Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

(FOTO) EVROPSKA LIGA MLADIH: Srpske nade pištoljem četvrte na kontinentu

13.10.2024. 16:03 16:11
Piše:
streljastvo
Foto: SSS/Đ. Janjić

Reprezentacija Srbije vazdušnim pištoljem osvojila je četvrto mesto na finalnom turniru Evropske lige mladih u Novom Sadu.

U meću za bronzu Italija je savladala Srbiju 86:74. Bio je to meč sa puno preokreta, rešen tek posle 20. hica. Talenti Srbije su ostali bez odličja, ali nisu razočarali. Srpska reprezentacija pištoljem se prvi put plasirala među četiri najbolje u Evropskoj ligi mladih.

streljastvo
Foto: SSS/Đ. Janjić

Za našu selekciju su se danas nadmetali Marko Ninković, Uroš Gajić, Nađa Martinović i Tea Mikec. Peta članica ekipe Olga Stojanović je sa drugovima iz reprezentacije puškom, zdušno bodrila kvatret sa tribina. 

U mečevima za odličja se, za razliku od grupne faze posle svakog hica dele poeni, a pobeđuje tim koji prvi stigne do 81. boda. 

Italija je u početku vodila, ali Srbija je sa sjajnim pogocima napravila preokret i već posle treće serije stekla prednost (14:10). Bio je to tek početak velike borbe. Dugo je rezultat bio nerešen, rivali su bili u trci „rame uz rame“. Ipak, tim Srbije, u kome je danas najviše pokazao Marko Ninković, je mnogo češće bio u vođstvu. Poslednji put Srbija je ispred Italijana bila posle 17. hica (66:62). Kako se meč bližio kraju, „Azuri“ su bili sigurniji, napravili ključni preokret u poslednje tri serije za trijumf 86:74. 

streljastvo
Foto: SSS/Đ. Janjić

Dva zlata za Ukrajinu

Finalni turnir Evropske lige mladih u Novom Sadu obeležile su selekcije Ukrajine, koje su u obe konkurencije osvojile zlatne medalje.

Sem medalja i diploma, učesnici mečeva za odličja su dobili i vredne nagrade. Srpski tim pištoljem je osvajanjem četvrtog mesta SSS obezbedio jednu elektronsku metu sponzora takmičenja „Sius“. Bronzane selekcije dobijaju po dve srebrne po tri i pobednici po četiri mete.

Rezultati poslednjeg dana

Vazdušni pištolj

Meč za zlato: Ukrajina –Španija 86:58

Meč za bronzu: Italija – Srbija 86:74

Vazdušna puška

Meč za zlato: Ukrajina – Italija 84:68

Meč za bronzu: Norveška – Hrvatska 81:71

Iako su ostali bez odličja, naši mladi strelci su potvrdili napredak. 

- Čestitke Italijanima, bili su bolji u meču za bronzu. Četvrto mesto je svakako značajan rezultat. Posebno zato što je naša reprezentacija pištoljem se tek drugi put plasirala na finalni turnir Evropske lige mladih. Možda ih je danas, kada su stigli nadomak medalje, sustigla i trema. Nadam se da će im rezultat u Novom Sadu biti podstrek da nastave da napreduju – kazala je Jasna Šekarić, selektor SSS za discipline pištoljem.

Stefan Višekruna, selektor juniorskog tima ovim oružjem, se nadovezao:

streljastvo
Foto: SSS/Đ. Janjić

- Celokupnim učešćem na finalnom turniru sam zadovoljan. Devojke i momci su pokazali veliku borbenost kako u grupi, tako i u duelu sa Italijom, koja je u Novi Sad došla kao jedan od favorita za medalje. Uz malo više sportske sreće i mi smo mogli da se okitimo bronzom, jer u nekoliko serija smo dva poena gubili minimalnom razlikom od jednog desetog dela kruga.

U meču za zlato pištoljem Ukrajina je ubedljivo savladala Španiju 86:58.

Podsetimo, srpska reprezentacija je takmičenje na finalnom turniru završila u grupi.

Evropska liga mladih, mečevi za medalje, pištolj

Meč za zlato: Ukrajina – Španija 86:58.

Meč za bronzu: Italija – Srbija 86:74 (Alesio Arigi – Marko Ninković 18:22, Loris Kuarta – Uroš Gajić 22:18, Mija Moluka – Nađa Martinović 24:16, Alis Bruno – Tea Mikec 22:18).

Izvor:
Dnevnik
Autor:
Pošaljite komentar
SRPSKI TIM PIŠTOLJEM SE BORI ZA BRONZU na finalnom turniru Evropske lige mladih
streljastvo

SRPSKI TIM PIŠTOLJEM SE BORI ZA BRONZU na finalnom turniru Evropske lige mladih

12.10.2024. 17:48 17:51
(FOTO) POBEDA I TRI PORAZA SRPSKIH TIMOVA NA STARTU finala Lige mladih u streljaštvu
evropska liga mladih

(FOTO) POBEDA I TRI PORAZA SRPSKIH TIMOVA NA STARTU finala Lige mladih u streljaštvu

11.10.2024. 19:43 19:48