Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Savršenstvo na tanjiru

OVAKO SPREMLJEN GRAŠAK JOŠ NISTE PROBALI! Uz samo jedan dodatak, postaće savršen obrok, nećete moći da prestanete da jedete

27.11.2024. 15:16 15:24
Piše:
грашак

Jedan sastojak jelu će promeniti sve.

Potrebni sastojci:

500 g graška (svežeg ili smrznutog)

1 glavica crnog luka

1 šargarepa

2-3 krompira (opciono)

2 kašike ulja

1 kašika brašna

1 kašičica aleve paprike

1 lovorov list (opciono)

So i biber po ukusu

Peršun (svež ili sušeni, za posipanje)

грашак
Foto: pixabay

Priprema:

Priprema povrća: Oljuštite i sitno iseckajte crni luk. Šargarepu isecite na kolutiće, a krompir na kockice (ako ga koristite).

Prženje luka: U šerpi zagrejte ulje, pa dodajte seckani luk. Pržite dok ne postane staklast.

Dodavanje povrća: Dodajte šargarepu i kratko propržite. Zatim umešajte grašak i krompir.

Dodavanje začina: Pospite brašnom i alevom paprikom, pa sve dobro promešajte. Sipajte vodu da prekrije povrće, dodajte lovorov list, so i biber.

Kuvanje: Kuvajte na srednjoj vatri dok povrće ne omekša (oko 20-30 minuta). Po potrebi dolivajte malo vode.

Završnica: Kada je povrće kuvano, sklonite lovorov list i pospite svežim peršunom.

Izvor:
Dnevnik/Espreso
Piše:
Pošaljite komentar