VOĆE POMALO OPORO, ALI S MNOGO BLAGOTVORNIH DEJSTAVA Jača imunitet, podstiče rad štitne žlezde, štiti srce i jetru
Aronija je veoma korisna i dostupna po ceni, a može se konzumirati na različite načine – sveža, zamrznuta, sušena, u obliku džema, soka ili sirupa
Ima pomalo opor ukus, ali je veoma zdrava i može da se koristi u mnogim jelima. Ovo voće jača imunitet, čuva jetru i srce – dostupno je tokom cele godine i lako se može naći svuda.
Aronija ima širok spektar blagotvornih dejstava i može se konzumirati na različite načine – sveža, zamrznuta, sušena, u obliku džema, soka ili sirupa. Dovoljno je pojesti 200 do 300 grama dnevno da biste osetili njene koristi.
Istraživanja su pokazala da aronija ima snažno antioksidativno dejstvo. Osim toga, podstiče rad štitne žlezde, pa je naročito korisna za osobe sa poremećajem kao što je hipertireoza. Takođe pomaže u prevenciji kardiovaskularnih bolesti, snižava krvni pritisak i holesterol, te podstiče proizvodnju dobrog holesterola.
Ova čudesna bobica takođe ima pozitivan uticaj na jetru, umiruje grčeve i bolove u crevima, smanjuje upalu sluznice creva i zaustavlja dijareju. Korisna je i kod upale mokraćnog trakta, čineći je pravim čudom prirode za celokupno zdravlje organizma.
ALO/ Dom i saveti