varenika.
– S obzirom na to da je više nego kompetentan žiri vrlo pozitivno komentarisao čorbe naših takmičara, možemo samo da pohvalimo novinare i njihovo kulinarsko umeće – kazala je portparol Novosadskog sajma Mirjana Marić.
D. R.