Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

BORISLAVA PERIĆ RANKOVIĆ OBEZBEDILA JOŠ JEDNU MEDALJU: U polufinalu igra sa Kineskinjom Jing Žou u subotu

04.09.2024. 11:50 13:31
Piše:
Izvor: POKS

Srpska parastonoteniserka Borislava Parić Ranković obezbedila je medalju u singlu na Paraolimpijskim igrama u Parizu.

Ona je u četvrtfinalu u kategoriji WS4 posle velike borbe savladala Britanku Megan Šeklton sa 3:2 (10,-9,1, -10,8). Plasmanom u polufinale Borislava je obezbedila najmanje bronzano odličje. Ovo je našoj parastonoteniserki druga medalja u Parizu, jer je u dublu sa Nadom Matić osvojila srebro.

Dobro je Beba otvorila meč i povela sa 4:1, međutim Megan je uspela da preokrene rezultat i povede sa 6:5. Posle izjednačene igre u drugom delu prvog seta Britanka je prva stigla do set lopte, ali je naša igračica u završnici bila bolja i prvi deo igre rešila na razliku sa 12:10 u svoju korist. U drugom setu Britanka je zaigrala mnogo bolje i povela sa 5:1, uspela je Beba da uhvati priključak i preokrene, povevši sa 7:5 i 8:6. No, uporna Britanka se nije predavala uspela je da poravna rezultat, prva stigne do set lopte i odmah je iskoristi - 11:9. To kao da je razbesnelo našu igračicu, koja je u trećem setu prosto "raznela" rivalku sa ubedljivih 11:1. I kada su svi očekivali da je otpor slomljen Britanka se vratila u četvrtom setu. Vodila je i sa 7:2, Borislava je uspela da uhvati priključak i smanji na 5:7 i7:9. To je primoralo britanski tim da uzme tajm aut, koji je urodio plodom i Šekltonova je povela sa 10:8. Međutim, nije iskoristila tri set lopte, ali posle izjednačenja 10:10, Britanka je bila sigurnija i dobila set sa 12:10 izjednačivši na 2:2 u setovima. U petom je Borislava povela sa 3:0 i 5:2, ali je u nastavku Britanka uspela da iskoristi šanse i dođe do izjednačenja (7:7, 8:8). No, iskusna Borislava je onda serijom od 3:0 uspela konačno slomi otpor uporne rivalke dobije set sa 11:8 i meč sa 3:2.

- Trudila sam se da ostanem u fokusu i pružim pravi otpor, iako sam ja važila za favorita, ali ona je mlađa igračica od mene. Nisam se dala i to je urodilo plodom. Svi osim, trećeg seta bili su veoma neizvesni, osvajele smo poene u serijama. Tako je bilo u u petom. Ona je povela sa 8:7, ali sam ja onda u završnici sigurnom igrom došla do pobede. Možda je ovaj rezultat od 3:2 i simboličan, jer sam upravo osvojila 32 odličje na velikim takmičenjima. Veoma lepo za kraj igračke karijere - kazala je Borislava.

U polufinalu Borislava Perić Ranković igraće sa Kineskinjom Jing Žou koja je u četvrtfinalu savladala Indijku Bavinaben Patel sa 3:1 (12,9,-8,6).

- Naravno, daću sve od sebe i u polufinalu. Kineskinja mi više odgovara od Indijke, u poslednja dva duela sa Žou ja sam uspela da pobedim. Ali, loptica je okrugla i u sportu je sve moguće - dodala je Beba.

Parastrelac Živko Papaz nije uspeo da se plasira u finale MK pištoljem 50 metara miks SH1. On je u kvalifikacijama zauzeo 12. mesto sa 530 krugova, a od finala ga je delilo tri kruga. Zlato je osvojio Kinez Čao Jang sa 220,1 krugom srebro je uzeo Uzbekistanac Server Ibragimov sa 215,3, a bronzu Italijan Davide Frančesketi sa 199,7.Parastrelac Dragan Ristić plasirao se u finale u gađanju MK puškom ležeći miks SH2. On je zauzeo osmo mesto u kvalifikacijama sa 621,4 krugom. Zdravko Savanović je sa 610,9 završio na 23. mestu.

Saška Sokolov osvojila je deseto mesto u finalu bacanja kugle sa daljinom od 9,39 metara. Zlato je sa svetskim rekordom od 14,06 osvojila Amerikanka Noel Mlkamaki, srebor je pripalo Ukrajinski Mariji Špatkivskoj sa 12,35, a bronza Novozelanđanki Holi Robinson sa 11,88.

G. Malenović

Autor:
Pošaljite komentar
BRAVO! SREBRO ZA BORISLAVU PERIĆ RANKOVIĆ I NADU MATIĆ na Paraolimpijskim igrama u Parizu, Nikoli Spajiću izmakla bronza

BRAVO! SREBRO ZA BORISLAVU PERIĆ RANKOVIĆ I NADU MATIĆ na Paraolimpijskim igrama u Parizu, Nikoli Spajiću izmakla bronza

31.08.2024. 20:13 10:27