Савршенство на тањиру
ОВАКО СПРЕМЉЕН ГРАШАК ЈОШ НИСТЕ ПРОБАЛИ! Уз само један додатак, постаће савршен оброк, нећете моћи да престанете да једете
Један састојак јелу ће променити све.
Потребни састојци:
500 г грашка (свежег или смрзнутог)
1 главица црног лука
1 шаргарепа
2-3 кромпира (опционо)
2 кашике уља
1 кашика брашна
1 кашичица алеве паприке
1 ловоров лист (опционо)
Со и бибер по укусу
Першун (свеж или сушени, за посипање)
Припрема:
Припрема поврћа: Ољуштите и ситно исецкајте црни лук. Шаргарепу исеците на колутиће, а кромпир на коцкице (ако га користите).
Пржење лука: У шерпи загрејте уље, па додајте сецкани лук. Пржите док не постане стакласт.
Додавање поврћа: Додајте шаргарепу и кратко пропржите. Затим умешајте грашак и кромпир.
Додавање зачина: Поспите брашном и алевом паприком, па све добро промешајте. Сипајте воду да прекрије поврће, додајте ловоров лист, со и бибер.
Кување: Кувајте на средњој ватри док поврће не омекша (око 20-30 минута). По потреби доливајте мало воде.
Завршница: Када је поврће кувано, склоните ловоров лист и поспите свежим першуном.