Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

PREDSEDNIK SRBIJE POJASNIO: Kupujemo najnoviju i najmoderniju verziju Rafala 4.1, sa raketama „mika” i „meteor”

20.09.2024. 13:38 13:58
Piše:
Avion Rafal
Izvor: Youtube prinstcrin/Silja Pluton

BATAJNICA: Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija kupuje od Francuza najnoviju i najmoderniju verziju borbenih aviona Rafal 4.1, kao i da su u toku razgovori o paketu naoružanja koje će imati.

"To je najnovija verzija 4.1, koja je pre mesec dana pripremljena za francusku vojsku. Dakle, najnovija i najmodernija verzija", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara kako komentariše pojedine medijske navode da Srbija nabavlja slabiju verziju Rafala i da li se vode razgovori o paketu naoružanja.

"Imaju najsavremenije radarske sisteme i najbolju zaštitu. Mi smo kupovali sve najbolje. I kod nas je sve novo, modernizovano, obratite pažnju na naše helikoptere, svi su naoružani. To ne služi nama za predstavu i za slikanje, već za stvarno odvraćanje onih koji bi da izvrše agresiju na našu  zemlju", naglasio je Vučić.

Predsednik je rekao da neće da komentariše "ljubomorisanje iz okružnja".

Застава 2024
Izvor: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bs

"Naravno da vodimo razgovore, bilo je oko toga ko može da dobije Meteor raketu - Grci, mi i Hrvati ćemo moći da dobijemo Mika rakete dometa do 300 kilometara. Radimo na tome, nastavljamo razgovore. Sve od opreme smo već kupili, do najsitnijih detalja, od destilovane vode do odela za pilote", rekao je Vučić.

Predsednik je zahvalio svima koji su došli u Batajnicu na vojni prikaz i naglasio da je zaista ponosan na Vojsku Srbije. 

"Na njen ogroman napredak. Na bolji položaj naših vojnika, podoficira i oficira. I nastavićemo da ulažemo mnogo novca. To ćemo moći samo ukoliko nam ekonomija bude išla napred. To je od presudnog značaja, te ću zamoliti ljude iz vlade danas još jedanput da se tome posvete - privlačenju investicija i daljem prosperitetu Srbije", poručio je Vučić.

Na pitanje da prokomentariše izjavu nekadašnjeg načelnika Uprave za odnose sa javnošću Vojske Srbije Petra Boškovića da je "vlast upropastila vojsku" Vučić je rekao da je vojska danas najmanje deset puta jača.

"Nisam zadovoljan na kom nam je nivou vojska, ali porediti današnju vojsku sa onom kada je gospodin Bošković vedrio i oblačio... Ne želim da napadam, ali imao bih šta da kažem. Vojska je danas najmanje deset puta jača. Mislim da to dovoljno govori. Neka ljudi vide", naveo je Vučić.

On je istakao šta je sve urađeno od tog perioda do sada.

"O novim radarima iz Francuske da ne govorim. Mnogo toga smo uradili, mnogo toga nabavljamo, mnogo toga tek treba da nam stigne, što smo već platili. Što se tiče stanja vojnika, tada nisu imali nijedne čizme. Pogledajte kako nam danas vojnici izgledaju, kao u najbolje opremljenim vojskama sveta", istakao je Vučić.

Izvor:
Tanjug
Autor:
Pošaljite komentar
(VIDEO)PREDSEDNIK VUČIĆ na prikazu "Zastava 2024" PONOSAN NA SRPSKU VOJSKU Danas odluka o vojnom roku; Biće još novih važnih nabavki
1

(VIDEO)PREDSEDNIK VUČIĆ na prikazu "Zastava 2024" PONOSAN NA SRPSKU VOJSKU Danas odluka o vojnom roku; Biće još novih važnih nabavki

20.09.2024. 11:46 13:56
PREMIJER VUČEVIĆ PONOSAN NA SRPSKU VOJNU SILU: Postigli smo ogroman napredak u opremanju i modernizaciji vojske, fantastične stvari smo videli na "Zastavi 2024"
Милош Вучевић

PREMIJER VUČEVIĆ PONOSAN NA SRPSKU VOJNU SILU: Postigli smo ogroman napredak u opremanju i modernizaciji vojske, fantastične stvari smo videli na "Zastavi 2024"

20.09.2024. 12:49 13:26
(UŽIVO) SVE SPREMNO ZA "ZASTAVA 2024" Prisustvuje i predsednik Vučić; Videćemo 500 naših dronova i 6000 vojnika
1

(UŽIVO) SVE SPREMNO ZA "ZASTAVA 2024" Prisustvuje i predsednik Vučić; Videćemo 500 naših dronova i 6000 vojnika

U glavnom programu prikaza sposobnosti Vojske Srbije"Zastava 2024", danas na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici, učestvovaće lovci, "migovi-29", biće prikazana vazdušna borba dva aviona na maloj visini, "orlovi G-4" će simulirati dejstva po ciljevima na zemlji, a posetioci će imati priliku da na nebu vide i helikoptere Mi-35M, Mi-17, Mi-8, H-145, "gazele" i "game-2".
20.09.2024. 10:52 11:13