Новинари се такмичили у кувању рибље чорбе
НОВИ САД: У оквиру овогодишњег Сајма лова, риболова и спорта (Лорист), који се 50. пут одржава на Новосадском сајму, у петак је одржано традиционално такмичење медијских екипа у кувању рибље чорбе, чувени „Прес-трофеј” Новосадског сајма.
Умеће у спремању многима омиљеног гурманског специјалитета показало је чак 29 екипа, а шампионску титулу понела је кулинарска екипа Првог радија. По мишљењу жирија, други по реду најбољи рецепт имала је екипа програма Црногорска неђеља Трећег програма Радио Новог Сада, док је треће место освојила Румунска редакција Радио-телевизије Војводине.
Такмичење се одржава већ више од 15 година, а да се, поред доброг дружења, од екипа захтева и озбиљна кулинарска мајсторија, говори и то што су у жирију и ове године седели професионални кувари. Поред њих, о најбољем залогају одлучивали су и власници чарди, међу којима је и некадашњи власник легендарне чарде „Крај света” у Ковиљу Ђорђе Вареника.
– С обзиром на то да је више него компетентан жири врло позитивно коментарисао чорбе наших такмичара, можемо само да похвалимо новинаре и њихово кулинарско умеће – казала је портпарол Новосадског сајма Мирјана Марић.
Д. Р.