light rain
13°C
13.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0333
usd
106.997
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

(ФОТО) ЕВРОПСКА ЛИГА МЛАДИХ: Српске наде пиштољем четврте на континенту

13.10.2024. 16:03 16:11
Пише:
streljastvo
Фото: ССС/Ђ. Јањић

Репрезентација Србије ваздушним пиштољем освојила је четврто место на финалном турниру Европске лиге младих у Новом Саду.

У мећу за бронзу Италија је савладала Србију 86:74. Био је то меч са пуно преокрета, решен тек после 20. хица. Таленти Србије су остали без одличја, али нису разочарали. Српска репрезентација пиштољем се први пут пласирала међу четири најбоље у Европској лиги младих.

streljastvo
Фото: ССС/Ђ. Јањић

За нашу селекцију су се данас надметали Марко Нинковић, Урош Гајић, Нађа Мартиновић и Теа Микец. Пета чланица екипе Олга Стојановић је са друговима из репрезентације пушком, здушно бодрила кватрет са трибина. 

У мечевима за одличја се, за разлику од групне фазе после сваког хица деле поени, а побеђује тим који први стигне до 81. бода. 

Италија је у почетку водила, али Србија је са сјајним погоцима направила преокрет и већ после треће серије стекла предност (14:10). Био је то тек почетак велике борбе. Дуго је резултат био нерешен, ривали су били у трци „раме уз раме“. Ипак, тим Србије, у коме је данас највише показао Марко Нинковић, је много чешће био у вођству. Последњи пут Србија је испред Италијана била после 17. хица (66:62). Како се меч ближио крају, „Азури“ су били сигурнији, направили кључни преокрет у последње три серије за тријумф 86:74. 

streljastvo
Фото: ССС/Ђ. Јањић

Два злата за Украјину

Финални турнир Европске лиге младих у Новом Саду обележиле су селекције Украјине, које су у обе конкуренције освојиле златне медаље.

Сем медаља и диплома, учесници мечева за одличја су добили и вредне награде. Српски тим пиштољем је освајањем четвртог места ССС обезбедио једну електронску мету спонзора такмичења „Сиус“. Бронзане селекције добијају по две сребрне по три и победници по четири мете.

Резултати последњег дана

Ваздушни пиштољ

Меч за злато: Украјина –Шпанија 86:58

Меч за бронзу: Италија – Србија 86:74

Ваздушна пушка

Меч за злато: Украјина – Италија 84:68

Меч за бронзу: Норвешка – Хрватска 81:71

Иако су остали без одличја, наши млади стрелци су потврдили напредак. 

- Честитке Италијанима, били су бољи у мечу за бронзу. Четврто место је свакако значајан резултат. Посебно зато што је наша репрезентација пиштољем се тек други пут пласирала на финални турнир Европске лиге младих. Можда их је данас, када су стигли надомак медаље, сустигла и трема. Надам се да ће им резултат у Новом Саду бити подстрек да наставе да напредују – казала је Јасна Шекарић, селектор ССС за дисциплине пиштољем.

Стефан Вишекруна, селектор јуниорског тима овим оружјем, се надовезао:

streljastvo
Фото: ССС/Ђ. Јањић

- Целокупним учешћем на финалном турниру сам задовољан. Девојке и момци су показали велику борбеност како у групи, тако и у дуелу са Италијом, која је у Нови Сад дошла као један од фаворита за медаље. Уз мало више спортске среће и ми смо могли да се окитимо бронзом, јер у неколико серија смо два поена губили минималном разликом од једног десетог дела круга.

У мечу за злато пиштољем Украјина је убедљиво савладала Шпанију 86:58.

Подсетимо, српска репрезентација је такмичење на финалном турниру завршила у групи.

Европска лига младих, мечеви за медаље, пиштољ

Меч за злато: Украјина – Шпанија 86:58.

Меч за бронзу: Италија – Србија 86:74 (Алесио Ариги – Марко Нинковић 18:22, Лорис Куарта – Урош Гајић 22:18, Мија Молука – Нађа Мартиновић 24:16, Алис Бруно – Теа Микец 22:18).

Извор:
Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар
СРПСКИ ТИМ ПИШТОЉЕМ СЕ БОРИ ЗА БРОНЗУ на финалном турниру Европске лиге младих
streljastvo

СРПСКИ ТИМ ПИШТОЉЕМ СЕ БОРИ ЗА БРОНЗУ на финалном турниру Европске лиге младих

12.10.2024. 17:48 17:51
(ФОТО) ПОБЕДА И ТРИ ПОРАЗА СРПСКИХ ТИМОВА НА СТАРТУ финала Лиге младих у стрељаштву
evropska liga mladih

(ФОТО) ПОБЕДА И ТРИ ПОРАЗА СРПСКИХ ТИМОВА НА СТАРТУ финала Лиге младих у стрељаштву

11.10.2024. 19:43 19:48