Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Савршенство на тањиру

ОВАКО СПРЕМЉЕН ГРАШАК ЈОШ НИСТЕ ПРОБАЛИ! Уз само један додатак, постаће савршен оброк, нећете моћи да престанете да једете

27.11.2024. 15:16 15:24
Пише:
грашак

Један састојак јелу ће променити све.

Потребни састојци:

500 г грашка (свежег или смрзнутог)

1 главица црног лука

1 шаргарепа

2-3 кромпира (опционо)

2 кашике уља

1 кашика брашна

1 кашичица алеве паприке

1 ловоров лист (опционо)

Со и бибер по укусу

Першун (свеж или сушени, за посипање)

грашак
Фото: pixabay

Припрема:

Припрема поврћа: Ољуштите и ситно исецкајте црни лук. Шаргарепу исеците на колутиће, а кромпир на коцкице (ако га користите).

Пржење лука: У шерпи загрејте уље, па додајте сецкани лук. Пржите док не постане стакласт.

Додавање поврћа: Додајте шаргарепу и кратко пропржите. Затим умешајте грашак и кромпир.

Додавање зачина: Поспите брашном и алевом паприком, па све добро промешајте. Сипајте воду да прекрије поврће, додајте ловоров лист, со и бибер.

Кување: Кувајте на средњој ватри док поврће не омекша (око 20-30 минута). По потреби доливајте мало воде.

Завршница: Када је поврће кувано, склоните ловоров лист и поспите свежим першуном.

Извор:
Дневник/Еспресо
Пише:
Пошаљите коментар