Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

RECEPT

OVOM ROZEN KOLAČU SA KEKSOM NEĆETE ODOLETI! Brzo se priprema, a još brže pojede, obavezno isprobajte recept

15.09.2024. 13:10 13:10
Piše:
1
Foto: Privatna arhiva

Kuvanje volim od malih nogu i uvek sam se gurala tu negde blizu, a volim i dobro da pojedem, tako da mislim da je i to dosta doprinelo da se odlučim za tu profesiju, priča za „Dnevnikov” Nedeljni ručak fud-blogerka Milica Keljević, autorka Instagram profila „milica_homemade” u čijim slasnim receptima uživa gotovo 39.000 pratilaca.

Milica je diplomirani gastronom, a u doba korone je, kao i veliki broj internet korisnika koji vole da kuvaju, odlučila da podeli sa drugima svoje znanje, ali i kreativnost u kuhinji i to na nagovor okoline, sa kojom je tada već uveliko delila sve ono što bi kod kuće pripremala. 

– Moram reći da je bilo jako izazovno, ali nije bilo teško, jer kad radite ono što volite ljudi to osete i mnogo se lakše povežete. Mislim da detaljno objašnjeni recepti, koji svima uspevaju pričaju za sebe, a dobar glas se daleko čuje, pa se tako stvara i poverenje  – objasnila je za naš list mlada blogerka. – Inspiracija je periodična i onda kada je nalet ja zapišem sve ideje da bih onda kada sam u manjku imala šta da napravim. Najviše me inspirišu ljudi oko mene, kojima i spremam, uglavnom slušam šta ko voli da jede i kombinuje i tako osmislim šta bih mogla. Eksperimente uglavnom izvodim sa slanišima, bez recepta, bez praćenja sastojaka, samo idem po nekom osećaju, i moram priznati retko kad omašim. 

Za naše čitaoce ova popularna fud-blogerka pripremila je neodoljivi rozen kolač sa mlevenim keksom. 

V. B. 

 

Rozen kolač sa keksom  

500 g rozen korica

1 l mleka

300 g šećera

2 vanil-šećera

2 pudinga od vanile

250 g maslaca

100 g bele čokolade za kuvanje

100 g crne čokolade za kuvanje

300 g mlevenih lešnika

300 g mlevenog keksa

 

Za preliv: 

100 g čokolade

100 ml slatke pavlake

 U 200 ml mleka rastopiti puding. Ostatak mleka staviti da provri sa šećerom i vanilom. Kada provri sipati u njega mleko sa pudingom. Uz neprestano mešanje skuvati puding. Skloniti sa ringle i odmah dodati maslac. Mešati da se maslac istopi i smesa ujednači. Podeliti fil na dva dela. U pri staviti belu čokoladu i mleveni keks, a u drugi deo crnu čokoladu i mleveni lešnik. Svaki deo fila posebno mešati. 

Na tacnu staviti prvu rozen koricu, a zatim ravnomerno naneti šest supenih kašika braon fila. Staviti drugu koricu, a onda svetli fil i tako sve naizmenično dok imate fila i korica. Poslednju koru nemojte premazivati filom. Kolač ravnomerno opteretite težim predmetom i ostavite preko noći u frižideru. Čokoladu i slatku pavlaku otopite zajedno na laganoj temperaturi. Ohlađen kolač premažite čokoladom. Kolač ponovo vratite u frižider da se glazura stegne, a onda isecite na željene parčiće, moji su bili 5x2 cm.

Izvor:
Dnevnik.rs
Piše:
Pošaljite komentar