Limanski park kao oaza vojvođanskog hedonizma
NOVI SAD: Festival „Ukusi Vojvodine”, obećavaju organizatori, nudi jedinstvenu priliku da na jednom mestu i svim svojim čulima iskusite autentičnu Vojvodinu. Uktarko, događaj kao stvoren za prave hedoniste.
U Limanskom parku, kao nikada pre, 30. septembra i 1. oktobra posetiocima će biti posluženo više od sto tipičnih vojvođanskih jela.
Tradicionalni i nezamenljivi nedeljni ručak sa rinflajšem prelivenim sosevima što od mirođije, što od višanja ili paradajza, biće svakako centralni događaj.
Kako najavljuju organizatori, dok budete čekali ni manje ni više nego šest sati da se supa od petla ukrčka, možete da zaronite u supu od morke ili, ako biste da probate nešto neobuzdano i divlje - supu od fazana.
Svi koji dođu u Limanski park biće u prilici i da konačno otkriju misteriju o tome u čemu je razlika između perkleta, paprikaša i gulaša, i koji je bolji.
Naravno, gde je slano – tu ima i nešto slatko. Bar je tako oduvek u Vojvodini bilo.
Tašci i valjušci kao pravo osveženje, zatim štrudle, nabrekle od nadeva od oraha, maka ili rogača, šufnudle, meke kao oblak, i nezaobilazni rezanci s makom, kao u Balaševićevoj pesmi.
Divna je stvar i da će posetioci/hedonisti sve što im se bude dopalomoći i da kupe - od kulena, preko sireva, pa do proizvoda od mangulice.
„Ukusi Vojvodine” su obezbedili i vrhunska vina, ljute, ali i nežne rakije koje klize same i zanatska piva sa penom ili bez.
Priprema se i bogat zabavni program, kao i radionice o hrani i piću za decu i odrasle.
Ukratko: Sve što treba da uradite je da dođete, ponesete dobro raspoloženje i prazan stomak, te uživate u vrhunskim, tradicionalnim jelima vojvođanske kuhinje, napravljenim od lokalno uzgojenih namirnica, sa muzičkom podlogom koja će Limanski park pretvoriti u istinsku oazu hedonizma.