Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

FUDBALERI VOJVODINE VEZALI DVE POBEDE – Trener Nemanja Krtolica: Ovo je znak da se vraćamo u vrh tabele

23.09.2024. 16:16 16:24
Piše:
fudbal
Izvor: FK Vojvodina

Baš kao što su to i planirali, fudbaleri Vojvodine u Loznici u potpunosti su nadigrali i savladali ekipu IMT–a (3:0), povezavši, uz prethodni trijumf nad Železničarom, dve prvenstvene pobede.

To im je prvi put pošlo za rukom u novoj sezoni, što nesumnjivo svedoči o boljoj atmosferi unutar ekipe, kao i o tome da Novosađani postaju pobednički tim, baš onako kako je to prizivao i njihov trener Nemanja Krtolica.

Na stadionu „Lagator” u Loznici, gosti su se pomalo mučili u prvih 45 minuta, posle kojih je rezultat bio 0:0, iako je “stara dama” i u tom periodu imala nekoliko prilika da povede. 

U nastavku, međutim, sve dileme bile su otklonjene, jer su, predvođeni dvostrukim strelcem Kalebom Zadi Serijem, igrači Voše postigli tri gola u periodu između 52. i 69. minuta.

– Siguran sam da je ovo znak da se Vojvodina vraća u vrh tabele, što sam i nagovestio – istakao je Krtolica. – Imali smo određene probleme pred susret u Loznici i to u poslednjoj liniji, koja je odlično funkcionisala. Naime, Lukas Baroš osetio je povredu mišića, a Đorđe Crnomarković je dobio temperaturu u karantinu, bukvalno dva sata pred početak susreta i nisam ništa želeo da rizikujem. Sve u svemu, imam razloga da budem zadovoljan rezultatom i prikazanom igrom, samo treba da nastavimo dalje u istom stilu.

 

 

Rekosmo, u prvoj polovini utakmice, u kojoj nije viđen naročito dobar fudbal, IMT je uspevao da parira četi iz Novog Sada.

– U rezultatskom smislu to je tačno, ali i tokom prvih 45 minuta imali smo nekoliko dobrih prilika, koje nismo uspeli da pretvorimo u gol. U par navrata bio je opasan Korać, koji je pogodio i stativu, mogao je Bamidele sam da završi kontru u kojoj su bili on i Radulović, a ovaj drugi loše je reagovao kada se našao u jednoj zicer poziciji… Da smo tada poveli, bilo bi nam mnogo lakše u nastavku da igramo. Nisam, međutim, nezadovoljan zbog toga, u nastavku smo bili pravi i postigli tri gola, zahvaljujući kojima smo ostvarili ubedljivu pobedu.

 

 

Ponovo su odlično sarađivali Seri i Jusuf Bamidele, posle čije sjajne kombinacije je omaleni krilni fudbaler doneo prednost timu iz Srpske Atine. Posle toga je popularni Dele šutirao, a lopta je pogodila u ruku jednog odbrambenog igrača, pa je arbitar Milanović dosudio najstrožu kaznu. Nju je u drugi pogodak pretvorio iskusni Marko Poletanović. Iako se to očekivalo, na ovoj utakmici nije debitovao za Novosađane Lazar Ranđelović, koji još uvek nije u potpunosti spreman.

– Ne verujem da će naš poslednje pridošli novajlija biti u startnoj postavi ni u sledećoj utakmici, ali bi moglo da se dogodi da Ranđelović, ipak, u nekom trenutku zaigra protiv Radničkog iz Niša. Videćemo još i sve će da zavisi od rezultata tokom susreta, kao i od toga kako se on sam bude osećao – dodao je Nemanja Krtolica.

U narednom kolu, u subotu od 20 časova, Vojvodina dočekuje na „Karađorđu” ekipu Radničkog iz Niša.

Asistencija Rosića

Posebno lep i zanimljiv bio je treći gol Vojvodine. Posle kornera za IMT, loptu je prihvatio golman Dragan Rosić i brzo rukom uposlio Kaleba Zadi Serija, koji se nalazio na svojoj polovini terena. Usledio je sprint ovog sjajnog igrača, koji je, pri tome, prevario dvojicu igrača “traktorista” i potom sjajno pogodio Vuklišev donji levi ugao.

– Ne znam da li se to vodi kao asistencija našeg golmana – priznao je Krtolica. – Činjenica je da je on dodao loptu Seriju i da je niko više nije dodirnuo do postizanja gola. Bila je to akcija kakvoj težimo, jer smo u punoj meri iskrostili Kalebovu brzinu i veštinu. 

A. Predojević

Izvor:
Dnevnik
Autor:
Pošaljite komentar
NOVOSAĐANI U LOZNICI USPELI DA POVEŽU DVE PRVENSTVENE POBEDE Kaleb Zadi Seri u ulozi dirigenta

Beograđani silno želeli pobedu, ali...

fudbal

NOVOSAĐANI U LOZNICI USPELI DA POVEŽU DVE PRVENSTVENE POBEDE Kaleb Zadi Seri u ulozi dirigenta

22.09.2024. 21:15 12:12
NEMANJA KRTOLICA, NOVI ŠEF STRUČNOG ŠTABA FK VOJVODINA Znam jako dobro kakve su Vošine ambicije, uradićemo sve što možemo da ih ostvarimo
немања кртолица

NEMANJA KRTOLICA, NOVI ŠEF STRUČNOG ŠTABA FK VOJVODINA Znam jako dobro kakve su Vošine ambicije, uradićemo sve što možemo da ih ostvarimo

17.09.2024. 14:19 14:34