Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NEŠTO MALO DRUGAČIJE Musaka, ali rolovana! Za ovim jelom je poludelo 20 miliona ljudi PROBAJTE JE I VI

10.01.2025. 17:06 17:25
Piše:
Izvor:
Žena Blic
мусака
Foto: youtube prinstcrin/Enfes Yemek Tarifleri

Ako ste i vi zaljubljenik u klasike, ali nemate problem sa tim da neka od tradicionalnih jela pripremite na malo drugačiji način, ovaj recept bi i te kako mogao da vas zainteresuje. U pitanju je musaka, ali rolovana.

Sudeći prema broju pregleda samo na YouTube kanalu Enfes Jemek Tarifleri, gde je ovaj video objavljen pre godinu dana, recept je oduševio više od 20 miliona ljudi, što samo govori da je vredno da ga vi isprobate.

Za razliku od klasične musake, ova se priprema kao rolat. Postupak je više-manje isti, pa nisu potrebne posebne veštine, kao ni strah da ćete u nečemu pogrešiti.

Rolovana musaka

Potrebno je:

- 900 g krompira

- 300 g čedar sira

- 2 kašike ulja

Za nadev:

- 500 g mlevenog mesa, po izboru

- 2 kašike ulja

- 1 luk

- 3 zelene paprike

- 3 čena belog luka

- 2 kašike sosa od paradajza

- 1 kašika paste od paradajza

- 1 kašika pahuljica od čilija

- sveži peršunov list, sitno seckan

- dodatni začini, po želji

Priprema:

Pleh obložite papirom za pečenje i po njemu posipite malo narendanog sira.

Krompir oljuštite, operite, osušite i naseckajte na ploške. Slažite jednu do pola preko druge kako biste dobili podlogu. Krompir sad posolite i pošpricajte ili premažite uljem, pa stavite da se peče na 200ºC oko pola sata u rernu sa upaljena oba grejača (nikako na opciju s ventilatorom!).

Za to vreme u zagrejanom tiganju na ulju dinstajte sitno seckani luk dok ne postane staklen, pa mu dodajte meso. Nastavite sa dinstanjem dok meso ne pusti vodu i promeni boju.

Paprike operite, očistite i naseckajte na kockice, pa dodajte u tiganj kad je meso dinstano. Dodajte i sitno naseckani beli luk, a kad pusti aromu umešajte i sos i pastu od paradajza. Nastavite sa dinstanjem na srednje jakoj vatri. Pred kraj dodajte čili i ostale začine po želji, posolite i pobiberite i dobro promešajte. Na kraju dodajte i sveži, sitno seckani peršunov list. Sve dobro izmešajte i sklonite sa vatre kad u tiganju više nema tečnosti.

Krompir nakon 30 minuta izvadite iz rerne, posipite sa još malo narendanog sira, pa na njega ravnomerno rasporedite mleveno meso. Nežno ga poravnajte kašikom te ponovno pospite sirom, prenosi Žena Blic.

Uz pomoć papira za pečenje koji je ispod krompira zarolajte musaku u štrudlu. Neka završetak bude ispod rolata. Vrh rolata posipite preostalim sirom i svežim peršunom. Pecite još 10-ak minuta na 200°C, odnosno dok se sir ne otopi i dobije lepu zlatno-smeđu boju.Secite na šire kriške, od oko 5 cm i poslužite uz salatu i kiselo mleko.

Izvor:
Žena Blic
Piše:
Pošaljite komentar
PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA: Slasna musaka sa pečurkama
Мусака

PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA: Slasna musaka sa pečurkama

24.10.2024. 19:24 19:36
PRSTE DA POLIŽEŠ Rasturena musaka sa piletinom, brzo i kremasto jelo kom niko neće odoleti (VIDEO/RECEPT)

PRSTE DA POLIŽEŠ Rasturena musaka sa piletinom, brzo i kremasto jelo kom niko neće odoleti (VIDEO/RECEPT)

17.05.2024. 10:17 11:02
TURSKA POSNA MUSAKA OTKIDA KOLIKO JE UKUSNA: Voleće je čak i ljubitelji mesa, a sočna je i meka kao duša

TURSKA POSNA MUSAKA OTKIDA KOLIKO JE UKUSNA: Voleće je čak i ljubitelji mesa, a sočna je i meka kao duša

25.04.2024. 14:47 14:55