scattered clouds
22°C
23.09.2024.
Нови Сад
eur
117.0717
usd
104.8278
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ФУДБАЛЕРИ ВОЈВОДИНЕ ВЕЗАЛИ ДВЕ ПОБЕДЕ – Тренер Немања Кртолица: Ово је знак да се враћамо у врх табеле

23.09.2024. 16:16 16:24
Пише:
fudbal
Извор: ФК Војводина

Баш као што су то и планирали, фудбалери Војводине у Лозници у потпуности су надиграли и савладали екипу ИМТ–а (3:0), повезавши, уз претходни тријумф над Железничаром, две првенствене победе.

То им је први пут пошло за руком у новој сезони, што несумњиво сведочи о бољој атмосфери унутар екипе, као и о томе да Новосађани постају победнички тим, баш онако како је то призивао и њихов тренер Немања Кртолица.

На стадиону „Лагатор” у Лозници, гости су се помало мучили у првих 45 минута, после којих је резултат био 0:0, иако је “стара дама” и у том периоду имала неколико прилика да поведе. 

У наставку, међутим, све дилеме биле су отклоњене, јер су, предвођени двоструким стрелцем Калебом Зади Серијем, играчи Воше постигли три гола у периоду између 52. и 69. минута.

– Сигуран сам да је ово знак да се Војводина враћа у врх табеле, што сам и наговестио – истакао је Кртолица. – Имали смо одређене проблеме пред сусрет у Лозници и то у последњој линији, која је одлично функционисала. Наиме, Лукас Барош осетио је повреду мишића, а Ђорђе Црномарковић је добио температуру у карантину, буквално два сата пред почетак сусрета и нисам ништа желео да ризикујем. Све у свему, имам разлога да будем задовољан резултатом и приказаном игром, само треба да наставимо даље у истом стилу.

 

 

Рекосмо, у првој половини утакмице, у којој није виђен нарочито добар фудбал, ИМТ је успевао да парира чети из Новог Сада.

– У резултатском смислу то је тачно, али и током првих 45 минута имали смо неколико добрих прилика, које нисмо успели да претворимо у гол. У пар наврата био је опасан Кораћ, који је погодио и стативу, могао је Бамиделе сам да заврши контру у којој су били он и Радуловић, а овај други лоше је реаговао када се нашао у једној зицер позицији… Да смо тада повели, било би нам много лакше у наставку да играмо. Нисам, међутим, незадовољан због тога, у наставку смо били прави и постигли три гола, захваљујући којима смо остварили убедљиву победу.

 

 

Поново су одлично сарађивали Сери и Јусуф Бамиделе, после чије сјајне комбинације је омалени крилни фудбалер донео предност тиму из Српске Атине. После тога је популарни Деле шутирао, а лопта је погодила у руку једног одбрамбеног играча, па је арбитар Милановић досудио најстрожу казну. Њу је у други погодак претворио искусни Марко Полетановић. Иако се то очекивало, на овој утакмици није дебитовао за Новосађане Лазар Ранђеловић, који још увек није у потпуности спреман.

– Не верујем да ће наш последње придошли новајлија бити у стартној постави ни у следећој утакмици, али би могло да се догоди да Ранђеловић, ипак, у неком тренутку заигра против Радничког из Ниша. Видећемо још и све ће да зависи од резултата током сусрета, као и од тога како се он сам буде осећао – додао је Немања Кртолица.

У наредном колу, у суботу од 20 часова, Војводина дочекује на „Карађорђу” екипу Радничког из Ниша.

Асистенција Росића

Посебно леп и занимљив био је трећи гол Војводине. После корнера за ИМТ, лопту је прихватио голман Драган Росић и брзо руком упослио Калеба Зади Серија, који се налазио на својој половини терена. Уследио је спринт овог сјајног играча, који је, при томе, преварио двојицу играча “тракториста” и потом сјајно погодио Вуклишев доњи леви угао.

– Не знам да ли се то води као асистенција нашег голмана – признао је Кртолица. – Чињеница је да је он додао лопту Серију и да је нико више није додирнуо до постизања гола. Била је то акција каквој тежимо, јер смо у пуној мери искростили Калебову брзину и вештину. 

А. Предојевић

Извор:
Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар
НОВОСАЂАНИ У ЛОЗНИЦИ УСПЕЛИ ДА ПОВЕЖУ ДВЕ ПРВЕНСТВЕНЕ ПОБЕДЕ Калеб Зади Сери у улози диригента

Београђани силно желели победу, али...

fudbal

НОВОСАЂАНИ У ЛОЗНИЦИ УСПЕЛИ ДА ПОВЕЖУ ДВЕ ПРВЕНСТВЕНЕ ПОБЕДЕ Калеб Зади Сери у улози диригента

22.09.2024. 21:15 12:12
НЕМАЊА КРТОЛИЦА, НОВИ ШЕФ СТРУЧНОГ ШТАБА ФК ВОЈВОДИНА Знам јако добро какве су Вошине амбиције, урадићемо све што можемо да их остваримо
немања кртолица

НЕМАЊА КРТОЛИЦА, НОВИ ШЕФ СТРУЧНОГ ШТАБА ФК ВОЈВОДИНА Знам јако добро какве су Вошине амбиције, урадићемо све што можемо да их остваримо

17.09.2024. 14:19 14:34