ČUDOTVORNA BILJKA LEČI MNOGE BOLESTI Jedan pojeden list svakog dana jača organizam u borbi s mnogim bolestima
Poreklom je iz Meksika, čudesna biljka čuvarkuća raste svuda: po stenama, krovovima, zidovima, u kući u saksijama.
Ne traži mnogo, samo dovoljno sunca, a pruža dosta.
Čuvarkuća se zove tako jer se tradicionalno smatralo da ova biljka štiti kuću i njene stanovnike od zlih duhova, groma i drugih nesreća. U mnogim kulturama, naročito na Balkanu, čuvarkuća se često sadila na krovovima, prozorima ili u blizini kuće, jer je verovanje govorilo da donosi sreću, blagostanje i zaštitu.
Njeno ime „čuvarkuća“ doslovno znači „čuvar kuće,“ što odražava njen simbolički značaj kao biljke koja štiti dom. Pored toga, čuvarkuća je veoma izdržljiva i preživljava u ekstremnim uslovima, što je dodatno učvrstilo njenu reputaciju kao simbola izdržljivosti i zaštite.
Poznato je koliko je čuvarkuća delotvorna za razne kožne probleme pri spoljašnjoj upotrebi, ali vrlo je efikasna i kada se jede.
Osim što je dobra za imunitet, njeni sveže zdrobljeni listovi ili sveže isceđen sok blagotvorno deluju na bradavice, čireve, rane i opekotine, kurje oči, sunčeve pege, kao i na bolna mesta nastala od gihta ili uboda insekta. Međutim, evo šta se događa ako čuvarkuću, umesto obloga, pojedemo.
Pokazalo se da je čuvarkuća naročito delotvorna ako se kombinuje sa medom i to za jačanje imuniteta, cista, lošeg varenja, a posebno je dobra za zatvor.
RECEPT
300 grama iseckanih svežih listova čuvarkuće pomešajte sa 500 grama meda, preručite u teglu, poklopite, zamotajte u foliju i držite u frižideru. Uzimajte kašiku svakog jutra pola sata prije doručka i kafe, a preporučuje se i da pola sata nakon ovog eliksira ne jedete i ne pijete ništa.
Pored toga, ova sjajna mješavina podstiče i izbacivanje otrova iz organizma.
Naravno, kao i kod svih alternativnih lekova i ovde treba pripaziti i pre konzumiranja konsultovati se sa svojim lekarom.